واژه نامه تخصصی
اپیتلیوم
اپیتلیوم
یکی از انواع بافت است که از سلولهای چندضلعیٍ اجتماع یافته تشکیل شده است. این بافت سطوح خارجی اندام ها و رگ های خونی و همچنین سطوح داخلی بسیاری از اندام های درونی را می پوشاند.مشاهده بیشتر….
اپیدرم
اپیدرم
،خارجی ترین لایه تشکیل دهنده پوست می باشد که همراه با درم، پوست بدن را تشکیل میدهد. لایه اپیدرم مانعی در مقابل عفونت به وسیله پاتوژن های محیطی فراهم می کند.مشاهده بیشتر….
اپیدمیولوژی
اپیدمیولوژی
مطالعه نحوه انتشار بیماریها و عوامل بیماریزا، توزیع بیماریها در زمان، مکان، نژادها یا فرهنگهای خاص یا عوامل مربوط به سلامت می باشد.مشاهده بیشتر….
اتوآنتیبادی
اتوآنتیبادی
یکی از انواع آنتیبادی بوده که سیستم ایمنی آن را علیه یک یا چند پروتئین فرد می سازد و زمینه ساز بسیاری از بیماری های خود ایمنی می باشد.مشاهده بیشتر….
اختلال اضطراب پس از سانحه
اختلال اضطراب پس از سانحه
وضعیتی است که فرد پس از قرار گرفتن در معرض رویدادهای بسیار آسیب زا مانند حوادث تهدیدکننده زندگی تجربه می کند.مشاهده بیشتر….
اختلال اضطراب فراگیر
اختلال اضطراب فراگیر
نوعی اختلال اضطرابی است که به صورت نگرانی بیش از اندازه و نامعقول در مورد اتفاقات و فعالیتهای روزمره تعریف میشود.مشاهده بیشتر….
اختلال دوقطبی
اختلال دوقطبی
یک اختلال روانی است که باعث تغییرات غیرعادی در خلق و خو، سطح فعالیت و تمرکز فرد می شود و با دورههای افسردگی و شیدایی همراه است.مشاهده بیشتر….
اختلال شخصیت خودشیفته
اختلال شخصیت خودشیفته
یکی از زیرشاخههای اختلالات شخصیت است که در آن فرد خود را بزرگ و مهم میپندارد و اغلب با سایر اختلالات روانی مانند اختلال عملکردی قابل توجه و ناتوانی روانی اجتماعی همراه است.مشاهده بیشتر….
اختلال شخصیت مرزی
اختلال شخصیت مرزی
یک اختلال روانی است که بر نحوه تفکر و احساس فرد در مورد خود و دیگران تأثیر می گذارد.مشاهده بیشتر….
اختلال کمبود توجه-بیشفعالی
اختلال کمبود توجه-بیشفعالی
اختلالی است که در دوران کودکی با علائم بیش فعالی، تکانشگری و/یا بی توجهی ظاهر می شود. این علائم بر عملکرد شناختی، تحصیلی، رفتاری، عاطفی و اجتماعی تأثیر می گذارد.مشاهده بیشتر….
اختلال وسواسی-اجباری
اختلال وسواسی-اجباری
یک اختلال روانی است که در آن فرد افکار خاصی را بهطور مکرر تجربه کرده و یا نیاز به انجام مکرر اعمال خاصی را احساس میکند، تا حدی که باعث پریشانی یا اختلال در عملکرد عمومی فرد میشود.مشاهده بیشتر….
استافیلوکوک اورئوس
استافیلوکوک اورئوس
یک باکتری گرم مثبت و بیهوازی اختیاری است که باعث ایجاد طیف گسترده ای از بیماری های بالینی می شود.مشاهده بیشتر….
اختلال اضطراب اجتماعی
اختلال اضطراب اجتماعی
نوعی اختلال روانی است که در آن فرد از دیده شدن یا قضاوت شدن توسط دیگران در موقعیت های اجتماعی ترس شدید دارد؛ به طوری که ممکن است علائمی همچون تعریق، لرز، ضربان قلب بالا و تنگی نفس را تجربه کند.مشاهده بیشتر….
انعطاف پذیری عصبی
انعطاف پذیری عصبی
توانایی تغییر شبکههای عصبی مغز در حین رشد و سازماندهی مجدد است و زمانی به وقوع میپیوندد که مغز با بازآرایی مدارهای عصبی، عملکرد متفاوتی را جایگزین عملکرد قبلی کند.مشاهده بیشتر….
آمیگدال
آمیگدال
قسمتی از دستگاه لیمبیک در مغز است که نقش مهمی در یادگیری و حافظه ایفا میکند. آمیگدال علاوه بر نقش اصلی در درک احساسات و ایجاد پاسخ به آنها، در تعدیل درد نیز دخالت دارد.مشاهده بیشتر….
آزبست
آزبست
یک کانی سیلیکاتی حاصل از ماگما و در واقع نوعی سنگ آذرین بیرونی است که بسیار سرطان زا بوده و استنشاق آن خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهد.مشاهده بیشتر….
اکسیژن درمانی
اکسیژن درمانی
روشی از مراقبت های تنفسی است که بیمار اکسیژن را با غلظت بالاتر دریافت می کند. افرادی که دچار هیپوکسمی (سطوح پایین اکسیژن خون) می شوند از این درمان استفاده می کنند ، مسمومیت با مونوکسید کربن و سردرد خوشهای مثال هایی از استفاده از این روش درمانی می باشند.مشاهده بیشتر….
ارگوتامین
ارگوتامین
نوعی آلکالوئید است که با تنگ کردن عروق خونی در اطراف مغز و اثر بر جریان خون، به درمان انواع سردردها مثل میگرن کمک می کند. ارگوتامین از طریق دو مکانیزم منجر به بهبود سردردهای میگرنی می شو د: 1) با فعالسازی گیرندههای 5-HT1D واقع در عروق خونی داخل جمجمهای، منجر به تنگی عروق میشود، و 2) فعالسازی گیرندههای 5-HT1D در انتهای عصبی حسی سیستم تریژمینال باعث مهار ترشح نوروپپتیدهای التهابی میشود.مشاهده بیشتر….
اختلال خوردن
اختلال خوردن
گروهی از مشکلات روانی هستند که در آن، شخص به غذا، وزن یا شکل بدن وسواس پیدا می کند.مشاهده بیشتر….
الکترولیت
الکترولیت
عناصر و ترکیباتی هستند که بهصورت طبیعی در بدن حضور دارند و در تنظیم عملکردهای فیزیولوژیک بدن و انتقال پیام های عصبی نقش دارند. این مواد با انحلال در آب ، دارای بار الکتریکی مثبت یا منفی میشوند و منجر به تنظیم واکنشهای شیمیایی و حفظ تعادل بین مایعات داخل و خارج سلولها می شوند.مشاهده بیشتر….
اسکلرودرمی
اسکلرودرمی
نوعی بیماری نادر و پیشرونده روماتیسمی است که بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد (شرایط خود ایمنی) و می تواند باعث ایجاد نواحی سفت و ضخیم پوست وهمچنین مشکلاتی در عضلات، استخوان ها، اندام های داخلی و عروق خونی شود.مشاهده بیشتر….
اسکیزوفرنی
اسکیزوفرنی
یک اختلال روانی مزمن و به شدت ناتوان کننده است که باعث از هم گسیختگی ارتباط بین فکر، عاطفه و رفتار فرد شده و منجر به ادراک معیوب، اعمال و احساسات نامناسب، کنارهگیری از واقعیت و درگیر شدن شخص به تخیل و توهم و احساس چندپارگی ذهنی میشود.مشاهده بیشتر….
اسید آمینه
اسید آمینه
واحد تشکیلدهنده پروتئین است که می توان آن ها را بر اساس مکان گروه های عاملی ساختاری هسته، به عنوان اسیدهای آمینه آلفا (α-)، بتا (β-)، گاما (γ-) یا دلتا (δ-) طبقه بندی کرد.مشاهده بیشتر….
اسید ریبونوکلئیک پیامرسان
اسید ریبونوکلئیک پیامرسان
یک مولکول تکرشتهای RNA یا اسید ریبونوکلئیک است که توالی ژنتیکی یک ژن را نسخهبرداری میکند و آن را برای ساختن پروتئین منتقل میکند.مشاهده بیشتر….
الاستین
الاستین
جزو پروتئین های ساختاری و از اجزای اصلی بافتهای کشسان بدن مانند ریهها، مثانه، رگهای خونی بزرگ و برخی از رباطها می باشد.مشاهده بیشتر….
الکتروشوک درمانی
الکتروشوک درمانی
یک روش درمانی است که برای برخی از بیماری های روانی مقاوم به درمان از طریق ارسال کنترل شده یک جریان الکتریکی به مغز برای ایجاد یک تشنج کوتاه استفاده میشود.مشاهده بیشتر….
انتروباکتریاسه مقاوم به کارباپنم
انتروباکتریاسه مقاوم به کارباپنم
گونهای از باکتری های گرم منفی هستند که به دلیل تولید آنزیم کارباپنماز به کلاس آنتی بیوتیک های کارباپنم مقاوم هستند.مشاهده بیشتر….
انتروکوک مقاوم به وانکومایسین
انتروکوک مقاوم به وانکومایسین
سویههای باکتریایی از جنس انتروکوک هستند که به آنتیبیوتیک وانکومایسین مقاوم بوده و می توانند باعث عفونت شدید شود.مشاهده بیشتر….
انسولین
انسولین
هورمون پپتیدی است که توسط سلولهای بتا جزایر لانگرهانس تولید می شود و یکی از اصلی ترین هورمون های موثر در متابولیسم گلوکز می باشد.مشاهده بیشتر….
اوتیسم
اوتیسم
یک اختلال عصبی رشدی است که با نقص در تعاملات اجتماعی، ارتباطات کلامی و غیرکلامی و وجود رفتارهای تکراری و علایق محدود در فرد، همراه میباشد.مشاهده بیشتر….
ایمنی درمانی
ایمنی درمانی
یک روش درمانی برای برخی بیماریها از جمله سرطان می باشد و منجر به تحریک یا سرکوب پاسخ سیستم ایمنی بدن می شود.مشاهده بیشتر….
ایمونوگلوبولین E
ایمونوگلوبولین E
یکی از انواع آنتی بادی هایی است که توسط سیستم ایمنی تولید شده و باعث بروز واکنشهای آلرژیک میشود.مشاهده بیشتر….
اختلال پرخوری
اختلال پرخوری
نوعی اختلال تغذیه است که در آن فرد در دوره های کوتاه، مقدار زیادی غذا مصرف می کند و کنترلی بر غذا خوردن خود ندارد؛ درحالیکه برای جلوگیری از آن نیز اقدام خاصی انجام نمی دهد.مشاهده بیشتر….
آگونیست
آگونیست
نوعی ماده شیمیایی است که با اتصال به گیرنده های یک سلول، آن را به پاسخ و واکنش وادار می کند.مشاهده بیشتر….
اختلال مصرف الکل
اختلال مصرف الکل
اختلالی است که در آن مصرف بیش از حد الکل، باعث بروز ناراحتی های جسمی مثل آسیب به چشم و کبد، و همچنین آسیب های روحی و روانی می شود.مشاهده بیشتر….
اختلال درگیری اجتماعی مهار نشده
اختلال درگیری اجتماعی مهار نشده
نوعی اختلال روانی است که در آن فرد در برقراری پیوندهای عاطفی با دیگران با مشکل مواجه می شود.مشاهده بیشتر….
اختلال استرس حاد
اختلال استرس حاد
نوعی اختلال است که ممکن است به دنبال یک اتفاق ناگوار در زندگی فرد بروز پیدا کند و بر خلاف PTSD، موقتی و زودگذر است.مشاهده بیشتر….
اختلال دلبستگی واکنشی
اختلال دلبستگی واکنشی
نوعی خلق و خو یا اختلال رفتاری است که بر توانایی فرد در ایجاد و حفظ روابط تأثیر می گذارد.مشاهده بیشتر….
الکتروشوک درمانی
الکتروشوک درمانی
یک روش درمانی روان پزشکی است که در آن با تحریک الکتریکی مغز در یک محیط کنترل شده، به درمان بیماری هایی مانند افسردگی حاد یا اختلالات دوقطبی می پردازند.مشاهده بیشتر….
آپوپتوز
آتلکتازی
آتلکتازی
آتلکتازی به فروپاشی بافت ریه گفته می شود که بخشی یا تمام یک ریه را تحت تاثیر قرار می دهد. این وضعیت مانع از جذب طبیعی اکسیژن به بافت های سالم می شود.مشاهده بیشتر….
آرتریت روماتوئید
آرتریت روماتوئید
یک اختلال خود ایمنی مزمن است که در ابتدا مفاصل را تحت تاثیر قرار داده و معمولاً منجر به گرم، متورم و دردناک شدن مفاصل می شود.مشاهده بیشتر….
آریتمی قلبی
آنتی بادی
آنتی بادی
یک پروتئین بزرگ و Y شکل است که توسط سیستم ایمنی برای شناسایی و خنثی کردن عوامل خارجی مانند باکتری ها و ویروس های بیماری زا استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
آنتیاکسیدان
آنتیاکسیدان
ترکیباتی که از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد (مولکول های ناپایدار ساخته شده توسط فرآیند اکسیداسیون در طول متابولیسم طبیعی) محافظت می کند.مشاهده بیشتر….
آنتیبیوتیک
آنتیبیوتیک
نوعی ماده ضد میکروبی فعال است که به طور گسترده در درمان انواع عفونت ها استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
آنتیژن
آنتیژن
به ترکیباتی گفته شده که پس از ورود به بدن موجب برانگیختن واکنشهای ایمنی و همچنین تولید موادی به نام آنتی بادی میشوند.مشاهده بیشتر….
استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین
استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین
گروهی از باکتری های گرم مثبت بوده که آنتیبیوتیکهای معمولی در درمان آن ها موثر نمی باشد و مسئول ایجاد چندین عفونت مقاوم به درمان در انسان هستند.مشاهده بیشتر….
اسکار
اسکار
علامتی بر روی پوست یا داخل بافت بدن می باشد که در آن جای سوختگی یا زخم به طور کامل التیام نیافته و بر روی آن بافت همبند فیبری ایجاد شده است.مشاهده بیشتر….
ائوزینوفیل
ائوزینوفیل
نوعی گلبول های سفید است که اغلب در زمان ابتلا به عفونت انگلی، واکنش آلرژیک یا سرطان افزایش می یابد.مشاهده بیشتر….
آپنه انسدادی خواب
آنتی ژن های مرتبط با تومور
آنتی ژن های مرتبط با تومور
دسته ای از آنتیژنها هستند که بهصورت اختصاصی در سلولهای توموری بیان شده و در سلولهای طبیعی بیانی ندارند.مشاهده بیشتر….
آنکوژن
آنکوژن
شکل جهش یافته ای از یک ژن طبیعی است که باعث تکثیر بیش از اندازه و ایجاد سلول های سرطانی می شود.مشاهده بیشتر….
اپیژنتیک
اپیژنتیک
تغییراتی در DNA است که توالی زنتیکی را تغییر نمی دهد ، این تغییرات شامل متیلاسیون DNA، اصلاح هیستون و عملکرد توالیهای RNA غیر کدکننده هستند که بر بیان ژن بدون تغییر توالی DNA تأثیر میگذارند.مشاهده بیشتر….
اسید لینولئیک
اسید لینولئیک
یکی از اسیدهای چرب ضروری برای بدن است که تنها می توان آن را از غذاها به دست آورد؛ همچنین مصرف آن با کاهش ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی، دیابت و مرگ زودرس مرتبط است.مشاهده بیشتر….
اشریشیا کلی
اشریشیا کلی
گونه ای از باکتری ها هستند که در روده جانوران خونگرم زندگی کرده و اغلب بی ضرر هستند؛ اما برخی سویه های آن موجب مسمومیت غذایی و اسهال می شوند.مشاهده بیشتر….
اتوماسیون
اتوماسیون
فرآیندی است که طی آن ماشین ها قادر می شوند تا بدون دخالت انسان، عملیات های ترتیبی و از پیش تعیین شده ای را انجام دهند.مشاهده بیشتر….
الکتروکاردیوگرام
الکتروکاردیوگرام
(یا: نوار قلب) منحنی ای از فعالیت های قلب است که توسط دستگاهی به نام الکتروکاردیوگراف ثبت می شود.مشاهده بیشتر….
اپیتلیوم
اپیتلیوم
یکی از انواع بافت است که از سلولهای چندضلعیٍ اجتماع یافته تشکیل شده است. این بافت سطوح خارجی اندام ها و رگ های خونی و همچنین سطوح داخلی بسیاری از اندام های درونی را می پوشاند.مشاهده بیشتر….
اپیدرم
اپیدرم
،خارجی ترین لایه تشکیل دهنده پوست می باشد که همراه با درم، پوست بدن را تشکیل میدهد. لایه اپیدرم مانعی در مقابل عفونت به وسیله پاتوژن های محیطی فراهم می کند.مشاهده بیشتر….
اپیدمیولوژی
اپیدمیولوژی
مطالعه نحوه انتشار بیماریها و عوامل بیماریزا، توزیع بیماریها در زمان، مکان، نژادها یا فرهنگهای خاص یا عوامل مربوط به سلامت می باشد.مشاهده بیشتر….
اتوآنتیبادی
اتوآنتیبادی
یکی از انواع آنتیبادی بوده که سیستم ایمنی آن را علیه یک یا چند پروتئین فرد می سازد و زمینه ساز بسیاری از بیماری های خود ایمنی می باشد.مشاهده بیشتر….
اختلال اضطراب پس از سانحه
اختلال اضطراب پس از سانحه
وضعیتی است که فرد پس از قرار گرفتن در معرض رویدادهای بسیار آسیب زا مانند حوادث تهدیدکننده زندگی تجربه می کند.مشاهده بیشتر….
