ترک اعتیاد با سایلوسایبین

ترک اعتیاد

سایلوسایبین، در سال‌های اخیر به دلیل کاربردهای درمانی آن توجه زیادی را به خود جلب کرده است. استفاده از این ماده، به عنوان یک رویکرد جدید برای درمان بیماری های روان در حال مطالعه است. هدف این مقاله ارائه کاوش دقیق‌تر از نقش سایلوسایبین در درمان اعتیاد، برجسته کردن وضعیت فعلی تحقیقات، مکانیسم‌های بالقوه عمل، و ملاحظات برای کاربرد بالینی سایلوسایبین در اعتیاد است.

فهرست مطالب (کلیک کنید)

مقدمه ای بر ترک اعتیاد با سیلوسایبین

تحقیقات بر روی درمان اعتیاد به کمک سایلوسایبین هنوز در مراحل اولیه است و یافته‌های محدود اما امیدوارکننده‌ای در این زمینه به دست آمده است. مطالعات اولیه حاکی از اثر مثبت سایلوسایبین در درمان اعتیاد به مصرف انواع مواد مخدر، از جمله اعتیاد به الکل، تنباکو و مواد اوپیویدی است.

مکانیسم عمل سیلوسایبین در ترک اعتیاد

اعتیاد یک اختلال پیچیده است که با اجبار ذهنی به مصرف مواد مخدر یا درگیر شدن در رفتارهای خاص علیرغم پیامدهای مضر مشخص می شود. اعتیاد را میتوان یک بیماری مزمن مغزی در نظر گرفت که بر مدارهای پاداش، انگیزه و حافظه در مغز تأثیر می گذارد. پاتوفیزیولوژی اعتیاد شامل چندین فرآیند کلیدی از جمله پاسخ مغز به محرک های پاداش دهنده، ایجاد مقاومت نسبت به ماده مورد مصرف، سندرم ترک و اختلال در تنظیم مدارهای مغزی است، تصور می شود که اثرات درمانی سایلوسایبین در درمان اعتیاد از توانایی آن در تعدیل عملکرد مغز و ایجاد تجربیات ذهنی عمیق ناشی می شود. این ترکیب با گیرنده‌های سروتونین در مغز، به‌ویژه گیرنده‌های 5HT2A تعامل می‌کند و منجر به تغییر حالت‌های هوشیاری می‌شود. این حالت‌های تغییر یافته می‌توانند موجب نوعی از مراقبه روان‌شناختی و عاطفی شود و به افراد این امکان را می‌دهد تا  به بینش‌ و خود شناسی در مورد رفتارهای اعتیادآور و مسائل اساسی که سبب تمایل به مواد مخدر است  برسند. به نظر می رسد اثر درمانی سایلوسایبین در ترک اعتیاد،  فراتر از  درمان وابستگی  شیمیایی فرد به ماده مخدر است.

یکی از مکانیسم‌های بالقوه برای این امر، اختلال در الگوهای فکری ناسازگار و افزایش انعطاف‌پذیری شناختی است. سایلوسایبین می تواند مسیرهای عصبی ایجاد شده مرتبط با اعتیاد را تضعیف کند و ایجاد ارتباطات جدید بین سلولی را تسهیل نمایید. این نوروپلاستیسیته ممکن است به افراد کمک کند تا از الگوهای رفتاری ریشه‌دار خود رها شوند و دیدگاه‌های جایگزینی برای این الگو ها پیدا کنند.

اثرات سایلوسایبین بر عواطف، جنبه مهم دیگری است که می‌تواند موجب رهایی از گره های روانی درونی شده و در نتیجه رفع آسیب‌های روحی یا ناراحتی عاطفی گذشته را که ممکن است به درمان اعتیاد کمک کند، تسهیل  می کند.  این امر از طریق افزایش آگاهی عاطفی و پرورش بازتاب ذهنی فرد نسبت به خود صورت میگیرد، سایلوسایبین از جهت درمانی به افراد این امکان را می دهد تا به مسائل روانشناختی اساسی بپردازند و مکانیسم های دفاعی سالم تری برای مواجهه با مشکلات ایجاد کنند.

علاوه بر این، اعتقاد بر این است که توانایی سایلوسایبین برای القای تجربیات عرفانی به پتانسیل درمانی آن کمک می کند. این تجارب اغلب شامل احساس وحدت، تعالی و به هم پیوستگی است که منجر به تغییر عمیق در دیدگاه و ارتباط بیشتر با هدف و ارزش‌های فرد می‌شود. چنین تجربیاتی می‌تواند حس ارزشمند بودن و  در نتیجه انگیز لازم  برای غلبه بر اعتیاد به افراد بدهد.