اختلال اضطراب فراگیر
اختلال اضطراب فراگیر
نوعی اختلال اضطرابی است که به صورت نگرانی بیش از اندازه و نامعقول در مورد اتفاقات و فعالیتهای روزمره تعریف میشود.مشاهده بیشتر….
اختلال دوقطبی
اختلال دوقطبی
یک اختلال روانی است که باعث تغییرات غیرعادی در خلق و خو، سطح فعالیت و تمرکز فرد می شود و با دورههای افسردگی و شیدایی همراه است.مشاهده بیشتر….
اختلال شخصیت خودشیفته
اختلال شخصیت خودشیفته
یکی از زیرشاخههای اختلالات شخصیت است که در آن فرد خود را بزرگ و مهم میپندارد و اغلب با سایر اختلالات روانی مانند اختلال عملکردی قابل توجه و ناتوانی روانی اجتماعی همراه است.مشاهده بیشتر….
اختلال شخصیت مرزی
اختلال شخصیت مرزی
یک اختلال روانی است که بر نحوه تفکر و احساس فرد در مورد خود و دیگران تأثیر می گذارد.مشاهده بیشتر….
اختلال کمبود توجه-بیشفعالی
اختلال کمبود توجه-بیشفعالی
اختلالی است که در دوران کودکی با علائم بیش فعالی، تکانشگری و/یا بی توجهی ظاهر می شود. این علائم بر عملکرد شناختی، تحصیلی، رفتاری، عاطفی و اجتماعی تأثیر می گذارد.مشاهده بیشتر….
اختلال وسواسی-اجباری
اختلال وسواسی-اجباری
یک اختلال روانی است که در آن فرد افکار خاصی را بهطور مکرر تجربه کرده و یا نیاز به انجام مکرر اعمال خاصی را احساس میکند، تا حدی که باعث پریشانی یا اختلال در عملکرد عمومی فرد میشود.مشاهده بیشتر….
استافیلوکوک اورئوس
استافیلوکوک اورئوس
یک باکتری گرم مثبت و بیهوازی اختیاری است که باعث ایجاد طیف گسترده ای از بیماری های بالینی می شود.مشاهده بیشتر….
آپوپتوز
آتلکتازی
آتلکتازی
آتلکتازی به فروپاشی بافت ریه گفته می شود که بخشی یا تمام یک ریه را تحت تاثیر قرار می دهد. این وضعیت مانع از جذب طبیعی اکسیژن به بافت های سالم می شود.مشاهده بیشتر….
آرتریت روماتوئید
آرتریت روماتوئید
یک اختلال خود ایمنی مزمن است که در ابتدا مفاصل را تحت تاثیر قرار داده و معمولاً منجر به گرم، متورم و دردناک شدن مفاصل می شود.مشاهده بیشتر….
آریتمی قلبی
آنتی بادی
آنتی بادی
یک پروتئین بزرگ و Y شکل است که توسط سیستم ایمنی برای شناسایی و خنثی کردن عوامل خارجی مانند باکتری ها و ویروس های بیماری زا استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
آنتیاکسیدان
آنتیاکسیدان
ترکیباتی که از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد (مولکول های ناپایدار ساخته شده توسط فرآیند اکسیداسیون در طول متابولیسم طبیعی) محافظت می کند.مشاهده بیشتر….
اختلال اضطراب اجتماعی
اختلال اضطراب اجتماعی
نوعی اختلال روانی است که در آن فرد از دیده شدن یا قضاوت شدن توسط دیگران در موقعیت های اجتماعی ترس شدید دارد؛ به طوری که ممکن است علائمی همچون تعریق، لرز، ضربان قلب بالا و تنگی نفس را تجربه کند.مشاهده بیشتر….
انعطاف پذیری عصبی
انعطاف پذیری عصبی
توانایی تغییر شبکههای عصبی مغز در حین رشد و سازماندهی مجدد است و زمانی به وقوع میپیوندد که مغز با بازآرایی مدارهای عصبی، عملکرد متفاوتی را جایگزین عملکرد قبلی کند.مشاهده بیشتر….
آمیگدال
آمیگدال
قسمتی از دستگاه لیمبیک در مغز است که نقش مهمی در یادگیری و حافظه ایفا میکند. آمیگدال علاوه بر نقش اصلی در درک احساسات و ایجاد پاسخ به آنها، در تعدیل درد نیز دخالت دارد.مشاهده بیشتر….
آزبست
آزبست
یک کانی سیلیکاتی حاصل از ماگما و در واقع نوعی سنگ آذرین بیرونی است که بسیار سرطان زا بوده و استنشاق آن خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهد.مشاهده بیشتر….
اکسیژن درمانی
اکسیژن درمانی
روشی از مراقبت های تنفسی است که بیمار اکسیژن را با غلظت بالاتر دریافت می کند. افرادی که دچار هیپوکسمی (سطوح پایین اکسیژن خون) می شوند از این درمان استفاده می کنند ، مسمومیت با مونوکسید کربن و سردرد خوشهای مثال هایی از استفاده از این روش درمانی می باشند.مشاهده بیشتر….
ارگوتامین
ارگوتامین
نوعی آلکالوئید است که با تنگ کردن عروق خونی در اطراف مغز و اثر بر جریان خون، به درمان انواع سردردها مثل میگرن کمک می کند. ارگوتامین از طریق دو مکانیزم منجر به بهبود سردردهای میگرنی می شو د: 1) با فعالسازی گیرندههای 5-HT1D واقع در عروق خونی داخل جمجمهای، منجر به تنگی عروق میشود، و 2) فعالسازی گیرندههای 5-HT1D در انتهای عصبی حسی سیستم تریژمینال باعث مهار ترشح نوروپپتیدهای التهابی میشود.مشاهده بیشتر….
اختلال خوردن
اختلال خوردن
گروهی از مشکلات روانی هستند که در آن، شخص به غذا، وزن یا شکل بدن وسواس پیدا می کند.مشاهده بیشتر….
الکترولیت
الکترولیت
عناصر و ترکیباتی هستند که بهصورت طبیعی در بدن حضور دارند و در تنظیم عملکردهای فیزیولوژیک بدن و انتقال پیام های عصبی نقش دارند. این مواد با انحلال در آب ، دارای بار الکتریکی مثبت یا منفی میشوند و منجر به تنظیم واکنشهای شیمیایی و حفظ تعادل بین مایعات داخل و خارج سلولها می شوند.مشاهده بیشتر….
اختلال پرخوری
اختلال پرخوری
نوعی اختلال تغذیه است که در آن فرد در دوره های کوتاه، مقدار زیادی غذا مصرف می کند و کنترلی بر غذا خوردن خود ندارد؛ درحالیکه برای جلوگیری از آن نیز اقدام خاصی انجام نمی دهد.مشاهده بیشتر….
آگونیست
آگونیست
نوعی ماده شیمیایی است که با اتصال به گیرنده های یک سلول، آن را به پاسخ و واکنش وادار می کند.مشاهده بیشتر….
اختلال مصرف الکل
اختلال مصرف الکل
اختلالی است که در آن مصرف بیش از حد الکل، باعث بروز ناراحتی های جسمی مثل آسیب به چشم و کبد، و همچنین آسیب های روحی و روانی می شود.مشاهده بیشتر….
اسکلرودرمی
اسکلرودرمی
نوعی بیماری نادر و پیشرونده روماتیسمی است که بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد (شرایط خود ایمنی) و می تواند باعث ایجاد نواحی سفت و ضخیم پوست وهمچنین مشکلاتی در عضلات، استخوان ها، اندام های داخلی و عروق خونی شود.مشاهده بیشتر….
اسکیزوفرنی
اسکیزوفرنی
یک اختلال روانی مزمن و به شدت ناتوان کننده است که باعث از هم گسیختگی ارتباط بین فکر، عاطفه و رفتار فرد شده و منجر به ادراک معیوب، اعمال و احساسات نامناسب، کنارهگیری از واقعیت و درگیر شدن شخص به تخیل و توهم و احساس چندپارگی ذهنی میشود.مشاهده بیشتر….
اسید آمینه
اسید آمینه
واحد تشکیلدهنده پروتئین است که می توان آن ها را بر اساس مکان گروه های عاملی ساختاری هسته، به عنوان اسیدهای آمینه آلفا (α-)، بتا (β-)، گاما (γ-) یا دلتا (δ-) طبقه بندی کرد.مشاهده بیشتر….
اسید ریبونوکلئیک پیامرسان
اسید ریبونوکلئیک پیامرسان
یک مولکول تکرشتهای RNA یا اسید ریبونوکلئیک است که توالی ژنتیکی یک ژن را نسخهبرداری میکند و آن را برای ساختن پروتئین منتقل میکند.مشاهده بیشتر….
الاستین
الاستین
جزو پروتئین های ساختاری و از اجزای اصلی بافتهای کشسان بدن مانند ریهها، مثانه، رگهای خونی بزرگ و برخی از رباطها می باشد.مشاهده بیشتر….
الکتروشوک درمانی
الکتروشوک درمانی
یک روش درمانی است که برای برخی از بیماری های روانی مقاوم به درمان از طریق ارسال کنترل شده یک جریان الکتریکی به مغز برای ایجاد یک تشنج کوتاه استفاده میشود.مشاهده بیشتر….
انتروباکتریاسه مقاوم به کارباپنم
انتروباکتریاسه مقاوم به کارباپنم
گونهای از باکتری های گرم منفی هستند که به دلیل تولید آنزیم کارباپنماز به کلاس آنتی بیوتیک های کارباپنم مقاوم هستند.مشاهده بیشتر….
انتروکوک مقاوم به وانکومایسین
انتروکوک مقاوم به وانکومایسین
سویههای باکتریایی از جنس انتروکوک هستند که به آنتیبیوتیک وانکومایسین مقاوم بوده و می توانند باعث عفونت شدید شود.مشاهده بیشتر….
انسولین
انسولین
هورمون پپتیدی است که توسط سلولهای بتا جزایر لانگرهانس تولید می شود و یکی از اصلی ترین هورمون های موثر در متابولیسم گلوکز می باشد.مشاهده بیشتر….
اوتیسم
اوتیسم
یک اختلال عصبی رشدی است که با نقص در تعاملات اجتماعی، ارتباطات کلامی و غیرکلامی و وجود رفتارهای تکراری و علایق محدود در فرد، همراه میباشد.مشاهده بیشتر….
ایمنی درمانی
ایمنی درمانی
یک روش درمانی برای برخی بیماریها از جمله سرطان می باشد و منجر به تحریک یا سرکوب پاسخ سیستم ایمنی بدن می شود.مشاهده بیشتر….
ایمونوگلوبولین E
ایمونوگلوبولین E
یکی از انواع آنتی بادی هایی است که توسط سیستم ایمنی تولید شده و باعث بروز واکنشهای آلرژیک میشود.مشاهده بیشتر….
آنتیبیوتیک
آنتیبیوتیک
نوعی ماده ضد میکروبی فعال است که به طور گسترده در درمان انواع عفونت ها استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
آنتیژن
آنتیژن
به ترکیباتی گفته شده که پس از ورود به بدن موجب برانگیختن واکنشهای ایمنی و همچنین تولید موادی به نام آنتی بادی میشوند.مشاهده بیشتر….
استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین
استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین
گروهی از باکتری های گرم مثبت بوده که آنتیبیوتیکهای معمولی در درمان آن ها موثر نمی باشد و مسئول ایجاد چندین عفونت مقاوم به درمان در انسان هستند.مشاهده بیشتر….
اسکار
اسکار
علامتی بر روی پوست یا داخل بافت بدن می باشد که در آن جای سوختگی یا زخم به طور کامل التیام نیافته و بر روی آن بافت همبند فیبری ایجاد شده است.مشاهده بیشتر….
ائوزینوفیل
ائوزینوفیل
نوعی گلبول های سفید است که اغلب در زمان ابتلا به عفونت انگلی، واکنش آلرژیک یا سرطان افزایش می یابد.مشاهده بیشتر….
آپنه انسدادی خواب
اختلال درگیری اجتماعی مهار نشده
اختلال درگیری اجتماعی مهار نشده
نوعی اختلال روانی است که در آن فرد در برقراری پیوندهای عاطفی با دیگران با مشکل مواجه می شود.مشاهده بیشتر….
اختلال استرس حاد
اختلال استرس حاد
نوعی اختلال است که ممکن است به دنبال یک اتفاق ناگوار در زندگی فرد بروز پیدا کند و بر خلاف PTSD، موقتی و زودگذر است.مشاهده بیشتر….
اختلال دلبستگی واکنشی
اختلال دلبستگی واکنشی
نوعی خلق و خو یا اختلال رفتاری است که بر توانایی فرد در ایجاد و حفظ روابط تأثیر می گذارد.مشاهده بیشتر….
الکتروشوک درمانی
الکتروشوک درمانی
یک روش درمانی روان پزشکی است که در آن با تحریک الکتریکی مغز در یک محیط کنترل شده، به درمان بیماری هایی مانند افسردگی حاد یا اختلالات دوقطبی می پردازند.مشاهده بیشتر….
آنتی ژن های مرتبط با تومور
آنتی ژن های مرتبط با تومور
دسته ای از آنتیژنها هستند که بهصورت اختصاصی در سلولهای توموری بیان شده و در سلولهای طبیعی بیانی ندارند.مشاهده بیشتر….
آنکوژن
آنکوژن
شکل جهش یافته ای از یک ژن طبیعی است که باعث تکثیر بیش از اندازه و ایجاد سلول های سرطانی می شود.مشاهده بیشتر….
اپیژنتیک
اپیژنتیک
تغییراتی در DNA است که توالی زنتیکی را تغییر نمی دهد ، این تغییرات شامل متیلاسیون DNA، اصلاح هیستون و عملکرد توالیهای RNA غیر کدکننده هستند که بر بیان ژن بدون تغییر توالی DNA تأثیر میگذارند.مشاهده بیشتر….
اسید لینولئیک
اسید لینولئیک
یکی از اسیدهای چرب ضروری برای بدن است که تنها می توان آن را از غذاها به دست آورد؛ همچنین مصرف آن با کاهش ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی، دیابت و مرگ زودرس مرتبط است.مشاهده بیشتر….
اشریشیا کلی
اشریشیا کلی
گونه ای از باکتری ها هستند که در روده جانوران خونگرم زندگی کرده و اغلب بی ضرر هستند؛ اما برخی سویه های آن موجب مسمومیت غذایی و اسهال می شوند.مشاهده بیشتر….
اتوماسیون
اتوماسیون
فرآیندی است که طی آن ماشین ها قادر می شوند تا بدون دخالت انسان، عملیات های ترتیبی و از پیش تعیین شده ای را انجام دهند.مشاهده بیشتر….
الکتروکاردیوگرام
الکتروکاردیوگرام
(یا: نوار قلب) منحنی ای از فعالیت های قلب است که توسط دستگاهی به نام الکتروکاردیوگراف ثبت می شود.مشاهده بیشتر….
اپیتلیوم
اپیتلیوم
یکی از انواع بافت است که از سلولهای چندضلعیٍ اجتماع یافته تشکیل شده است. این بافت سطوح خارجی اندام ها و رگ های خونی و همچنین سطوح داخلی بسیاری از اندام های درونی را می پوشاند.مشاهده بیشتر….
اپیدرم
اپیدرم
،خارجی ترین لایه تشکیل دهنده پوست می باشد که همراه با درم، پوست بدن را تشکیل میدهد. لایه اپیدرم مانعی در مقابل عفونت به وسیله پاتوژن های محیطی فراهم می کند.مشاهده بیشتر….
اپیدمیولوژی
اپیدمیولوژی
مطالعه نحوه انتشار بیماریها و عوامل بیماریزا، توزیع بیماریها در زمان، مکان، نژادها یا فرهنگهای خاص یا عوامل مربوط به سلامت می باشد.مشاهده بیشتر….
اتوآنتیبادی
اتوآنتیبادی
یکی از انواع آنتیبادی بوده که سیستم ایمنی آن را علیه یک یا چند پروتئین فرد می سازد و زمینه ساز بسیاری از بیماری های خود ایمنی می باشد.مشاهده بیشتر….
اختلال اضطراب پس از سانحه
اختلال اضطراب پس از سانحه
وضعیتی است که فرد پس از قرار گرفتن در معرض رویدادهای بسیار آسیب زا مانند حوادث تهدیدکننده زندگی تجربه می کند.مشاهده بیشتر….
اختلال اضطراب فراگیر
اختلال اضطراب فراگیر
نوعی اختلال اضطرابی است که به صورت نگرانی بیش از اندازه و نامعقول در مورد اتفاقات و فعالیتهای روزمره تعریف میشود.مشاهده بیشتر….
اختلال دوقطبی
اختلال دوقطبی
یک اختلال روانی است که باعث تغییرات غیرعادی در خلق و خو، سطح فعالیت و تمرکز فرد می شود و با دورههای افسردگی و شیدایی همراه است.مشاهده بیشتر….
اختلال شخصیت خودشیفته
اختلال شخصیت خودشیفته
یکی از زیرشاخههای اختلالات شخصیت است که در آن فرد خود را بزرگ و مهم میپندارد و اغلب با سایر اختلالات روانی مانند اختلال عملکردی قابل توجه و ناتوانی روانی اجتماعی همراه است.مشاهده بیشتر….
اختلال شخصیت مرزی
اختلال شخصیت مرزی
یک اختلال روانی است که بر نحوه تفکر و احساس فرد در مورد خود و دیگران تأثیر می گذارد.مشاهده بیشتر….
اختلال کمبود توجه-بیشفعالی
اختلال کمبود توجه-بیشفعالی
اختلالی است که در دوران کودکی با علائم بیش فعالی، تکانشگری و/یا بی توجهی ظاهر می شود. این علائم بر عملکرد شناختی، تحصیلی، رفتاری، عاطفی و اجتماعی تأثیر می گذارد.مشاهده بیشتر….
اختلال وسواسی-اجباری
اختلال وسواسی-اجباری
یک اختلال روانی است که در آن فرد افکار خاصی را بهطور مکرر تجربه کرده و یا نیاز به انجام مکرر اعمال خاصی را احساس میکند، تا حدی که باعث پریشانی یا اختلال در عملکرد عمومی فرد میشود.مشاهده بیشتر….
استافیلوکوک اورئوس
استافیلوکوک اورئوس
یک باکتری گرم مثبت و بیهوازی اختیاری است که باعث ایجاد طیف گسترده ای از بیماری های بالینی می شود.مشاهده بیشتر….
آپوپتوز
آتلکتازی
آتلکتازی
آتلکتازی به فروپاشی بافت ریه گفته می شود که بخشی یا تمام یک ریه را تحت تاثیر قرار می دهد. این وضعیت مانع از جذب طبیعی اکسیژن به بافت های سالم می شود.مشاهده بیشتر….
آرتریت روماتوئید
آرتریت روماتوئید
یک اختلال خود ایمنی مزمن است که در ابتدا مفاصل را تحت تاثیر قرار داده و معمولاً منجر به گرم، متورم و دردناک شدن مفاصل می شود.مشاهده بیشتر….
آریتمی قلبی
آنتی بادی
آنتی بادی
یک پروتئین بزرگ و Y شکل است که توسط سیستم ایمنی برای شناسایی و خنثی کردن عوامل خارجی مانند باکتری ها و ویروس های بیماری زا استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
آنتیاکسیدان
آنتیاکسیدان
ترکیباتی که از سلول ها در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد (مولکول های ناپایدار ساخته شده توسط فرآیند اکسیداسیون در طول متابولیسم طبیعی) محافظت می کند.مشاهده بیشتر….
اسکلرودرمی
اسکلرودرمی
نوعی بیماری نادر و پیشرونده روماتیسمی است که بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد (شرایط خود ایمنی) و می تواند باعث ایجاد نواحی سفت و ضخیم پوست وهمچنین مشکلاتی در عضلات، استخوان ها، اندام های داخلی و عروق خونی شود.مشاهده بیشتر….
اسکیزوفرنی
اسکیزوفرنی
یک اختلال روانی مزمن و به شدت ناتوان کننده است که باعث از هم گسیختگی ارتباط بین فکر، عاطفه و رفتار فرد شده و منجر به ادراک معیوب، اعمال و احساسات نامناسب، کنارهگیری از واقعیت و درگیر شدن شخص به تخیل و توهم و احساس چندپارگی ذهنی میشود.مشاهده بیشتر….
اسید آمینه
اسید آمینه
واحد تشکیلدهنده پروتئین است که می توان آن ها را بر اساس مکان گروه های عاملی ساختاری هسته، به عنوان اسیدهای آمینه آلفا (α-)، بتا (β-)، گاما (γ-) یا دلتا (δ-) طبقه بندی کرد.مشاهده بیشتر….
اسید ریبونوکلئیک پیامرسان
اسید ریبونوکلئیک پیامرسان
یک مولکول تکرشتهای RNA یا اسید ریبونوکلئیک است که توالی ژنتیکی یک ژن را نسخهبرداری میکند و آن را برای ساختن پروتئین منتقل میکند.مشاهده بیشتر….
الاستین
الاستین
جزو پروتئین های ساختاری و از اجزای اصلی بافتهای کشسان بدن مانند ریهها، مثانه، رگهای خونی بزرگ و برخی از رباطها می باشد.مشاهده بیشتر….
الکتروشوک درمانی
الکتروشوک درمانی
یک روش درمانی است که برای برخی از بیماری های روانی مقاوم به درمان از طریق ارسال کنترل شده یک جریان الکتریکی به مغز برای ایجاد یک تشنج کوتاه استفاده میشود.مشاهده بیشتر….
انتروباکتریاسه مقاوم به کارباپنم
انتروباکتریاسه مقاوم به کارباپنم
گونهای از باکتری های گرم منفی هستند که به دلیل تولید آنزیم کارباپنماز به کلاس آنتی بیوتیک های کارباپنم مقاوم هستند.مشاهده بیشتر….
انتروکوک مقاوم به وانکومایسین
انتروکوک مقاوم به وانکومایسین
سویههای باکتریایی از جنس انتروکوک هستند که به آنتیبیوتیک وانکومایسین مقاوم بوده و می توانند باعث عفونت شدید شود.مشاهده بیشتر….
انسولین
انسولین
هورمون پپتیدی است که توسط سلولهای بتا جزایر لانگرهانس تولید می شود و یکی از اصلی ترین هورمون های موثر در متابولیسم گلوکز می باشد.مشاهده بیشتر….
اوتیسم
اوتیسم
یک اختلال عصبی رشدی است که با نقص در تعاملات اجتماعی، ارتباطات کلامی و غیرکلامی و وجود رفتارهای تکراری و علایق محدود در فرد، همراه میباشد.مشاهده بیشتر….
ایمنی درمانی
ایمنی درمانی
یک روش درمانی برای برخی بیماریها از جمله سرطان می باشد و منجر به تحریک یا سرکوب پاسخ سیستم ایمنی بدن می شود.مشاهده بیشتر….
ایمونوگلوبولین E
ایمونوگلوبولین E
یکی از انواع آنتی بادی هایی است که توسط سیستم ایمنی تولید شده و باعث بروز واکنشهای آلرژیک میشود.مشاهده بیشتر….
آنتیبیوتیک
آنتیبیوتیک
نوعی ماده ضد میکروبی فعال است که به طور گسترده در درمان انواع عفونت ها استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
آنتیژن
آنتیژن
به ترکیباتی گفته شده که پس از ورود به بدن موجب برانگیختن واکنشهای ایمنی و همچنین تولید موادی به نام آنتی بادی میشوند.مشاهده بیشتر….
استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین
استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین
گروهی از باکتری های گرم مثبت بوده که آنتیبیوتیکهای معمولی در درمان آن ها موثر نمی باشد و مسئول ایجاد چندین عفونت مقاوم به درمان در انسان هستند.مشاهده بیشتر….
اسکار
اسکار
علامتی بر روی پوست یا داخل بافت بدن می باشد که در آن جای سوختگی یا زخم به طور کامل التیام نیافته و بر روی آن بافت همبند فیبری ایجاد شده است.مشاهده بیشتر….
ائوزینوفیل
ائوزینوفیل
نوعی گلبول های سفید است که اغلب در زمان ابتلا به عفونت انگلی، واکنش آلرژیک یا سرطان افزایش می یابد.مشاهده بیشتر….
آپنه انسدادی خواب
اختلال اضطراب اجتماعی
اختلال اضطراب اجتماعی
نوعی اختلال روانی است که در آن فرد از دیده شدن یا قضاوت شدن توسط دیگران در موقعیت های اجتماعی ترس شدید دارد؛ به طوری که ممکن است علائمی همچون تعریق، لرز، ضربان قلب بالا و تنگی نفس را تجربه کند.مشاهده بیشتر….
انعطاف پذیری عصبی
انعطاف پذیری عصبی
توانایی تغییر شبکههای عصبی مغز در حین رشد و سازماندهی مجدد است و زمانی به وقوع میپیوندد که مغز با بازآرایی مدارهای عصبی، عملکرد متفاوتی را جایگزین عملکرد قبلی کند.مشاهده بیشتر….
آمیگدال
آمیگدال
قسمتی از دستگاه لیمبیک در مغز است که نقش مهمی در یادگیری و حافظه ایفا میکند. آمیگدال علاوه بر نقش اصلی در درک احساسات و ایجاد پاسخ به آنها، در تعدیل درد نیز دخالت دارد.مشاهده بیشتر….
آزبست
آزبست
یک کانی سیلیکاتی حاصل از ماگما و در واقع نوعی سنگ آذرین بیرونی است که بسیار سرطان زا بوده و استنشاق آن خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می دهد.مشاهده بیشتر….
اکسیژن درمانی
اکسیژن درمانی
روشی از مراقبت های تنفسی است که بیمار اکسیژن را با غلظت بالاتر دریافت می کند. افرادی که دچار هیپوکسمی (سطوح پایین اکسیژن خون) می شوند از این درمان استفاده می کنند ، مسمومیت با مونوکسید کربن و سردرد خوشهای مثال هایی از استفاده از این روش درمانی می باشند.مشاهده بیشتر….
ارگوتامین
ارگوتامین
نوعی آلکالوئید است که با تنگ کردن عروق خونی در اطراف مغز و اثر بر جریان خون، به درمان انواع سردردها مثل میگرن کمک می کند. ارگوتامین از طریق دو مکانیزم منجر به بهبود سردردهای میگرنی می شو د: 1) با فعالسازی گیرندههای 5-HT1D واقع در عروق خونی داخل جمجمهای، منجر به تنگی عروق میشود، و 2) فعالسازی گیرندههای 5-HT1D در انتهای عصبی حسی سیستم تریژمینال باعث مهار ترشح نوروپپتیدهای التهابی میشود.مشاهده بیشتر….
اختلال خوردن
اختلال خوردن
گروهی از مشکلات روانی هستند که در آن، شخص به غذا، وزن یا شکل بدن وسواس پیدا می کند.مشاهده بیشتر….
الکترولیت
الکترولیت
عناصر و ترکیباتی هستند که بهصورت طبیعی در بدن حضور دارند و در تنظیم عملکردهای فیزیولوژیک بدن و انتقال پیام های عصبی نقش دارند. این مواد با انحلال در آب ، دارای بار الکتریکی مثبت یا منفی میشوند و منجر به تنظیم واکنشهای شیمیایی و حفظ تعادل بین مایعات داخل و خارج سلولها می شوند.مشاهده بیشتر….
اختلال پرخوری
اختلال پرخوری
نوعی اختلال تغذیه است که در آن فرد در دوره های کوتاه، مقدار زیادی غذا مصرف می کند و کنترلی بر غذا خوردن خود ندارد؛ درحالیکه برای جلوگیری از آن نیز اقدام خاصی انجام نمی دهد.مشاهده بیشتر….
آگونیست
آگونیست
نوعی ماده شیمیایی است که با اتصال به گیرنده های یک سلول، آن را به پاسخ و واکنش وادار می کند.مشاهده بیشتر….
اختلال مصرف الکل
اختلال مصرف الکل
اختلالی است که در آن مصرف بیش از حد الکل، باعث بروز ناراحتی های جسمی مثل آسیب به چشم و کبد، و همچنین آسیب های روحی و روانی می شود.مشاهده بیشتر….
اختلال درگیری اجتماعی مهار نشده
اختلال درگیری اجتماعی مهار نشده
نوعی اختلال روانی است که در آن فرد در برقراری پیوندهای عاطفی با دیگران با مشکل مواجه می شود.مشاهده بیشتر….
اختلال استرس حاد
اختلال استرس حاد
نوعی اختلال است که ممکن است به دنبال یک اتفاق ناگوار در زندگی فرد بروز پیدا کند و بر خلاف PTSD، موقتی و زودگذر است.مشاهده بیشتر….
اختلال دلبستگی واکنشی
اختلال دلبستگی واکنشی
نوعی خلق و خو یا اختلال رفتاری است که بر توانایی فرد در ایجاد و حفظ روابط تأثیر می گذارد.مشاهده بیشتر….
الکتروشوک درمانی
الکتروشوک درمانی
یک روش درمانی روان پزشکی است که در آن با تحریک الکتریکی مغز در یک محیط کنترل شده، به درمان بیماری هایی مانند افسردگی حاد یا اختلالات دوقطبی می پردازند.مشاهده بیشتر….
آنتی ژن های مرتبط با تومور
آنتی ژن های مرتبط با تومور
دسته ای از آنتیژنها هستند که بهصورت اختصاصی در سلولهای توموری بیان شده و در سلولهای طبیعی بیانی ندارند.مشاهده بیشتر….
آنکوژن
آنکوژن
شکل جهش یافته ای از یک ژن طبیعی است که باعث تکثیر بیش از اندازه و ایجاد سلول های سرطانی می شود.مشاهده بیشتر….
اپیژنتیک
اپیژنتیک
تغییراتی در DNA است که توالی زنتیکی را تغییر نمی دهد ، این تغییرات شامل متیلاسیون DNA، اصلاح هیستون و عملکرد توالیهای RNA غیر کدکننده هستند که بر بیان ژن بدون تغییر توالی DNA تأثیر میگذارند.مشاهده بیشتر….
اسید لینولئیک
اسید لینولئیک
یکی از اسیدهای چرب ضروری برای بدن است که تنها می توان آن را از غذاها به دست آورد؛ همچنین مصرف آن با کاهش ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی، دیابت و مرگ زودرس مرتبط است.مشاهده بیشتر….
اشریشیا کلی
اشریشیا کلی
گونه ای از باکتری ها هستند که در روده جانوران خونگرم زندگی کرده و اغلب بی ضرر هستند؛ اما برخی سویه های آن موجب مسمومیت غذایی و اسهال می شوند.مشاهده بیشتر….
اتوماسیون
اتوماسیون
فرآیندی است که طی آن ماشین ها قادر می شوند تا بدون دخالت انسان، عملیات های ترتیبی و از پیش تعیین شده ای را انجام دهند.مشاهده بیشتر….
الکتروکاردیوگرام
الکتروکاردیوگرام
(یا: نوار قلب) منحنی ای از فعالیت های قلب است که توسط دستگاهی به نام الکتروکاردیوگراف ثبت می شود.مشاهده بیشتر….
بیماری سلیاک
بیماری سلیاک
یک اختلال خودایمنی مزمن است که عمدتاً روده کوچک را تحت تأثیر قرار می دهد در این بیماری پرزهای روده باریک آسیب دیده و در جذب مواد با اختلال مواجه میشوند.مشاهده بیشتر….
بیماری کرون
بیماری کرون
یکی از بیماریهای التهابی روده (IBD) بوده که ممکن است هر بخش از دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار دهد. علائم اغلب شامل درد شکم، اسهال (خونی)، تب، اتساع شکم و کاهش وزن است.مشاهده بیشتر….
بیماری گریوز
بیماری گریوز
نوعی بیماری خودایمنی است که بر روی غده تیروئید اثر گذاشته و اغلب منجر به بزرگ شدن تیروئید می شود این بیماری معمولاً همراه با اگزوفتالمی (بیرون زدن چشم از حدقه) است.مشاهده بیشتر….
بیماریهای التهابی روده
بیماریهای التهابی روده
به گروهی از بیماریها گفته میشود که سبب التهاب در جدار روده بزرگ و روده باریک میگردند.مشاهده بیشتر….
بیوانفورماتیک
بیوانفورماتیک
کاربرد فناوری رایانه برای درک بهتر و استفاده مؤثر از داده های بیولوژیکی و زیست پزشکی است.مشاهده بیشتر….
بی اشتهایی عصبی
بی اشتهایی عصبی
نوعی اختلال روانی است که از آسیبهای روحی نشأت گرفته و در آن فرد از خوردن غذای کافی امتناع می کند.مشاهده بیشتر….
بنزودیازپین
بنزودیازپین
دسته ای از داروها هستند که با ایجاد حس آرامش و شل کردن عضلات، در درمان اختلالاتی همچون بی خوابی، اختلال استرس پس از سانحه(PTSD) و صرع استفاده می شوند.مشاهده بیشتر….
بوسپیرون
بوسپیرون
یک داروی ضداضطراب خوراکی است که معمولا برای درمان اختلالات اضطرابی به ویژه اختلال اضطراب فراگیر(GAD) به کار میرود.مشاهده بیشتر….
بازدارنده منوآمین اکسیداز
بازدارنده منوآمین اکسیداز
دسته ای از داروهای ضدافسردگی و بسیار موثر هستند که به دلیل عوارض جانبی و تداخل دارویی خطرناکشان کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.مشاهده بیشتر….
بیوتکنولوژی
بیوتکنولوژی
(یا: زیستفناوری) به معنی بهکارگیری سامانههای زیستی برای توسعه یا تولید محصولات یا هر گونه کاربرد فناورانه است.مشاهده بیشتر….
بیوفیلم باکتریایی
بیوفیلم باکتریایی
ورقه های نازکی از باکتری هستند که در لایه ای محافظ از قندها و پروتئین های پیچیده قرار گرفته اند.مشاهده بیشتر….
بیان ژن
بیان ژن
فرآیندی است که طی آن اطلاعات یک ژن به مولکول های عملکردی در سلول به ویژه پروتئین تبدیل می شود.مشاهده بیشتر….
بیماری آدیسون
بیماری آدیسون
یک بیماری خودایمنی نادر است که منجر به تولید ناکافی هورمونهای استروئیدی کورتیزول و آلدوسترون توسط غدد فوق کلیوی (قشر آدرنال) میشود.مشاهده بیشتر….
بیماری پارکینسون
بیماری پارکینسون
اختلال پیشرونده، مخرب و مزمن سیستم عصبی مرکزی است که عمدتاً سیستم حرکتی را تحت تأثیر قرار می دهد. علائم معمولاً به آرامی ظاهر میشوند و با بدتر شدن بیماری، علائم غیرحرکتی شایعتر میشوند.مشاهده بیشتر….
بیماری کولیت
بیماری کولیت
یک بیماری گوارشی مزمن است که ابتدا روده بزرگ را درگیر کرده و می تواند به قسمت های دیگر دستگاه گوارشی هم آسیب برساند.مشاهده بیشتر….
بیماری پنومونیت
بیماری پنومونیت
نوعی بیماری التهابی است که بافت های ریه، به خصوص کیسه های هوایی را تحت تاثیر قرار داده و با سرفه و تنگی نفس همراه می شود.مشاهده بیشتر….
بیوپسی
بیوپسی
یک آزمایش پزشکی است که در آن قسمتی از بافت یا سلول ها به منظور شناسایی و تعیین وسعت بیماری برداشته می شود.مشاهده بیشتر….
برونکوسکوپی
برونکوسکوپی
معاینه ای است که به منظور بررسی مسیرهای تنفسی در ریه استفاده می شود و در تشخیص و درمان بسیاری از بیماری های ریوی کاربرد دارد.مشاهده بیشتر….
بافت کلوئیدی
بافت کلوئیدی
نوعی اسکار است که در نتیجه رشد بیش از حد بافت در محل آسیب پوستی ایجاد می شود.مشاهده بیشتر….