بررسی مقالات

مطالعه ای بالینی که در سال 2020 در ژورنال معتبر JAMA در رابطه با اثر سایلوسایبین در درمان اختلال مصرف الکل (AUD) به چاپ رسیده است، به بررسی اثر مصرف 2 دوز سایلوسابین به فاصله 4 هفته در مقایسه با دیفن هیدرامین به عنوان دارونمای فعال (که در کنترل علائم سندرم ترک مورد استفاده قار میگیرد) در بیماران مبتلا به AUD  (براساس شاخص DMS IV)  که در ماه حداقل 4 روز مصرف سنگین الکل (60 گرم الکل خالص در هر روز)  داشته اند، پرداخته است. نتایج این کارآزمایی بالینی دوسویه کور حاکی از اثر موفقیت آمیزتجویز سیلوسایبین همراه با روان‌درمانی بوده که موجب کاهش شدید و پایدار در میزان نوشیدن الکل در افراد مورد مطالعه می شود.

در مطالعه ی دیگری که در سال 2015 در دانشگاه جان هاپکینز بر روی مصرف کنندگان الکل انجام شد، کاهش قابل توجهی در مصرف الکل و افزایش میزان پرهیز از مصرف دوباره، پس از درمان با کمک سایلوسایبین گزارش شد. نتایج مشابه ای در یک مطالعه دیگر در مورد اعتیاد به تنباکو، نشان داد که شرکت‌کنندگانی که سایلوسایبین را به عنوان درمان دریافت کردند برای مدت طولانی از مصرف دوباره تنباکو پرهیز می کنند. 

ملاحظات بالینی

در حالی که نتایج اولیه درمان با کمک سایلوسایبین برای اعتیاد امیدوارکننده است، چندین ملاحظه مهم قبل از استفاده بالینی گسترده  باید در نظر گرفته شود.

ملاحظات قانونی و حقوقی

سیلوسایبین در بسیاری از کشورها، از جمله ایالات متحده، در زیر گروه I مواد  دارویی قرار میگیرد که بالاترین درجه امنیتی برای یک ماده محسوب میشود. اگرچه وِیژگی های سایلوسایبین هیچ سنخیتی با جایگاهی که در آن قرار گرفته از لحاظ آسیب زایی و درجه ایجاد وابستگی ندارد و روند مطالعات نیز ایمن بودن سایلوسابین را اثبات می کنند که همین امر منجر به جرم زدایی از  این  ماده در کشور های مختلف و ورود به زیر گروه های پایین تر شده است، به عنوان مثال استرالیا از ماه جولایی 2023 اجازه تجویز سایلوسابین را در درمان افسردگی به  پزشکان خود اعطا کرده است. اما همچنان در بسیاری از کشور ها تحقیقات و استفاده بالینی معمولاً در چارچوب‌های قانونی تأیید شده انجام می‌شود. در عین حال به نظر میرسد این روند قانونی شدن و جرم زدایی طی سالیان پیش رو تا عمومی شدن و تبدیل به یک درمان دارویی ادامه پیداکند.

چارچوب درمان اعتیاد

درمان با کمک سیلوسایبین یک درمان مستقل نیست، بلکه جزئی از یک چارچوب درمانی جامع است. ادغام تجربه معنوی و حمایت روانشناختی مداوم برای بهینه سازی نتایج درمان و بهبودی طولانی مدت ضروری است.

تفاوت های فردی

اعتیاد یک وضعیت پیچیده و چندوجهی است و پاسخ‌های فردی به درمان با سیلوسایبین ممکن است متفاوت باشد. عواملی مانند ویژگی های شخصیتی، تجربیات گذشته و توانایی روانی فرد می توانند بر نتایج درمان تأثیر بگذارند. از همین جهت ارائه برنامه های درمانی شخصی متناسب با نیازها و شرایط خاص هر فرد ضروری است.

ملاحظات اخلاقی

درمان با سیلوسایبین سوالات اخلاقی مختلفی از جمله رضایت آگاهانه، استقلال شرکت کننده و خطرات بالقوه برای جمعیت های آسیب پذیر را مطرح می کند. این نگرانی ها باید به دقت مورد توجه قرار گیرند و در چارچوب درمان ادغام شوند.

نتیجه گیری

درمان اعتیاد با استفاده از سیلوسایبین به عنوان یک رویکرد نوین، ایمن، موثر و نویدبخش است، که پتانسیل تجربیات دگرگون کننده، افزایش خودآگاهی و بهبود عاطفی را ارائه می دهد. در حالی که تحقیقات بیشتری در حال انجام است، مطالعات اولیه نتایج مثبتی را برای اختلالات مختلف مصرف مواد نشان می دهند. در عین حال این نکته حائز اهمیت است که درمان با سیلوسایبین باید تحت کنترل متخصصان آموزش دیده در یک محیط مناسب و تنظیم شده انجام شود همچنین تعیین  ملاحظات مهم اخلاقی، قانونی و فردی برای استفاده مسئولانه از سایلوسایبین در درمان اعتیاد ضروری خواهد بود.

5 2 رای ها
محتوا برای شما چه قدر مفید بود؟
guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
هومن تمدن

باسلام این دستاورددرایران بسیارجای خوشحالی وخرسندی دارد باعرض تبریک به این شرکت محترم لطفا بفرمایید آیا درحال حاضر اسپادژن درجهت بیماری اعتیاد فعالیتی دارد واگر دارد راهنمایی بفرمایید

پیمایش به بالا