باکتریوفاژ
باکتریوفاژ
به ویروس آلوده کننده باکتری گفته می شود که با تزریق ژنوم خود(DNA, RNA) به سیتوپلاسم باکتری آن را آلوده می کند و در داخل باکتری تکثیر می یابد.مشاهده بیشتر….
بتا اینترفرون
بتا اینترفرون
یک سایتوکین از خانواده اینترفرون است که نقش اساسی در التهاب، تنظیم ایمنی، شناسایی سلول های تومور و پاسخ سلول های T ایفا می کند.مشاهده بیشتر….
بتاگلوکان
بتاگلوکان
شامل گروهی از پلی ساکاریدها است که به طور طبیعی در دیواره سلولی باکتری ها، قارچ ها، جلبک ها، برخی از مخمرها و انواع خاصی از گیاهان یافت می شود.مشاهده بیشتر….
بثورات پوستی
بثورات پوستی
تغییری در پوست انسان است که شامل تغییر رنگ پوست، خارش، گرم شدن، برآمدگی، ترک خوردگی، خشکی یا تاول بوده که ممکن است دردناک شود.مشاهده بیشتر….
برونش
برونش
(یا: نایژه) قسمتی از دستگاه تنفسی است که بین نای و نایژک ها قرار گرفته و در دیواره خود دارای غضروف و غده های مخاطی است.مشاهده بیشتر….
بیومارکر
بیومارکر
یک ویژگی قابل اندازه گیری است که به عنوان شاخصی برای بررسی وجود بیماری، شدت بیماری و پاسخ به درمان استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
بیماری هانتینگتون
بیماری هانتینگتون
نوعی اختلال ارثی و ژنتیکی است که با از بین بردن سلول های عصبی در مغز، حرکات ارادی و اختیاری بدن را مختل کرده و در نهایت باعث مرگ می شود.مشاهده بیشتر….
بافت کلوئیدی
بافت کلوئیدی
نوعی اسکار است که در نتیجه رشد بیش از حد بافت در محل آسیب پوستی ایجاد می شود.مشاهده بیشتر….
باکتریوفاژ
باکتریوفاژ
به ویروس آلوده کننده باکتری گفته می شود که با تزریق ژنوم خود(DNA, RNA) به سیتوپلاسم باکتری آن را آلوده می کند و در داخل باکتری تکثیر می یابد.مشاهده بیشتر….
بتا اینترفرون
بتا اینترفرون
یک سایتوکین از خانواده اینترفرون است که نقش اساسی در التهاب، تنظیم ایمنی، شناسایی سلول های تومور و پاسخ سلول های T ایفا می کند.مشاهده بیشتر….
بتاگلوکان
بتاگلوکان
شامل گروهی از پلی ساکاریدها است که به طور طبیعی در دیواره سلولی باکتری ها، قارچ ها، جلبک ها، برخی از مخمرها و انواع خاصی از گیاهان یافت می شود.مشاهده بیشتر….
بثورات پوستی
بثورات پوستی
تغییری در پوست انسان است که شامل تغییر رنگ پوست، خارش، گرم شدن، برآمدگی، ترک خوردگی، خشکی یا تاول بوده که ممکن است دردناک شود.مشاهده بیشتر….
بیوتکنولوژی
بیوتکنولوژی
(یا: زیستفناوری) به معنی بهکارگیری سامانههای زیستی برای توسعه یا تولید محصولات یا هر گونه کاربرد فناورانه است.مشاهده بیشتر….
بیوفیلم باکتریایی
بیوفیلم باکتریایی
ورقه های نازکی از باکتری هستند که در لایه ای محافظ از قندها و پروتئین های پیچیده قرار گرفته اند.مشاهده بیشتر….
بیان ژن
بیان ژن
فرآیندی است که طی آن اطلاعات یک ژن به مولکول های عملکردی در سلول به ویژه پروتئین تبدیل می شود.مشاهده بیشتر….
بی اشتهایی عصبی
بی اشتهایی عصبی
نوعی اختلال روانی است که از آسیبهای روحی نشأت گرفته و در آن فرد از خوردن غذای کافی امتناع می کند.مشاهده بیشتر….
بنزودیازپین
بنزودیازپین
دسته ای از داروها هستند که با ایجاد حس آرامش و شل کردن عضلات، در درمان اختلالاتی همچون بی خوابی، اختلال استرس پس از سانحه(PTSD) و صرع استفاده می شوند.مشاهده بیشتر….
بوسپیرون
بوسپیرون
یک داروی ضداضطراب خوراکی است که معمولا برای درمان اختلالات اضطرابی به ویژه اختلال اضطراب فراگیر(GAD) به کار میرود.مشاهده بیشتر….
بازدارنده منوآمین اکسیداز
بازدارنده منوآمین اکسیداز
دسته ای از داروهای ضدافسردگی و بسیار موثر هستند که به دلیل عوارض جانبی و تداخل دارویی خطرناکشان کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.مشاهده بیشتر….
بیماری کولیت
بیماری کولیت
یک بیماری گوارشی مزمن است که ابتدا روده بزرگ را درگیر کرده و می تواند به قسمت های دیگر دستگاه گوارشی هم آسیب برساند.مشاهده بیشتر….
بیماری آدیسون
بیماری آدیسون
یک بیماری خودایمنی نادر است که منجر به تولید ناکافی هورمونهای استروئیدی کورتیزول و آلدوسترون توسط غدد فوق کلیوی (قشر آدرنال) میشود.مشاهده بیشتر….
بیماری پارکینسون
بیماری پارکینسون
اختلال پیشرونده، مخرب و مزمن سیستم عصبی مرکزی است که عمدتاً سیستم حرکتی را تحت تأثیر قرار می دهد. علائم معمولاً به آرامی ظاهر میشوند و با بدتر شدن بیماری، علائم غیرحرکتی شایعتر میشوند.مشاهده بیشتر….
بیماری سلیاک
بیماری سلیاک
یک اختلال خودایمنی مزمن است که عمدتاً روده کوچک را تحت تأثیر قرار می دهد در این بیماری پرزهای روده باریک آسیب دیده و در جذب مواد با اختلال مواجه میشوند.مشاهده بیشتر….
بیماری کرون
بیماری کرون
یکی از بیماریهای التهابی روده (IBD) بوده که ممکن است هر بخش از دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار دهد. علائم اغلب شامل درد شکم، اسهال (خونی)، تب، اتساع شکم و کاهش وزن است.مشاهده بیشتر….
بیماری گریوز
بیماری گریوز
نوعی بیماری خودایمنی است که بر روی غده تیروئید اثر گذاشته و اغلب منجر به بزرگ شدن تیروئید می شود این بیماری معمولاً همراه با اگزوفتالمی (بیرون زدن چشم از حدقه) است.مشاهده بیشتر….
بیماریهای التهابی روده
بیماریهای التهابی روده
به گروهی از بیماریها گفته میشود که سبب التهاب در جدار روده بزرگ و روده باریک میگردند.مشاهده بیشتر….
بیوانفورماتیک
بیوانفورماتیک
کاربرد فناوری رایانه برای درک بهتر و استفاده مؤثر از داده های بیولوژیکی و زیست پزشکی است.مشاهده بیشتر….
بیماری پنومونیت
بیماری پنومونیت
نوعی بیماری التهابی است که بافت های ریه، به خصوص کیسه های هوایی را تحت تاثیر قرار داده و با سرفه و تنگی نفس همراه می شود.مشاهده بیشتر….
بیوپسی
بیوپسی
یک آزمایش پزشکی است که در آن قسمتی از بافت یا سلول ها به منظور شناسایی و تعیین وسعت بیماری برداشته می شود.مشاهده بیشتر….
برونکوسکوپی
برونکوسکوپی
معاینه ای است که به منظور بررسی مسیرهای تنفسی در ریه استفاده می شود و در تشخیص و درمان بسیاری از بیماری های ریوی کاربرد دارد.مشاهده بیشتر….
برونش
برونش
(یا: نایژه) قسمتی از دستگاه تنفسی است که بین نای و نایژک ها قرار گرفته و در دیواره خود دارای غضروف و غده های مخاطی است.مشاهده بیشتر….
بیومارکر
بیومارکر
یک ویژگی قابل اندازه گیری است که به عنوان شاخصی برای بررسی وجود بیماری، شدت بیماری و پاسخ به درمان استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
بیماری هانتینگتون
بیماری هانتینگتون
نوعی اختلال ارثی و ژنتیکی است که با از بین بردن سلول های عصبی در مغز، حرکات ارادی و اختیاری بدن را مختل کرده و در نهایت باعث مرگ می شود.مشاهده بیشتر….
بافت کلوئیدی
بافت کلوئیدی
نوعی اسکار است که در نتیجه رشد بیش از حد بافت در محل آسیب پوستی ایجاد می شود.مشاهده بیشتر….
باکتریوفاژ
باکتریوفاژ
به ویروس آلوده کننده باکتری گفته می شود که با تزریق ژنوم خود(DNA, RNA) به سیتوپلاسم باکتری آن را آلوده می کند و در داخل باکتری تکثیر می یابد.مشاهده بیشتر….
بتا اینترفرون
بتا اینترفرون
یک سایتوکین از خانواده اینترفرون است که نقش اساسی در التهاب، تنظیم ایمنی، شناسایی سلول های تومور و پاسخ سلول های T ایفا می کند.مشاهده بیشتر….
بتاگلوکان
بتاگلوکان
شامل گروهی از پلی ساکاریدها است که به طور طبیعی در دیواره سلولی باکتری ها، قارچ ها، جلبک ها، برخی از مخمرها و انواع خاصی از گیاهان یافت می شود.مشاهده بیشتر….
بثورات پوستی
بثورات پوستی
تغییری در پوست انسان است که شامل تغییر رنگ پوست، خارش، گرم شدن، برآمدگی، ترک خوردگی، خشکی یا تاول بوده که ممکن است دردناک شود.مشاهده بیشتر….
بیوتکنولوژی
بیوتکنولوژی
(یا: زیستفناوری) به معنی بهکارگیری سامانههای زیستی برای توسعه یا تولید محصولات یا هر گونه کاربرد فناورانه است.مشاهده بیشتر….
بیوفیلم باکتریایی
بیوفیلم باکتریایی
ورقه های نازکی از باکتری هستند که در لایه ای محافظ از قندها و پروتئین های پیچیده قرار گرفته اند.مشاهده بیشتر….
بیان ژن
بیان ژن
فرآیندی است که طی آن اطلاعات یک ژن به مولکول های عملکردی در سلول به ویژه پروتئین تبدیل می شود.مشاهده بیشتر….
بیماری آدیسون
بیماری آدیسون
یک بیماری خودایمنی نادر است که منجر به تولید ناکافی هورمونهای استروئیدی کورتیزول و آلدوسترون توسط غدد فوق کلیوی (قشر آدرنال) میشود.مشاهده بیشتر….
بیماری پارکینسون
بیماری پارکینسون
اختلال پیشرونده، مخرب و مزمن سیستم عصبی مرکزی است که عمدتاً سیستم حرکتی را تحت تأثیر قرار می دهد. علائم معمولاً به آرامی ظاهر میشوند و با بدتر شدن بیماری، علائم غیرحرکتی شایعتر میشوند.مشاهده بیشتر….
بیماری سلیاک
بیماری سلیاک
یک اختلال خودایمنی مزمن است که عمدتاً روده کوچک را تحت تأثیر قرار می دهد در این بیماری پرزهای روده باریک آسیب دیده و در جذب مواد با اختلال مواجه میشوند.مشاهده بیشتر….
بیماری کرون
بیماری کرون
یکی از بیماریهای التهابی روده (IBD) بوده که ممکن است هر بخش از دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار دهد. علائم اغلب شامل درد شکم، اسهال (خونی)، تب، اتساع شکم و کاهش وزن است.مشاهده بیشتر….
بیماری گریوز
بیماری گریوز
نوعی بیماری خودایمنی است که بر روی غده تیروئید اثر گذاشته و اغلب منجر به بزرگ شدن تیروئید می شود این بیماری معمولاً همراه با اگزوفتالمی (بیرون زدن چشم از حدقه) است.مشاهده بیشتر….
بیماریهای التهابی روده
بیماریهای التهابی روده
به گروهی از بیماریها گفته میشود که سبب التهاب در جدار روده بزرگ و روده باریک میگردند.مشاهده بیشتر….
بیوانفورماتیک
بیوانفورماتیک
کاربرد فناوری رایانه برای درک بهتر و استفاده مؤثر از داده های بیولوژیکی و زیست پزشکی است.مشاهده بیشتر….
بی اشتهایی عصبی
بی اشتهایی عصبی
نوعی اختلال روانی است که از آسیبهای روحی نشأت گرفته و در آن فرد از خوردن غذای کافی امتناع می کند.مشاهده بیشتر….
بنزودیازپین
بنزودیازپین
دسته ای از داروها هستند که با ایجاد حس آرامش و شل کردن عضلات، در درمان اختلالاتی همچون بی خوابی، اختلال استرس پس از سانحه(PTSD) و صرع استفاده می شوند.مشاهده بیشتر….
بوسپیرون
بوسپیرون
یک داروی ضداضطراب خوراکی است که معمولا برای درمان اختلالات اضطرابی به ویژه اختلال اضطراب فراگیر(GAD) به کار میرود.مشاهده بیشتر….
بازدارنده منوآمین اکسیداز
بازدارنده منوآمین اکسیداز
دسته ای از داروهای ضدافسردگی و بسیار موثر هستند که به دلیل عوارض جانبی و تداخل دارویی خطرناکشان کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.مشاهده بیشتر….
بیماری کولیت
بیماری کولیت
یک بیماری گوارشی مزمن است که ابتدا روده بزرگ را درگیر کرده و می تواند به قسمت های دیگر دستگاه گوارشی هم آسیب برساند.مشاهده بیشتر….
بیماری پنومونیت
بیماری پنومونیت
نوعی بیماری التهابی است که بافت های ریه، به خصوص کیسه های هوایی را تحت تاثیر قرار داده و با سرفه و تنگی نفس همراه می شود.مشاهده بیشتر….
بیوپسی
بیوپسی
یک آزمایش پزشکی است که در آن قسمتی از بافت یا سلول ها به منظور شناسایی و تعیین وسعت بیماری برداشته می شود.مشاهده بیشتر….
برونکوسکوپی
برونکوسکوپی
معاینه ای است که به منظور بررسی مسیرهای تنفسی در ریه استفاده می شود و در تشخیص و درمان بسیاری از بیماری های ریوی کاربرد دارد.مشاهده بیشتر….
برونش
برونش
(یا: نایژه) قسمتی از دستگاه تنفسی است که بین نای و نایژک ها قرار گرفته و در دیواره خود دارای غضروف و غده های مخاطی است.مشاهده بیشتر….
بیومارکر
بیومارکر
یک ویژگی قابل اندازه گیری است که به عنوان شاخصی برای بررسی وجود بیماری، شدت بیماری و پاسخ به درمان استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
بیماری هانتینگتون
بیماری هانتینگتون
نوعی اختلال ارثی و ژنتیکی است که با از بین بردن سلول های عصبی در مغز، حرکات ارادی و اختیاری بدن را مختل کرده و در نهایت باعث مرگ می شود.مشاهده بیشتر….
پاتوژن
پپتید
پپتید
زنجیره های کوتاهی از آمینو اسید است که توسط پیوندهای پپتیدی به هم متصل می شوند.مشاهده بیشتر….
پپتید کلاژن
پپتید کلاژن
نوعی پروتئین است که از کنار هم قرار گرفتن قطعات بسیار کوچک پپتید تشکیل شده است و یکی از مواد تشکیل دهنده غضروف، استخوان و پوست است.مشاهده بیشتر….
پرتو یونیزان
پرتو یونیزان
نوعی تابش پرانرژی است که منجر به حذف الکترون (ذره منفی) از اتم یا مولکول می شود .مشاهده بیشتر….
پیوند گلیکوزیدی
پیوند گلیکوزیدی
نوعی پیوند کووالانسی است که مولکول کربوهیدرات را به گروه دیگری (مانند کربوهیدرات) متصل میکند.مشاهده بیشتر….
پرکاری تیروئید
پرکاری تیروئید
نوعی بیماری مربوط به غدّهٔ تیروئید است که در آن تیروئید بیش از مقدار طبیعی، هورمون ترشّح میکند.مشاهده بیشتر….
پرگابالین
پرگابالین
این دارو با کاهش انتشار انتقال دهنده های عصبی، به عنوان یک داروی ضد تشنج و ضد اضطراب عمل می کند و به همین جهت، در درمان بیماری هایی همچون صرع و اختلال اضطراب فراگیر(GAD) کاربرد دارد.مشاهده بیشتر….
پریون
پریون
پروتئین هایی با ساختار غیر طبیعی که توانایی ایجاد بیماری از طریق تغییر ساختار پروتئین های سالم را دارند.مشاهده بیشتر….
پسوریازیس
پسوریازیس
یک بیماری پوستی خودایمنی است که با نواحی غیر طبیعی برجسته پوست (پاپولهای اریتماتوز و پلاکهای نقرهای ) مشخص می شود.مشاهده بیشتر….
پلاسمید
پلاسمید
یک مولکول DNA کوچک دایره ای و خارج کروموزومی است که مستقل از ژنوم اصلی باکتری بوده و به طور مستقل تکثیر شود.مشاهده بیشتر….
پروپیونی باکتریوم آکنه
پروپیونی باکتریوم آکنه
یک باکتری گرم مثبت بی هوازی است که نسبتاً آهسته رشد می کند و یکی از عوامل ایجاد آکنه است.مشاهده بیشتر….
پروتئوگلیکان
پروتئوگلیکان
ترکیبی متشکل از یک پروتئین متصل به گروه های موکوپلی ساکاریدی است که در بافت همبند وجود دارد.مشاهده بیشتر….
پرخوری عصبی
پرخوری عصبی
یک اختلال جدی در تغذیه است و با چرخه ای از پرخوری و رفتارهای جبرانی نادرست مانند القای استفراغ عمدی برای جبران اثرات پرخوری مشخص می شود.مشاهده بیشتر….
پرتودرمانی
پرتودرمانی
شاخه ای از علم پزشکی است که به درمان بیماری ها با استفاده از پرتوهای ایکس، امواج آلفا، بتا و گاما می پردازد.مشاهده بیشتر….
پروتئین Cas9
پروتئین Cas9
پروتئینی با اندازه ۱۶۰ کیلودالتون است که نقش حیاتی در دفاع ایمنی باکتریها در برابر DNA ویروسها و پلاسمیدها ایفا میکند و در ویرایش ژنوم مورد استفاده قرار میگیرد.مشاهده بیشتر….
پروکاریوت
پیوند پپتیدی
پیوند پپتیدی
پبوند شیمیایی کووالانسی بین گروه کربوکسیل یک اسید آمینه با گروه آمین اسید آمینه دیگرمشاهده بیشتر….
پلاک دندان
پلاک دندان
تجمعی از باکتریها است که در سطوح داخل دندان رشد میکند و به صورت لایهای سفید یا زرد کمرنگ در سطح و بین دندانها دیده میشود.مشاهده بیشتر….
پلیساکارید
پلیساکارید
یا پلی کربوهیدرات ها، زنجیرههای طولانی از واحدهای مونوساکارید هستند که توسط پیوندهای گلیکوزیدی به یکدیگر وصل شدهاند.مشاهده بیشتر….
پزشکی شخصی
پزشکی شخصی
یک روش نوظهور پزشکی است که از مشخصات ژنتیکی افراد برای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های مختلف مخصوصا سرطان استفاده می کند.مشاهده بیشتر….
پروموتر
پروموتر
به بخشی از DNA گفته میشود که RNA پلیمراز براساس جهت شروع رونویسی به آن متصل می شود.مشاهده بیشتر….
پاتوژن
پپتید
پپتید
زنجیره های کوتاهی از آمینو اسید است که توسط پیوندهای پپتیدی به هم متصل می شوند.مشاهده بیشتر….
پپتید کلاژن
پپتید کلاژن
نوعی پروتئین است که از کنار هم قرار گرفتن قطعات بسیار کوچک پپتید تشکیل شده است و یکی از مواد تشکیل دهنده غضروف، استخوان و پوست است.مشاهده بیشتر….
پرتو یونیزان
پرتو یونیزان
نوعی تابش پرانرژی است که منجر به حذف الکترون (ذره منفی) از اتم یا مولکول می شود .مشاهده بیشتر….
پیوند گلیکوزیدی
پیوند گلیکوزیدی
نوعی پیوند کووالانسی است که مولکول کربوهیدرات را به گروه دیگری (مانند کربوهیدرات) متصل میکند.مشاهده بیشتر….
پریون
پریون
پروتئین هایی با ساختار غیر طبیعی که توانایی ایجاد بیماری از طریق تغییر ساختار پروتئین های سالم را دارند.مشاهده بیشتر….
پسوریازیس
پسوریازیس
یک بیماری پوستی خودایمنی است که با نواحی غیر طبیعی برجسته پوست (پاپولهای اریتماتوز و پلاکهای نقرهای ) مشخص می شود.مشاهده بیشتر….
پلاسمید
پلاسمید
یک مولکول DNA کوچک دایره ای و خارج کروموزومی است که مستقل از ژنوم اصلی باکتری بوده و به طور مستقل تکثیر شود.مشاهده بیشتر….
پرکاری تیروئید
پرکاری تیروئید
نوعی بیماری مربوط به غدّهٔ تیروئید است که در آن تیروئید بیش از مقدار طبیعی، هورمون ترشّح میکند.مشاهده بیشتر….
پرگابالین
پرگابالین
این دارو با کاهش انتشار انتقال دهنده های عصبی، به عنوان یک داروی ضد تشنج و ضد اضطراب عمل می کند و به همین جهت، در درمان بیماری هایی همچون صرع و اختلال اضطراب فراگیر(GAD) کاربرد دارد.مشاهده بیشتر….
پرخوری عصبی
پرخوری عصبی
یک اختلال جدی در تغذیه است و با چرخه ای از پرخوری و رفتارهای جبرانی نادرست مانند القای استفراغ عمدی برای جبران اثرات پرخوری مشخص می شود.مشاهده بیشتر….
پروپیونی باکتریوم آکنه
پروپیونی باکتریوم آکنه
یک باکتری گرم مثبت بی هوازی است که نسبتاً آهسته رشد می کند و یکی از عوامل ایجاد آکنه است.مشاهده بیشتر….
پروتئوگلیکان
پروتئوگلیکان
ترکیبی متشکل از یک پروتئین متصل به گروه های موکوپلی ساکاریدی است که در بافت همبند وجود دارد.مشاهده بیشتر….
پروتئین Cas9
پروتئین Cas9
پروتئینی با اندازه ۱۶۰ کیلودالتون است که نقش حیاتی در دفاع ایمنی باکتریها در برابر DNA ویروسها و پلاسمیدها ایفا میکند و در ویرایش ژنوم مورد استفاده قرار میگیرد.مشاهده بیشتر….
پروکاریوت
پیوند پپتیدی
پیوند پپتیدی
پبوند شیمیایی کووالانسی بین گروه کربوکسیل یک اسید آمینه با گروه آمین اسید آمینه دیگرمشاهده بیشتر….
پلاک دندان
پلاک دندان
تجمعی از باکتریها است که در سطوح داخل دندان رشد میکند و به صورت لایهای سفید یا زرد کمرنگ در سطح و بین دندانها دیده میشود.مشاهده بیشتر….
پلیساکارید
پلیساکارید
یا پلی کربوهیدرات ها، زنجیرههای طولانی از واحدهای مونوساکارید هستند که توسط پیوندهای گلیکوزیدی به یکدیگر وصل شدهاند.مشاهده بیشتر….
پرتودرمانی
پرتودرمانی
شاخه ای از علم پزشکی است که به درمان بیماری ها با استفاده از پرتوهای ایکس، امواج آلفا، بتا و گاما می پردازد.مشاهده بیشتر….
پزشکی شخصی
پزشکی شخصی
یک روش نوظهور پزشکی است که از مشخصات ژنتیکی افراد برای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های مختلف مخصوصا سرطان استفاده می کند.مشاهده بیشتر….
پروموتر
پروموتر
به بخشی از DNA گفته میشود که RNA پلیمراز براساس جهت شروع رونویسی به آن متصل می شود.مشاهده بیشتر….
پاتوژن
پپتید
پپتید
زنجیره های کوتاهی از آمینو اسید است که توسط پیوندهای پپتیدی به هم متصل می شوند.مشاهده بیشتر….
پپتید کلاژن
پپتید کلاژن
نوعی پروتئین است که از کنار هم قرار گرفتن قطعات بسیار کوچک پپتید تشکیل شده است و یکی از مواد تشکیل دهنده غضروف، استخوان و پوست است.مشاهده بیشتر….
پرتو یونیزان
پرتو یونیزان
نوعی تابش پرانرژی است که منجر به حذف الکترون (ذره منفی) از اتم یا مولکول می شود .مشاهده بیشتر….
پیوند گلیکوزیدی
پیوند گلیکوزیدی
نوعی پیوند کووالانسی است که مولکول کربوهیدرات را به گروه دیگری (مانند کربوهیدرات) متصل میکند.مشاهده بیشتر….
پریون
پریون
پروتئین هایی با ساختار غیر طبیعی که توانایی ایجاد بیماری از طریق تغییر ساختار پروتئین های سالم را دارند.مشاهده بیشتر….
پسوریازیس
پسوریازیس
یک بیماری پوستی خودایمنی است که با نواحی غیر طبیعی برجسته پوست (پاپولهای اریتماتوز و پلاکهای نقرهای ) مشخص می شود.مشاهده بیشتر….
پلاسمید
پلاسمید
یک مولکول DNA کوچک دایره ای و خارج کروموزومی است که مستقل از ژنوم اصلی باکتری بوده و به طور مستقل تکثیر شود.مشاهده بیشتر….
پروپیونی باکتریوم آکنه
پروپیونی باکتریوم آکنه
یک باکتری گرم مثبت بی هوازی است که نسبتاً آهسته رشد می کند و یکی از عوامل ایجاد آکنه است.مشاهده بیشتر….
پروتئوگلیکان
پروتئوگلیکان
ترکیبی متشکل از یک پروتئین متصل به گروه های موکوپلی ساکاریدی است که در بافت همبند وجود دارد.مشاهده بیشتر….
پروتئین Cas9
پروتئین Cas9
پروتئینی با اندازه ۱۶۰ کیلودالتون است که نقش حیاتی در دفاع ایمنی باکتریها در برابر DNA ویروسها و پلاسمیدها ایفا میکند و در ویرایش ژنوم مورد استفاده قرار میگیرد.مشاهده بیشتر….
پروکاریوت
پیوند پپتیدی
پیوند پپتیدی
پبوند شیمیایی کووالانسی بین گروه کربوکسیل یک اسید آمینه با گروه آمین اسید آمینه دیگرمشاهده بیشتر….
پلاک دندان
پلاک دندان
تجمعی از باکتریها است که در سطوح داخل دندان رشد میکند و به صورت لایهای سفید یا زرد کمرنگ در سطح و بین دندانها دیده میشود.مشاهده بیشتر….
پلیساکارید
پلیساکارید
یا پلی کربوهیدرات ها، زنجیرههای طولانی از واحدهای مونوساکارید هستند که توسط پیوندهای گلیکوزیدی به یکدیگر وصل شدهاند.مشاهده بیشتر….
پرکاری تیروئید
پرکاری تیروئید
نوعی بیماری مربوط به غدّهٔ تیروئید است که در آن تیروئید بیش از مقدار طبیعی، هورمون ترشّح میکند.مشاهده بیشتر….
پرگابالین
پرگابالین
این دارو با کاهش انتشار انتقال دهنده های عصبی، به عنوان یک داروی ضد تشنج و ضد اضطراب عمل می کند و به همین جهت، در درمان بیماری هایی همچون صرع و اختلال اضطراب فراگیر(GAD) کاربرد دارد.مشاهده بیشتر….
پرخوری عصبی
پرخوری عصبی
یک اختلال جدی در تغذیه است و با چرخه ای از پرخوری و رفتارهای جبرانی نادرست مانند القای استفراغ عمدی برای جبران اثرات پرخوری مشخص می شود.مشاهده بیشتر….
پرتودرمانی
پرتودرمانی
شاخه ای از علم پزشکی است که به درمان بیماری ها با استفاده از پرتوهای ایکس، امواج آلفا، بتا و گاما می پردازد.مشاهده بیشتر….
پزشکی شخصی
پزشکی شخصی
یک روش نوظهور پزشکی است که از مشخصات ژنتیکی افراد برای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های مختلف مخصوصا سرطان استفاده می کند.مشاهده بیشتر….
پروموتر
پروموتر
به بخشی از DNA گفته میشود که RNA پلیمراز براساس جهت شروع رونویسی به آن متصل می شود.مشاهده بیشتر….
تحریک عصب واگ
تحریک عصب واگ
یک رویکرد درمانی است که از تحریک الکتریکی عصب واگ به وسیله کاشت یک دستگاه کوچک در زیر پوست در ناحیه قفسه سینه برای درمان بیماریهای مختلف استفاده میکند.مشاهده بیشتر….
تحریک عمیق مغز
تحریک عمیق مغز
یک روش جراحی مغز و اعصاب است که شامل کاشت یک دستگاه پزشکی برای رساندن تکانه های الکتریکی به مناطق خاصی از مغز می باشد.مشاهده بیشتر….
تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال
تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال
یک تکنیک غیر تهاجمی است که از میدان های مغناطیسی برای تحریک مناطق خاصی از مغز استفاده میکند.مشاهده بیشتر….
توموگرافی گسیل پوزیترون
توموگرافی گسیل پوزیترون
یک تکنیک تصویربرداری است که از مواد رادیواکتیو به عنوان ردیاب استفاده می کند. این روش برای اندازهگیری تغییرات در فرآیندهای متابولیک و سایر فعالیتهای فیزیولوژیکی از جمله جریان خون، ترکیبات شیمیایی و جذب آنها مورد استفاده قرار میگیرد.مشاهده بیشتر….
ترکیبات اکسیداتیو
ترکیبات اکسیداتیو
ترکیباتی هستند که در واکنشهای شیمیایی به عنوان دهنده الکترون عمل میکنند.مشاهده بیشتر….
تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی
تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی
یک روش تصویر برداری مغزی است و تغییرات کوچک در جریان خون را که با فعالیت مغز رخ می دهد، اندازه گیری می کند و برای بررسی اینکه کدام قسمتهای مغز عملکردهای حیاتی را انجام میدهند، استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
توهم
توهم
توهم، یک ادراک نادرست از اشیا یا وقایع است که حواس پنجگانه شامل بینایی، شنوایی، بویایی، لامسه و چشایی را درگیر می کند. توهمات واقعی به نظر میرسند، اما واقعی نیستند. واکنشهای شیمیایی و/یا ناهنجاریهای موجود در مغز باعث ایجاد توهم میشوند.مشاهده بیشتر….
ترجمه
ترجمه
یک فرایند زیستی است که در سیتوپلاسم سلولها برای ساخت پروتئینها از رشتههای RNA پیامرسان (یا mRNAها) انجام میشود.مشاهده بیشتر….
تلومر
تلومر
ناحیهای از توالیهای نوکلئوتیدی تکراری است که در یوکاریوت ها یافت می شود و از نواحی انتهایی DNA کروموزومی در برابر تخریب محافظت میکند.مشاهده بیشتر….
تیروئیدیت هاشیموتو
تیروئیدیت هاشیموتو
نوعی بیماری خود ایمنی مزمن تیروئید است که در آن غده تیروئید به تدریج تخریب میشود.مشاهده بیشتر….
تریپتان
تریپتان
خانواده ای از داروهای مبتنی بر تریپتامین هستند که در درمان میگرن و سردردهای خوشهای استفاده میشوند.مشاهده بیشتر….
تحریک عصب واگ
تحریک عصب واگ
یک رویکرد درمانی است که از تحریک الکتریکی عصب واگ به وسیله کاشت یک دستگاه کوچک در زیر پوست در ناحیه قفسه سینه برای درمان بیماریهای مختلف استفاده میکند.مشاهده بیشتر….
تحریک عمیق مغز
تحریک عمیق مغز
یک روش جراحی مغز و اعصاب است که شامل کاشت یک دستگاه پزشکی برای رساندن تکانه های الکتریکی به مناطق خاصی از مغز می باشد.مشاهده بیشتر….
تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال
تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال
یک تکنیک غیر تهاجمی است که از میدان های مغناطیسی برای تحریک مناطق خاصی از مغز استفاده میکند.مشاهده بیشتر….
ترکیبات اکسیداتیو
ترکیبات اکسیداتیو
ترکیباتی هستند که در واکنشهای شیمیایی به عنوان دهنده الکترون عمل میکنند.مشاهده بیشتر….
تریپتان
تریپتان
خانواده ای از داروهای مبتنی بر تریپتامین هستند که در درمان میگرن و سردردهای خوشهای استفاده میشوند.مشاهده بیشتر….
توهم
توهم
توهم، یک ادراک نادرست از اشیا یا وقایع است که حواس پنجگانه شامل بینایی، شنوایی، بویایی، لامسه و چشایی را درگیر می کند. توهمات واقعی به نظر میرسند، اما واقعی نیستند. واکنشهای شیمیایی و/یا ناهنجاریهای موجود در مغز باعث ایجاد توهم میشوند.مشاهده بیشتر….
تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی
تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی
یک روش تصویر برداری مغزی است و تغییرات کوچک در جریان خون را که با فعالیت مغز رخ می دهد، اندازه گیری می کند و برای بررسی اینکه کدام قسمتهای مغز عملکردهای حیاتی را انجام میدهند، استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
تلومر
تلومر
ناحیهای از توالیهای نوکلئوتیدی تکراری است که در یوکاریوت ها یافت می شود و از نواحی انتهایی DNA کروموزومی در برابر تخریب محافظت میکند.مشاهده بیشتر….
تیروئیدیت هاشیموتو
تیروئیدیت هاشیموتو
نوعی بیماری خود ایمنی مزمن تیروئید است که در آن غده تیروئید به تدریج تخریب میشود.مشاهده بیشتر….
ترجمه
ترجمه
یک فرایند زیستی است که در سیتوپلاسم سلولها برای ساخت پروتئینها از رشتههای RNA پیامرسان (یا mRNAها) انجام میشود.مشاهده بیشتر….
توموگرافی گسیل پوزیترون
توموگرافی گسیل پوزیترون
یک تکنیک تصویربرداری است که از مواد رادیواکتیو به عنوان ردیاب استفاده می کند. این روش برای اندازهگیری تغییرات در فرآیندهای متابولیک و سایر فعالیتهای فیزیولوژیکی از جمله جریان خون، ترکیبات شیمیایی و جذب آنها مورد استفاده قرار میگیرد.مشاهده بیشتر….
تحریک عصب واگ
تحریک عصب واگ
یک رویکرد درمانی است که از تحریک الکتریکی عصب واگ به وسیله کاشت یک دستگاه کوچک در زیر پوست در ناحیه قفسه سینه برای درمان بیماریهای مختلف استفاده میکند.مشاهده بیشتر….
تحریک عمیق مغز
تحریک عمیق مغز
یک روش جراحی مغز و اعصاب است که شامل کاشت یک دستگاه پزشکی برای رساندن تکانه های الکتریکی به مناطق خاصی از مغز می باشد.مشاهده بیشتر….
تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال
تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال
یک تکنیک غیر تهاجمی است که از میدان های مغناطیسی برای تحریک مناطق خاصی از مغز استفاده میکند.مشاهده بیشتر….
ترکیبات اکسیداتیو
ترکیبات اکسیداتیو
ترکیباتی هستند که در واکنشهای شیمیایی به عنوان دهنده الکترون عمل میکنند.مشاهده بیشتر….
تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی
تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی
یک روش تصویر برداری مغزی است و تغییرات کوچک در جریان خون را که با فعالیت مغز رخ می دهد، اندازه گیری می کند و برای بررسی اینکه کدام قسمتهای مغز عملکردهای حیاتی را انجام میدهند، استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
تلومر
تلومر
ناحیهای از توالیهای نوکلئوتیدی تکراری است که در یوکاریوت ها یافت می شود و از نواحی انتهایی DNA کروموزومی در برابر تخریب محافظت میکند.مشاهده بیشتر….
تیروئیدیت هاشیموتو
تیروئیدیت هاشیموتو
نوعی بیماری خود ایمنی مزمن تیروئید است که در آن غده تیروئید به تدریج تخریب میشود.مشاهده بیشتر….
تریپتان
تریپتان
خانواده ای از داروهای مبتنی بر تریپتامین هستند که در درمان میگرن و سردردهای خوشهای استفاده میشوند.مشاهده بیشتر….
توهم
توهم
توهم، یک ادراک نادرست از اشیا یا وقایع است که حواس پنجگانه شامل بینایی، شنوایی، بویایی، لامسه و چشایی را درگیر می کند. توهمات واقعی به نظر میرسند، اما واقعی نیستند. واکنشهای شیمیایی و/یا ناهنجاریهای موجود در مغز باعث ایجاد توهم میشوند.مشاهده بیشتر….
ترجمه
ترجمه
یک فرایند زیستی است که در سیتوپلاسم سلولها برای ساخت پروتئینها از رشتههای RNA پیامرسان (یا mRNAها) انجام میشود.مشاهده بیشتر….
توموگرافی گسیل پوزیترون
توموگرافی گسیل پوزیترون
یک تکنیک تصویربرداری است که از مواد رادیواکتیو به عنوان ردیاب استفاده می کند. این روش برای اندازهگیری تغییرات در فرآیندهای متابولیک و سایر فعالیتهای فیزیولوژیکی از جمله جریان خون، ترکیبات شیمیایی و جذب آنها مورد استفاده قرار میگیرد.مشاهده بیشتر….
چک لیست اختلال استرس پس از سانحه
چک لیست اختلال استرس پس از سانحه
یک مقیاس است که به منظور ارزیابی شدت اختلال استرس پس از سانحه در مدت زمان حدودا 10 دقیقه ای اجرا می شود.مشاهده بیشتر….
چک لیست اختلال استرس پس از سانحه
چک لیست اختلال استرس پس از سانحه
یک مقیاس است که به منظور ارزیابی شدت اختلال استرس پس از سانحه در مدت زمان حدودا 10 دقیقه ای اجرا می شود.مشاهده بیشتر….
چک لیست اختلال استرس پس از سانحه
چک لیست اختلال استرس پس از سانحه
یک مقیاس است که به منظور ارزیابی شدت اختلال استرس پس از سانحه در مدت زمان حدودا 10 دقیقه ای اجرا می شود.مشاهده بیشتر….
حساسیت زدایی و پردازش مجدد حرکت چشم
حساسیت زدایی و پردازش مجدد حرکت چشم
یک شیوهٔ رواندرمانی است که در اواخر دهه هشتاد میلادی برای کاهش استرس ناشی از آسیبهای روانی ابداع شد.مشاهده بیشتر….
حساسیت زدایی و پردازش مجدد حرکت چشم
حساسیت زدایی و پردازش مجدد حرکت چشم
یک شیوهٔ رواندرمانی است که در اواخر دهه هشتاد میلادی برای کاهش استرس ناشی از آسیبهای روانی ابداع شد.مشاهده بیشتر….
حساسیت زدایی و پردازش مجدد حرکت چشم
حساسیت زدایی و پردازش مجدد حرکت چشم
یک شیوهٔ رواندرمانی است که در اواخر دهه هشتاد میلادی برای کاهش استرس ناشی از آسیبهای روانی ابداع شد.مشاهده بیشتر….
خود شیفته
خود شیفته
یک سبک شخصیتی خودمحور است و شامل علاقه یا تحسین بیش از حد خود و ظاهر فیزیکی خود است.مشاهده بیشتر….
خود شیفته
خود شیفته
یک سبک شخصیتی خودمحور است و شامل علاقه یا تحسین بیش از حد خود و ظاهر فیزیکی خود است.مشاهده بیشتر….
خود شیفته
خود شیفته
یک سبک شخصیتی خودمحور است و شامل علاقه یا تحسین بیش از حد خود و ظاهر فیزیکی خود است.مشاهده بیشتر….
داروهای زیستی
داروهای زیستی
هر محصول دارویی است که در منابع بیولوژیکی تولید، استخراج یا نیمه سنتز شده باشد.مشاهده بیشتر….
داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی
داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی
به داروهایی گفته می شود که سببب مهار یا جلوگیری از فعالیت سیستم ایمنی بدن شده و در درمان بیماریهای خود ایمنی استفاده میشوند.مشاهده بیشتر….
داروهای ضد روماتیسمی اصلاحکننده بیماری
داروهای ضد روماتیسمی اصلاحکننده بیماری
شامل دسته ای از داروهای اصلاح کننده بیماری هستند که در آرتریت روماتوئید برای کاهش سرعت پیشرفت بیماری تعریف می شوند.مشاهده بیشتر….
داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی
داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی
اعضای یک کلاس دارویی درمانی هستند که سه خاصیت مهم ، ضددرد، تببُر و کاهش التهاب (در دوزهای بالا) داشته و از لخته شدن خون جلوگیری می کند.مشاهده بیشتر….
دوز
دوز
کمیت اندازه گیری شدهای (برحسب واحد تعریف شده) از یک دارو، ماده مغذی یا بیماریزا است که به بدن رسانده می شود.مشاهده بیشتر….
دستگاه عصبی پاراسمپاتیک
دستگاه عصبی پاراسمپاتیک
همانند دستگاه عصبی سمپاتیک، جزوی از دستگاه عصبی غیر ارادی است اما برخلاف آن عمل کرده و بدن را پس از یک موقعیت استرس زا، به حالت آرامش باز میگرداند.مشاهده بیشتر….
دستگاه عصبی سمپاتیک
دستگاه عصبی سمپاتیک
بخشی از دستگاه عصبی غیر ارادی است که در حالت استرس فعال تر شده و انسان را برای نبرد یا فرار آمادهتر میکند.مشاهده بیشتر….
درمان هدفمند
درمان هدفمند
یکی از روشهای دارورسانی نوین در درمان بیماری ها به ویژه در سرطان است که برای هدف قرار دادن ژن ها و پروتئین های خاصی به منظور درمان هدفمند، مورد استفاده قرار می گیرد. این روش دارای اثر گذاری بیشتر و عوارض کمتر است.مشاهده بیشتر….
دستگاه لیمبیک
دستگاه لیمبیک
مجموعهای از ساختارهای مغزی است که عمدتاً در مغز قدامی قرار گرفتهاست و از انواع عملکردهای مختلف چون هیجان، رفتار، حافظه بلند-مدت و بویایی پشتیبانی میکند.مشاهده بیشتر….
دالتون
دالتون
واحد اندازهگیری جرم در مقیاسهای اتمی و مولکولی است و بهصورت یکدوازدهم جرم اتم کربن-۱۲ که در حالت پایه و در حال سکون قرار دارد، تعریف میشود.مشاهده بیشتر….
درد فانتوم
درد فانتوم
(یا: درد خیالی) احساسی است که یک شخص در رابطه با اندام یا عضوی که بهطور فیزیکی جزئی از بدن نیست، تجربه میکند. این درد میتواند نتیجه از دست دادن اندام یا قطعشدن عضو اندام باشد.مشاهده بیشتر….
دیفنهیدرامین
دیفنهیدرامین
یک آنتی هیستامین است که عمدتاً برای درمان آلرژی، بی خوابی، سرماخوردگی و حالت تهوع استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
دیورتیک
دیورتیک
موادی ادرار آور هستند که به شکل مصنوعی و یا طبیعی (در برخی میوه ها) یافت شده و با اثر بر کلیه ها منجر به افزایش حجم ادرار می شوند.مشاهده بیشتر….
دیس بیوز
دیس بیوز
حالتی است که هنگام تغییر میکروبیوم دستگاه گوارش و کاهش تنوع و تعداد باکتری ها در بدن ایجاد می شود.مشاهده بیشتر….
درمان بین فردی
درمان بین فردی
یک رویکرد روان درمانی کوتاه مدت و مبتنی بر شواهد است که بر بهبود روابط بین فردی و بهبودی علامتی تمرکز دارد.مشاهده بیشتر….
دیابت نوع یک
دیابت نوع یک
یک بیماری خودایمنی بوده که سیستم ایمنی سلول های سازنده انسولین (سلول های بتا) را از بین می برد و علائمی مشابه دیابت نوع دو دارد.مشاهده بیشتر….
دوپامین
دوپامین
یک مولکول تعدیل کننده عصبی از خانواده کاتکولامینها است که افزایش آن در مناطق خاصی از مغز که به مرکز پاداش معروفاند در فرد ایجاد حس سرخوشی (پاداش) میکند.مشاهده بیشتر….
دیابت نوع دو
دیابت نوع دو
یک بیماری شایع بوده و زمانی ایجاد می شود که پانکراس انسولین کافی تولید نکرده و یا نسبت به آن مقاومت ایجاد می شود و علائمی مانند تشنگی بیش از حد، نیاز به ادرار کردن زیاد و خستگی را دارد.مشاهده بیشتر….
دارونما
دارونما
دارونما ترکیبی است که به فرم فراورده های دارویی (قرص، کپسول، و ….) بوده اما فاقد ماده موثره دارویی است . دارونما جهت انجام آزمایشات بالینی برای بیمار تجویز می شود .مشاهده بیشتر….
درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
نوعی رویکرد روان درمانی است که هدف نهایی آن رسیدن به انعطاف روانی بوده و در آن تلاش می شود تا فرد با پذیرش افکار و احساسات منفی، بر اساس ارزش های خود عمل کند.مشاهده بیشتر….
داروهای زیستی
داروهای زیستی
هر محصول دارویی است که در منابع بیولوژیکی تولید، استخراج یا نیمه سنتز شده باشد.مشاهده بیشتر….
داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی
داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی
به داروهایی گفته می شود که سببب مهار یا جلوگیری از فعالیت سیستم ایمنی بدن شده و در درمان بیماریهای خود ایمنی استفاده میشوند.مشاهده بیشتر….
داروهای ضد روماتیسمی اصلاحکننده بیماری
داروهای ضد روماتیسمی اصلاحکننده بیماری
شامل دسته ای از داروهای اصلاح کننده بیماری هستند که در آرتریت روماتوئید برای کاهش سرعت پیشرفت بیماری تعریف می شوند.مشاهده بیشتر….
داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی
داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی
اعضای یک کلاس دارویی درمانی هستند که سه خاصیت مهم ، ضددرد، تببُر و کاهش التهاب (در دوزهای بالا) داشته و از لخته شدن خون جلوگیری می کند.مشاهده بیشتر….
دوز
دوز
کمیت اندازه گیری شدهای (برحسب واحد تعریف شده) از یک دارو، ماده مغذی یا بیماریزا است که به بدن رسانده می شود.مشاهده بیشتر….
درمان هدفمند
درمان هدفمند
یکی از روشهای دارورسانی نوین در درمان بیماری ها به ویژه در سرطان است که برای هدف قرار دادن ژن ها و پروتئین های خاصی به منظور درمان هدفمند، مورد استفاده قرار می گیرد. این روش دارای اثر گذاری بیشتر و عوارض کمتر است.مشاهده بیشتر….
دستگاه لیمبیک
دستگاه لیمبیک
مجموعهای از ساختارهای مغزی است که عمدتاً در مغز قدامی قرار گرفتهاست و از انواع عملکردهای مختلف چون هیجان، رفتار، حافظه بلند-مدت و بویایی پشتیبانی میکند.مشاهده بیشتر….
دالتون
دالتون
واحد اندازهگیری جرم در مقیاسهای اتمی و مولکولی است و بهصورت یکدوازدهم جرم اتم کربن-۱۲ که در حالت پایه و در حال سکون قرار دارد، تعریف میشود.مشاهده بیشتر….
دیس بیوز
دیس بیوز
حالتی است که هنگام تغییر میکروبیوم دستگاه گوارش و کاهش تنوع و تعداد باکتری ها در بدن ایجاد می شود.مشاهده بیشتر….
دستگاه عصبی پاراسمپاتیک
دستگاه عصبی پاراسمپاتیک
همانند دستگاه عصبی سمپاتیک، جزوی از دستگاه عصبی غیر ارادی است اما برخلاف آن عمل کرده و بدن را پس از یک موقعیت استرس زا، به حالت آرامش باز میگرداند.مشاهده بیشتر….
دستگاه عصبی سمپاتیک
دستگاه عصبی سمپاتیک
بخشی از دستگاه عصبی غیر ارادی است که در حالت استرس فعال تر شده و انسان را برای نبرد یا فرار آمادهتر میکند.مشاهده بیشتر….
دالتون
دالتون
واحد اندازهگیری جرم در مقیاسهای اتمی و مولکولی است و بهصورت یکدوازدهم جرم اتم کربن-۱۲ که در حالت پایه و در حال سکون قرار دارد، تعریف میشود.مشاهده بیشتر….
درد فانتوم
درد فانتوم
(یا: درد خیالی) احساسی است که یک شخص در رابطه با اندام یا عضوی که بهطور فیزیکی جزئی از بدن نیست، تجربه میکند. این درد میتواند نتیجه از دست دادن اندام یا قطعشدن عضو اندام باشد.مشاهده بیشتر….
درمان بین فردی
درمان بین فردی
یک رویکرد روان درمانی کوتاه مدت و مبتنی بر شواهد است که بر بهبود روابط بین فردی و بهبودی علامتی تمرکز دارد.مشاهده بیشتر….
دیابت نوع یک
دیابت نوع یک
یک بیماری خودایمنی بوده که سیستم ایمنی سلول های سازنده انسولین (سلول های بتا) را از بین می برد و علائمی مشابه دیابت نوع دو دارد.مشاهده بیشتر….
دوپامین
دوپامین
یک مولکول تعدیل کننده عصبی از خانواده کاتکولامینها است که افزایش آن در مناطق خاصی از مغز که به مرکز پاداش معروفاند در فرد ایجاد حس سرخوشی (پاداش) میکند.مشاهده بیشتر….
دیابت نوع دو
دیابت نوع دو
یک بیماری شایع بوده و زمانی ایجاد می شود که پانکراس انسولین کافی تولید نکرده و یا نسبت به آن مقاومت ایجاد می شود و علائمی مانند تشنگی بیش از حد، نیاز به ادرار کردن زیاد و خستگی را دارد.مشاهده بیشتر….
دارونما
دارونما
دارونما ترکیبی است که به فرم فراورده های دارویی (قرص، کپسول، و ….) بوده اما فاقد ماده موثره دارویی است . دارونما جهت انجام آزمایشات بالینی برای بیمار تجویز می شود .مشاهده بیشتر….
درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
نوعی رویکرد روان درمانی است که هدف نهایی آن رسیدن به انعطاف روانی بوده و در آن تلاش می شود تا فرد با پذیرش افکار و احساسات منفی، بر اساس ارزش های خود عمل کند.مشاهده بیشتر….
دیفنهیدرامین
دیفنهیدرامین
یک آنتی هیستامین است که عمدتاً برای درمان آلرژی، بی خوابی، سرماخوردگی و حالت تهوع استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
دیورتیک
دیورتیک
موادی ادرار آور هستند که به شکل مصنوعی و یا طبیعی (در برخی میوه ها) یافت شده و با اثر بر کلیه ها منجر به افزایش حجم ادرار می شوند.مشاهده بیشتر….
داروهای زیستی
داروهای زیستی
هر محصول دارویی است که در منابع بیولوژیکی تولید، استخراج یا نیمه سنتز شده باشد.مشاهده بیشتر….
داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی
داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی
به داروهایی گفته می شود که سببب مهار یا جلوگیری از فعالیت سیستم ایمنی بدن شده و در درمان بیماریهای خود ایمنی استفاده میشوند.مشاهده بیشتر….
داروهای ضد روماتیسمی اصلاحکننده بیماری
داروهای ضد روماتیسمی اصلاحکننده بیماری
شامل دسته ای از داروهای اصلاح کننده بیماری هستند که در آرتریت روماتوئید برای کاهش سرعت پیشرفت بیماری تعریف می شوند.مشاهده بیشتر….
داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی
داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی
اعضای یک کلاس دارویی درمانی هستند که سه خاصیت مهم ، ضددرد، تببُر و کاهش التهاب (در دوزهای بالا) داشته و از لخته شدن خون جلوگیری می کند.مشاهده بیشتر….
دوز
دوز
کمیت اندازه گیری شدهای (برحسب واحد تعریف شده) از یک دارو، ماده مغذی یا بیماریزا است که به بدن رسانده می شود.مشاهده بیشتر….
درمان هدفمند
درمان هدفمند
یکی از روشهای دارورسانی نوین در درمان بیماری ها به ویژه در سرطان است که برای هدف قرار دادن ژن ها و پروتئین های خاصی به منظور درمان هدفمند، مورد استفاده قرار می گیرد. این روش دارای اثر گذاری بیشتر و عوارض کمتر است.مشاهده بیشتر….
دستگاه لیمبیک
دستگاه لیمبیک
مجموعهای از ساختارهای مغزی است که عمدتاً در مغز قدامی قرار گرفتهاست و از انواع عملکردهای مختلف چون هیجان، رفتار، حافظه بلند-مدت و بویایی پشتیبانی میکند.مشاهده بیشتر….
دالتون
دالتون
واحد اندازهگیری جرم در مقیاسهای اتمی و مولکولی است و بهصورت یکدوازدهم جرم اتم کربن-۱۲ که در حالت پایه و در حال سکون قرار دارد، تعریف میشود.مشاهده بیشتر….
دیس بیوز
دیس بیوز
حالتی است که هنگام تغییر میکروبیوم دستگاه گوارش و کاهش تنوع و تعداد باکتری ها در بدن ایجاد می شود.مشاهده بیشتر….
دستگاه عصبی پاراسمپاتیک
دستگاه عصبی پاراسمپاتیک
همانند دستگاه عصبی سمپاتیک، جزوی از دستگاه عصبی غیر ارادی است اما برخلاف آن عمل کرده و بدن را پس از یک موقعیت استرس زا، به حالت آرامش باز میگرداند.مشاهده بیشتر….
دستگاه عصبی سمپاتیک
دستگاه عصبی سمپاتیک
بخشی از دستگاه عصبی غیر ارادی است که در حالت استرس فعال تر شده و انسان را برای نبرد یا فرار آمادهتر میکند.مشاهده بیشتر….
دالتون
دالتون
واحد اندازهگیری جرم در مقیاسهای اتمی و مولکولی است و بهصورت یکدوازدهم جرم اتم کربن-۱۲ که در حالت پایه و در حال سکون قرار دارد، تعریف میشود.مشاهده بیشتر….
درد فانتوم
درد فانتوم
(یا: درد خیالی) احساسی است که یک شخص در رابطه با اندام یا عضوی که بهطور فیزیکی جزئی از بدن نیست، تجربه میکند. این درد میتواند نتیجه از دست دادن اندام یا قطعشدن عضو اندام باشد.مشاهده بیشتر….
درمان بین فردی
درمان بین فردی
یک رویکرد روان درمانی کوتاه مدت و مبتنی بر شواهد است که بر بهبود روابط بین فردی و بهبودی علامتی تمرکز دارد.مشاهده بیشتر….
دیابت نوع یک
دیابت نوع یک
یک بیماری خودایمنی بوده که سیستم ایمنی سلول های سازنده انسولین (سلول های بتا) را از بین می برد و علائمی مشابه دیابت نوع دو دارد.مشاهده بیشتر….
دوپامین
دوپامین
یک مولکول تعدیل کننده عصبی از خانواده کاتکولامینها است که افزایش آن در مناطق خاصی از مغز که به مرکز پاداش معروفاند در فرد ایجاد حس سرخوشی (پاداش) میکند.مشاهده بیشتر….
دیابت نوع دو
دیابت نوع دو
یک بیماری شایع بوده و زمانی ایجاد می شود که پانکراس انسولین کافی تولید نکرده و یا نسبت به آن مقاومت ایجاد می شود و علائمی مانند تشنگی بیش از حد، نیاز به ادرار کردن زیاد و خستگی را دارد.مشاهده بیشتر….
دارونما
دارونما
دارونما ترکیبی است که به فرم فراورده های دارویی (قرص، کپسول، و ….) بوده اما فاقد ماده موثره دارویی است . دارونما جهت انجام آزمایشات بالینی برای بیمار تجویز می شود .مشاهده بیشتر….
درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد
نوعی رویکرد روان درمانی است که هدف نهایی آن رسیدن به انعطاف روانی بوده و در آن تلاش می شود تا فرد با پذیرش افکار و احساسات منفی، بر اساس ارزش های خود عمل کند.مشاهده بیشتر….
دیفنهیدرامین
دیفنهیدرامین
یک آنتی هیستامین است که عمدتاً برای درمان آلرژی، بی خوابی، سرماخوردگی و حالت تهوع استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
دیورتیک
دیورتیک
موادی ادرار آور هستند که به شکل مصنوعی و یا طبیعی (در برخی میوه ها) یافت شده و با اثر بر کلیه ها منجر به افزایش حجم ادرار می شوند.مشاهده بیشتر….
ذاتالریه
ذاتالریه
یک بیماری التهابی ریه است که عمدتاً آلوئولها را تحت تأثیر قرار میدهد و علائم معمولاً شامل ترکیبی از سرفه های خشک، درد قفسه سینه، تب و مشکل در تنفس است.مشاهده بیشتر….
ذاتالریه
ذاتالریه
یک بیماری التهابی ریه است که عمدتاً آلوئولها را تحت تأثیر قرار میدهد و علائم معمولاً شامل ترکیبی از سرفه های خشک، درد قفسه سینه، تب و مشکل در تنفس است.مشاهده بیشتر….
ذاتالریه
ذاتالریه
یک بیماری التهابی ریه است که عمدتاً آلوئولها را تحت تأثیر قرار میدهد و علائم معمولاً شامل ترکیبی از سرفه های خشک، درد قفسه سینه، تب و مشکل در تنفس است.مشاهده بیشتر….
رادیکال آزاد
رادیکال آزاد
به اتم، مولکول یا یونی گفته میشود که دارای مولکولها یا اتمهایی با الکترون جفتنشده در لایهٔ الکترونی است.مشاهده بیشتر….
رادیوتراپی
رادیوتراپی
یک روش درمانی با استفاده از پرتوهای پر انرژی شامل بتا، ایکس، گاما یا نوترون بوده که عموماً به عنوان بخشی از درمان سرطان استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
ریبوزوم
ریبوزوم
اندامکی است که در تمامی سلول های پروکاریوتی و یوکاریوتی یافت شده و در ساخت پروتئین نقش اساسی دارد.مشاهده بیشتر….
ریتیدکتومی
ریتیدکتومی
(یا: لیفت صورت) نوعی جراحیهای زیبایی بوده و معمولاً شامل برداشتن پوست اضافی صورت، یا کشیدن پوست و گردن بیمار به منظور جوان سازی صورت است.مشاهده بیشتر….
رفتار درمانی دیالکتیکی
رفتار درمانی دیالکتیکی
شکلی تخصصی از روان درمانی مبتنی بر شواهد است که با تلاش برای درمان اختلالات شخصیت و تعارضات بین فردی آغاز شد.مشاهده بیشتر….
رونویسی
رونویسی
اولین مرحله از بیان ژن است که در آن اطلاعات ژنتیکی از DNA به RNA منتقل میشود.مشاهده بیشتر….
رفتاردرمانی شناختی
رفتاردرمانی شناختی
یک رویکرد رواندرمانی است که هدف آن کاهش علائم بیماری های مختلف سلامت روان، در درجه اول افسردگی و اختلالات اضطرابی است.مشاهده بیشتر….
رادون
رادون
یک گاز رادیواکتیو، بی رنگ، بی بو و بسیار سمی است که با متلاشی شدن در ریه، ذرات آلفا را از خود انتشار می دهد و می تواند باعث سرطان شود.مشاهده بیشتر….
رادیکال آزاد
رادیکال آزاد
به اتم، مولکول یا یونی گفته میشود که دارای مولکولها یا اتمهایی با الکترون جفتنشده در لایهٔ الکترونی است.مشاهده بیشتر….
رادیوتراپی
رادیوتراپی
یک روش درمانی با استفاده از پرتوهای پر انرژی شامل بتا، ایکس، گاما یا نوترون بوده که عموماً به عنوان بخشی از درمان سرطان استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
ریتیدکتومی
ریتیدکتومی
(یا: لیفت صورت) نوعی جراحیهای زیبایی بوده و معمولاً شامل برداشتن پوست اضافی صورت، یا کشیدن پوست و گردن بیمار به منظور جوان سازی صورت است.مشاهده بیشتر….
ریبوزوم
ریبوزوم
اندامکی است که در تمامی سلول های پروکاریوتی و یوکاریوتی یافت شده و در ساخت پروتئین نقش اساسی دارد.مشاهده بیشتر….
رفتار درمانی دیالکتیکی
رفتار درمانی دیالکتیکی
شکلی تخصصی از روان درمانی مبتنی بر شواهد است که با تلاش برای درمان اختلالات شخصیت و تعارضات بین فردی آغاز شد.مشاهده بیشتر….
رفتاردرمانی شناختی
رفتاردرمانی شناختی
یک رویکرد رواندرمانی است که هدف آن کاهش علائم بیماری های مختلف سلامت روان، در درجه اول افسردگی و اختلالات اضطرابی است.مشاهده بیشتر….
رونویسی
رونویسی
اولین مرحله از بیان ژن است که در آن اطلاعات ژنتیکی از DNA به RNA منتقل میشود.مشاهده بیشتر….
رادون
رادون
یک گاز رادیواکتیو، بی رنگ، بی بو و بسیار سمی است که با متلاشی شدن در ریه، ذرات آلفا را از خود انتشار می دهد و می تواند باعث سرطان شود.مشاهده بیشتر….
رادیکال آزاد
رادیکال آزاد
به اتم، مولکول یا یونی گفته میشود که دارای مولکولها یا اتمهایی با الکترون جفتنشده در لایهٔ الکترونی است.مشاهده بیشتر….
رادیوتراپی
رادیوتراپی
یک روش درمانی با استفاده از پرتوهای پر انرژی شامل بتا، ایکس، گاما یا نوترون بوده که عموماً به عنوان بخشی از درمان سرطان استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
ریتیدکتومی
ریتیدکتومی
(یا: لیفت صورت) نوعی جراحیهای زیبایی بوده و معمولاً شامل برداشتن پوست اضافی صورت، یا کشیدن پوست و گردن بیمار به منظور جوان سازی صورت است.مشاهده بیشتر….
رفتار درمانی دیالکتیکی
رفتار درمانی دیالکتیکی
شکلی تخصصی از روان درمانی مبتنی بر شواهد است که با تلاش برای درمان اختلالات شخصیت و تعارضات بین فردی آغاز شد.مشاهده بیشتر….
رفتاردرمانی شناختی
رفتاردرمانی شناختی
یک رویکرد رواندرمانی است که هدف آن کاهش علائم بیماری های مختلف سلامت روان، در درجه اول افسردگی و اختلالات اضطرابی است.مشاهده بیشتر….
ریبوزوم
ریبوزوم
اندامکی است که در تمامی سلول های پروکاریوتی و یوکاریوتی یافت شده و در ساخت پروتئین نقش اساسی دارد.مشاهده بیشتر….
رونویسی
رونویسی
اولین مرحله از بیان ژن است که در آن اطلاعات ژنتیکی از DNA به RNA منتقل میشود.مشاهده بیشتر….
رادون
رادون
یک گاز رادیواکتیو، بی رنگ، بی بو و بسیار سمی است که با متلاشی شدن در ریه، ذرات آلفا را از خود انتشار می دهد و می تواند باعث سرطان شود.مشاهده بیشتر….
ژنومیک
ژنومیک
علم تجزیه و تحلیل دادهها و اطلاعات ژنتیکی بهویژه ژنوم جانداران است که بر ساختار، عملکرد، تکامل، نقشه برداری و ویرایش ژنوم تمرکز دارد.مشاهده بیشتر….
ژنومیک
ژنومیک
علم تجزیه و تحلیل دادهها و اطلاعات ژنتیکی بهویژه ژنوم جانداران است که بر ساختار، عملکرد، تکامل، نقشه برداری و ویرایش ژنوم تمرکز دارد.مشاهده بیشتر….
ژنومیک
ژنومیک
علم تجزیه و تحلیل دادهها و اطلاعات ژنتیکی بهویژه ژنوم جانداران است که بر ساختار، عملکرد، تکامل، نقشه برداری و ویرایش ژنوم تمرکز دارد.مشاهده بیشتر….
سارکوم
سارکوم
نوعی از تومورهای بدخیم که می تواند هر یک از انواع بافت ها (سلولهای مزودرم یا بافت همبندی) را هدف قرار دهد.مشاهده بیشتر….
سارکوئیدوز
سارکوئیدوز
یک بیماری التهابی است که در آن التهاب در گرههای لنفاوی، ریهها، کبد، چشمها (شایعترین آن یووئیت قدامی)، پوست و دیگر بافتها رخ میدهد.مشاهده بیشتر….
سازمان بهداشت جهانی
سازمان بهداشت جهانی
یکی از آژانسهای تخصصی سازمان ملل متحد است که مسئول سلامت عمومی بینالمللی است.مشاهده بیشتر….
سالمونلا
سپتیسمی
سپتیسمی
وضعیتی که در آن باکتری وارد خون شده و پاسخ بدن به عفونت باعث آسیب به بافتها و اندام شود.مشاهده بیشتر….
سردرد خوشهای
سردرد خوشهای
حملات ناتوان کننده و دردناک درد در یک طرف سر هستند که معمولاچشم را درگیر می کند و شامل ریزش اشک، افتادگی پلک و گرفتگی بینی می باشد.مشاهده بیشتر….
سرطان ریه سلول غیرکوچک
سرطان ریه سلول کوچک
سرطان ریه سلول کوچک
(یا: کارسینوم سلول کوچک) نوعی نادر از سرطان ریه است که در آن سلول های بدخیم (سرطانی) به سرعت در بافت های ریه تشکیل می شوند و علت اصلی آن کشیدن سیگار است.مشاهده بیشتر….
سرطان متاستاتیک
سرطان متاستاتیک
نوعی از سرطان است که به دلیل گسترش سلولهای سرطانی در بافت دیگر غیر از محل اولیه ایجاد می شوند.مشاهده بیشتر….
سلول های استخوان خوار
سلول های استخوان خوار
سلول های چند هسته ای هستند که وظیفه تخریب استخوان ها را در بدن بر عهده دارند و فعالیت بیش از حد آنها موجب پوکی استخوان می شود.مشاهده بیشتر….
سنجش تراکم استخوان
سنجش تراکم استخوان
یک روش متداول برای سنجش مقدار تراکم استخوانهای بدن است که به عنوان اصلی ترین مقیاس برای تشخیص پوکی استخوان به کار می رود.مشاهده بیشتر….
سوزاک
سوزاک
یکی از بیماریهای آمیزشی شایع است که توسط باکتری نایسریا گونوره ایجاد می شود و ممکن است اندام تناسلی، دهان یا رکتوم را درگیر کند.مشاهده بیشتر….
سولفاسالازین
سولفاسالازین
جزء داروهای ضدالتهابی میباشد که برای درمان آرتریت روماتوئید، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
سیسپلاتین
سیسپلاتین
یک داروی شیمی درمانی است که با اتصال به DNA سبب مهار تکثیر آن شده و برای درمان سرطانها یی مانند بسیاری از انواع سارکوم ها و کارسینوم ها بکار میرود.مشاهده بیشتر….
سیناپس
سیناپس
فضای کوچک بین دو پایانهٔ عصبی است که از طریق آن یک سلول عصبی پیام خود را به دندریت، جسم سلولی، اکسون و یک سلول ماهیچهای یا یک غده میفرستد.مشاهده بیشتر….
سرمادرمانی
سرمادرمانی
به روشی درمانی گفته میشود که در آن بخشی از بدن بیمار یا کل بدن او به منظور درمان انواع ضایعات بافتی در معرض سرما قرار میگیرد.مشاهده بیشتر….
سروتونین
سروتونین
نوعی انتقالدهندههای عصبی از نوع مونوآمین است که در تنظیم خلق و خو، شناخت، پاداش، یادگیری و حافظه دخیل بوده و فرآیندهای فیزیولوژیکی متعدد (استفراغ و انقباض عروق) را تعدیل می کند.مشاهده بیشتر….
سل
سل
یک بیماری عفونی شایع و در بسیاری از موارد مرگبار است که توسط گونههای مختلف مایکوباکتریا (مایکوباکتریوم توبرکلوزیس) ایجاد میشود.مشاهده بیشتر….
سل بسیار مقاوم به دارو
سل بسیار مقاوم به دارو
بیماری سل ناشی از باکتری هایی است که به موثرترین داروهای ضد سل مقاوم هستند.مشاهده بیشتر….
سلول T تنظیمی
سلول T تنظیمی
یکی از انواع لنفوسیت تی است که سیستم ایمنی را تعدیل کرده و و از بروز بیماری های خود ایمنی جلوگیری می کنند.مشاهده بیشتر….
سلولهای سرکوبگر مشتق از میلوئید
سلولهای سرکوبگر مشتق از میلوئید
گروهی از سلول های میلوئیدی هستند که توانایی سرکوب پاسخ های ایمنی بدن را دارند.مشاهده بیشتر….
سلول T کمک کننده
سلول T کمک کننده
نوعی از سلول های T هستند که با آزادسازی ترکیبات شیمیایی به نام سایتوکاین، سبب سیگنال دهی به سایر سلول های سیستم ایمنی شده و آن ها را به ناحیه تومور جذب می کنند.مشاهده بیشتر….
سلول اندوتلیال
سلول اندوتلیال
یک لایه منفرد از سلول های سنگفرشی است که سطح داخلی رگ های خونی و عروق لنفاوی را می پوشاند.مشاهده بیشتر….
سلول دندریتیک
سلول دندریتیک
نوع خاصی از سلولهای ایمنی که در بافت هایی که با محیط خارجی بدن در تماس هستند، یافت می شود و با نشان دادن آنتی ژن ها به سایر سلولهای سیستم ایمنی، پاسخهای ایمنی را تقویت میکنند.مشاهده بیشتر….
سلول های بنیادی جنینی
سلول های بنیادی جنینی
سلول یوکاریوتیک چند سلولی دیپلوئید است که برای بازسازی یا ترمیم بافت ها و اندام های بیمار استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
سلولهای T
سلولهای T
یکی از انواع مهم گلبول های سفید خون که در فرایند ایمنی سلولی فعالیت دارند و پس از اتصال به آنتیژن تکثیر پیدا میکنند.مشاهده بیشتر….
سندروم گیلن-باره
سندروم گیلن-باره
یک بیماری ضعف عضلانی با شروع سریع است که در اثر آسیب سیستم ایمنی به سیستم عصبی محیطی ایجاد شده و می تواند منجر به ناهنجاری های خطرناک در ضربان قلب و فشار خون شود.مشاهده بیشتر….
سندروم متابولیک
سندروم متابولیک
به مجموعهای از شرایط مانند فشار خون بالا و سطوح افزایش یافتهٔ گلوکز و چربی در خون گفته میشود که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته و دیابت را افزایش میدهند.مشاهده بیشتر….
سندروم منییر
سندروم منییر
شایعترین علت سرگیجه میباشد که با حملات سرگیجه تکرار شونده، وزوز گوش و کاهش شنوایی حسی – عصبی و احساس پری و افزایش فشار در گوش تظاهر مییابد.مشاهده بیشتر….
سودوموناس آئروژینوزا
سودوموناس آئروژینوزا
یک باکتری میله ای گرم منفی فرصت طلب است که از سطوح بالای مکانیسمهای مقاومت درونی و اکتسابی خود برای مقابله با اکثر آنتیبیوتیکها استفاده میکنند.مشاهده بیشتر….
سیتالوپرام
سیتالوپرام
یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکنندههای بازجذب سروتونین است که برای درمان اختلال افسردگی اساسی(MDD) به کار برده میشود.مشاهده بیشتر….
سندروم روده تحریک پذیر
سندروم روده تحریک پذیر
نوعی اختلال در عملکرد روده است که با درد مزمن در ناحیه شکم، احساس ناراحتی، نفخ و تغییرات در عادات رودهای، بدون هرگونه علت ارگانیک دیگری، مشخص میشود.مشاهده بیشتر….
سارکوم
سارکوم
نوعی از تومورهای بدخیم که می تواند هر یک از انواع بافت ها (سلولهای مزودرم یا بافت همبندی) را هدف قرار دهد.مشاهده بیشتر….
سارکوئیدوز
سارکوئیدوز
یک بیماری التهابی است که در آن التهاب در گرههای لنفاوی، ریهها، کبد، چشمها (شایعترین آن یووئیت قدامی)، پوست و دیگر بافتها رخ میدهد.مشاهده بیشتر….
سازمان بهداشت جهانی
سازمان بهداشت جهانی
یکی از آژانسهای تخصصی سازمان ملل متحد است که مسئول سلامت عمومی بینالمللی است.مشاهده بیشتر….
سالمونلا
سپتیسمی
سپتیسمی
وضعیتی که در آن باکتری وارد خون شده و پاسخ بدن به عفونت باعث آسیب به بافتها و اندام شود.مشاهده بیشتر….
سردرد خوشهای
سردرد خوشهای
حملات ناتوان کننده و دردناک درد در یک طرف سر هستند که معمولاچشم را درگیر می کند و شامل ریزش اشک، افتادگی پلک و گرفتگی بینی می باشد.مشاهده بیشتر….
سرطان ریه سلول غیرکوچک
سرطان ریه سلول کوچک
سرطان ریه سلول کوچک
(یا: کارسینوم سلول کوچک) نوعی نادر از سرطان ریه است که در آن سلول های بدخیم (سرطانی) به سرعت در بافت های ریه تشکیل می شوند و علت اصلی آن کشیدن سیگار است.مشاهده بیشتر….
سرطان متاستاتیک
سرطان متاستاتیک
نوعی از سرطان است که به دلیل گسترش سلولهای سرطانی در بافت دیگر غیر از محل اولیه ایجاد می شوند.مشاهده بیشتر….
سوزاک
سوزاک
یکی از بیماریهای آمیزشی شایع است که توسط باکتری نایسریا گونوره ایجاد می شود و ممکن است اندام تناسلی، دهان یا رکتوم را درگیر کند.مشاهده بیشتر….
سولفاسالازین
سولفاسالازین
جزء داروهای ضدالتهابی میباشد که برای درمان آرتریت روماتوئید، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
سیسپلاتین
سیسپلاتین
یک داروی شیمی درمانی است که با اتصال به DNA سبب مهار تکثیر آن شده و برای درمان سرطانها یی مانند بسیاری از انواع سارکوم ها و کارسینوم ها بکار میرود.مشاهده بیشتر….
سیناپس
سیناپس
فضای کوچک بین دو پایانهٔ عصبی است که از طریق آن یک سلول عصبی پیام خود را به دندریت، جسم سلولی، اکسون و یک سلول ماهیچهای یا یک غده میفرستد.مشاهده بیشتر….
سلول های استخوان خوار
سلول های استخوان خوار
سلول های چند هسته ای هستند که وظیفه تخریب استخوان ها را در بدن بر عهده دارند و فعالیت بیش از حد آنها موجب پوکی استخوان می شود.مشاهده بیشتر….
سنجش تراکم استخوان
سنجش تراکم استخوان
یک روش متداول برای سنجش مقدار تراکم استخوانهای بدن است که به عنوان اصلی ترین مقیاس برای تشخیص پوکی استخوان به کار می رود.مشاهده بیشتر….
سلولهای سرکوبگر مشتق از میلوئید
سلولهای سرکوبگر مشتق از میلوئید
گروهی از سلول های میلوئیدی هستند که توانایی سرکوب پاسخ های ایمنی بدن را دارند.مشاهده بیشتر….
سرمادرمانی
سرمادرمانی
به روشی درمانی گفته میشود که در آن بخشی از بدن بیمار یا کل بدن او به منظور درمان انواع ضایعات بافتی در معرض سرما قرار میگیرد.مشاهده بیشتر….
سروتونین
سروتونین
نوعی انتقالدهندههای عصبی از نوع مونوآمین است که در تنظیم خلق و خو، شناخت، پاداش، یادگیری و حافظه دخیل بوده و فرآیندهای فیزیولوژیکی متعدد (استفراغ و انقباض عروق) را تعدیل می کند.مشاهده بیشتر….
سل
سل
یک بیماری عفونی شایع و در بسیاری از موارد مرگبار است که توسط گونههای مختلف مایکوباکتریا (مایکوباکتریوم توبرکلوزیس) ایجاد میشود.مشاهده بیشتر….
سل بسیار مقاوم به دارو
سل بسیار مقاوم به دارو
بیماری سل ناشی از باکتری هایی است که به موثرترین داروهای ضد سل مقاوم هستند.مشاهده بیشتر….
سلول T تنظیمی
سلول T تنظیمی
یکی از انواع لنفوسیت تی است که سیستم ایمنی را تعدیل کرده و و از بروز بیماری های خود ایمنی جلوگیری می کنند.مشاهده بیشتر….
سلول اندوتلیال
سلول اندوتلیال
یک لایه منفرد از سلول های سنگفرشی است که سطح داخلی رگ های خونی و عروق لنفاوی را می پوشاند.مشاهده بیشتر….
سلول دندریتیک
سلول دندریتیک
نوع خاصی از سلولهای ایمنی که در بافت هایی که با محیط خارجی بدن در تماس هستند، یافت می شود و با نشان دادن آنتی ژن ها به سایر سلولهای سیستم ایمنی، پاسخهای ایمنی را تقویت میکنند.مشاهده بیشتر….
سلول های بنیادی جنینی
سلول های بنیادی جنینی
سلول یوکاریوتیک چند سلولی دیپلوئید است که برای بازسازی یا ترمیم بافت ها و اندام های بیمار استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
سلولهای T
سلولهای T
یکی از انواع مهم گلبول های سفید خون که در فرایند ایمنی سلولی فعالیت دارند و پس از اتصال به آنتیژن تکثیر پیدا میکنند.مشاهده بیشتر….
سندروم گیلن-باره
سندروم گیلن-باره
یک بیماری ضعف عضلانی با شروع سریع است که در اثر آسیب سیستم ایمنی به سیستم عصبی محیطی ایجاد شده و می تواند منجر به ناهنجاری های خطرناک در ضربان قلب و فشار خون شود.مشاهده بیشتر….
سندروم متابولیک
سندروم متابولیک
به مجموعهای از شرایط مانند فشار خون بالا و سطوح افزایش یافتهٔ گلوکز و چربی در خون گفته میشود که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته و دیابت را افزایش میدهند.مشاهده بیشتر….
سندروم منییر
سندروم منییر
شایعترین علت سرگیجه میباشد که با حملات سرگیجه تکرار شونده، وزوز گوش و کاهش شنوایی حسی – عصبی و احساس پری و افزایش فشار در گوش تظاهر مییابد.مشاهده بیشتر….
سودوموناس آئروژینوزا
سودوموناس آئروژینوزا
یک باکتری میله ای گرم منفی فرصت طلب است که از سطوح بالای مکانیسمهای مقاومت درونی و اکتسابی خود برای مقابله با اکثر آنتیبیوتیکها استفاده میکنند.مشاهده بیشتر….
سلول T کمک کننده
سلول T کمک کننده
نوعی از سلول های T هستند که با آزادسازی ترکیبات شیمیایی به نام سایتوکاین، سبب سیگنال دهی به سایر سلول های سیستم ایمنی شده و آن ها را به ناحیه تومور جذب می کنند.مشاهده بیشتر….
سیتالوپرام
سیتالوپرام
یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکنندههای بازجذب سروتونین است که برای درمان اختلال افسردگی اساسی(MDD) به کار برده میشود.مشاهده بیشتر….
سندروم روده تحریک پذیر
سندروم روده تحریک پذیر
نوعی اختلال در عملکرد روده است که با درد مزمن در ناحیه شکم، احساس ناراحتی، نفخ و تغییرات در عادات رودهای، بدون هرگونه علت ارگانیک دیگری، مشخص میشود.مشاهده بیشتر….
سارکوم
سارکوم
نوعی از تومورهای بدخیم که می تواند هر یک از انواع بافت ها (سلولهای مزودرم یا بافت همبندی) را هدف قرار دهد.مشاهده بیشتر….
سارکوئیدوز
سارکوئیدوز
یک بیماری التهابی است که در آن التهاب در گرههای لنفاوی، ریهها، کبد، چشمها (شایعترین آن یووئیت قدامی)، پوست و دیگر بافتها رخ میدهد.مشاهده بیشتر….
سازمان بهداشت جهانی
سازمان بهداشت جهانی
یکی از آژانسهای تخصصی سازمان ملل متحد است که مسئول سلامت عمومی بینالمللی است.مشاهده بیشتر….
سالمونلا
سپتیسمی
سپتیسمی
وضعیتی که در آن باکتری وارد خون شده و پاسخ بدن به عفونت باعث آسیب به بافتها و اندام شود.مشاهده بیشتر….
سردرد خوشهای
سردرد خوشهای
حملات ناتوان کننده و دردناک درد در یک طرف سر هستند که معمولاچشم را درگیر می کند و شامل ریزش اشک، افتادگی پلک و گرفتگی بینی می باشد.مشاهده بیشتر….
سرطان ریه سلول غیرکوچک
سرطان ریه سلول کوچک
سرطان ریه سلول کوچک
(یا: کارسینوم سلول کوچک) نوعی نادر از سرطان ریه است که در آن سلول های بدخیم (سرطانی) به سرعت در بافت های ریه تشکیل می شوند و علت اصلی آن کشیدن سیگار است.مشاهده بیشتر….
سرطان متاستاتیک
سرطان متاستاتیک
نوعی از سرطان است که به دلیل گسترش سلولهای سرطانی در بافت دیگر غیر از محل اولیه ایجاد می شوند.مشاهده بیشتر….
سوزاک
سوزاک
یکی از بیماریهای آمیزشی شایع است که توسط باکتری نایسریا گونوره ایجاد می شود و ممکن است اندام تناسلی، دهان یا رکتوم را درگیر کند.مشاهده بیشتر….
سولفاسالازین
سولفاسالازین
جزء داروهای ضدالتهابی میباشد که برای درمان آرتریت روماتوئید، کولیت اولسراتیو و بیماری کرون استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
سیسپلاتین
سیسپلاتین
یک داروی شیمی درمانی است که با اتصال به DNA سبب مهار تکثیر آن شده و برای درمان سرطانها یی مانند بسیاری از انواع سارکوم ها و کارسینوم ها بکار میرود.مشاهده بیشتر….
سیناپس
سیناپس
فضای کوچک بین دو پایانهٔ عصبی است که از طریق آن یک سلول عصبی پیام خود را به دندریت، جسم سلولی، اکسون و یک سلول ماهیچهای یا یک غده میفرستد.مشاهده بیشتر….
سرمادرمانی
سرمادرمانی
به روشی درمانی گفته میشود که در آن بخشی از بدن بیمار یا کل بدن او به منظور درمان انواع ضایعات بافتی در معرض سرما قرار میگیرد.مشاهده بیشتر….
سروتونین
سروتونین
نوعی انتقالدهندههای عصبی از نوع مونوآمین است که در تنظیم خلق و خو، شناخت، پاداش، یادگیری و حافظه دخیل بوده و فرآیندهای فیزیولوژیکی متعدد (استفراغ و انقباض عروق) را تعدیل می کند.مشاهده بیشتر….
سل
سل
یک بیماری عفونی شایع و در بسیاری از موارد مرگبار است که توسط گونههای مختلف مایکوباکتریا (مایکوباکتریوم توبرکلوزیس) ایجاد میشود.مشاهده بیشتر….
سل بسیار مقاوم به دارو
سل بسیار مقاوم به دارو
بیماری سل ناشی از باکتری هایی است که به موثرترین داروهای ضد سل مقاوم هستند.مشاهده بیشتر….
سلول T تنظیمی
سلول T تنظیمی
یکی از انواع لنفوسیت تی است که سیستم ایمنی را تعدیل کرده و و از بروز بیماری های خود ایمنی جلوگیری می کنند.مشاهده بیشتر….
سلول اندوتلیال
سلول اندوتلیال
یک لایه منفرد از سلول های سنگفرشی است که سطح داخلی رگ های خونی و عروق لنفاوی را می پوشاند.مشاهده بیشتر….
سلول دندریتیک
سلول دندریتیک
نوع خاصی از سلولهای ایمنی که در بافت هایی که با محیط خارجی بدن در تماس هستند، یافت می شود و با نشان دادن آنتی ژن ها به سایر سلولهای سیستم ایمنی، پاسخهای ایمنی را تقویت میکنند.مشاهده بیشتر….
سلول های بنیادی جنینی
سلول های بنیادی جنینی
سلول یوکاریوتیک چند سلولی دیپلوئید است که برای بازسازی یا ترمیم بافت ها و اندام های بیمار استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
سلولهای T
سلولهای T
یکی از انواع مهم گلبول های سفید خون که در فرایند ایمنی سلولی فعالیت دارند و پس از اتصال به آنتیژن تکثیر پیدا میکنند.مشاهده بیشتر….
سندروم گیلن-باره
سندروم گیلن-باره
یک بیماری ضعف عضلانی با شروع سریع است که در اثر آسیب سیستم ایمنی به سیستم عصبی محیطی ایجاد شده و می تواند منجر به ناهنجاری های خطرناک در ضربان قلب و فشار خون شود.مشاهده بیشتر….
سندروم متابولیک
سندروم متابولیک
به مجموعهای از شرایط مانند فشار خون بالا و سطوح افزایش یافتهٔ گلوکز و چربی در خون گفته میشود که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته و دیابت را افزایش میدهند.مشاهده بیشتر….
سندروم منییر
سندروم منییر
شایعترین علت سرگیجه میباشد که با حملات سرگیجه تکرار شونده، وزوز گوش و کاهش شنوایی حسی – عصبی و احساس پری و افزایش فشار در گوش تظاهر مییابد.مشاهده بیشتر….
سودوموناس آئروژینوزا
سودوموناس آئروژینوزا
یک باکتری میله ای گرم منفی فرصت طلب است که از سطوح بالای مکانیسمهای مقاومت درونی و اکتسابی خود برای مقابله با اکثر آنتیبیوتیکها استفاده میکنند.مشاهده بیشتر….
سلول های استخوان خوار
سلول های استخوان خوار
سلول های چند هسته ای هستند که وظیفه تخریب استخوان ها را در بدن بر عهده دارند و فعالیت بیش از حد آنها موجب پوکی استخوان می شود.مشاهده بیشتر….
سنجش تراکم استخوان
سنجش تراکم استخوان
یک روش متداول برای سنجش مقدار تراکم استخوانهای بدن است که به عنوان اصلی ترین مقیاس برای تشخیص پوکی استخوان به کار می رود.مشاهده بیشتر….
سلولهای سرکوبگر مشتق از میلوئید
سلولهای سرکوبگر مشتق از میلوئید
گروهی از سلول های میلوئیدی هستند که توانایی سرکوب پاسخ های ایمنی بدن را دارند.مشاهده بیشتر….
سلول T کمک کننده
سلول T کمک کننده
نوعی از سلول های T هستند که با آزادسازی ترکیبات شیمیایی به نام سایتوکاین، سبب سیگنال دهی به سایر سلول های سیستم ایمنی شده و آن ها را به ناحیه تومور جذب می کنند.مشاهده بیشتر….
سیتالوپرام
سیتالوپرام
یک داروی ضد افسردگی از گروه مهارکنندههای بازجذب سروتونین است که برای درمان اختلال افسردگی اساسی(MDD) به کار برده میشود.مشاهده بیشتر….
سندروم روده تحریک پذیر
سندروم روده تحریک پذیر
نوعی اختلال در عملکرد روده است که با درد مزمن در ناحیه شکم، احساس ناراحتی، نفخ و تغییرات در عادات رودهای، بدون هرگونه علت ارگانیک دیگری، مشخص میشود.مشاهده بیشتر….
شاخص توده بدنی
شاخص توده بدنی
شاخصی که با تقسیم کردن وزن شخص بر حسب کیلوگرم بر توان دوم قد وی بر حسب متر به دست میآید.مشاهده بیشتر….
شکنج پیشانی
شکنج پیشانی
این ناحیه که از چهار بخش میانه، زبرین (فوقانی)، میانی، زیرین (تحتانی) تشکیل شده است، در پردازش درد نقش دارد.مشاهده بیشتر….
شیمی درمانی
شیمی درمانی
یکی از روشهای درمان سرطان است که با استفاده از یک یا چند داروی ضد سرطان ( داروهای شیمی درمانی یا آلکیله کننده) به عنوان بخشی از یک رژیم شیمی درمانی استاندارد استفاده می کند.مشاهده بیشتر….
شبکه حالت پیش فرض مغز
شبکه حالت پیش فرض مغز
یک شبکهٔ مغزی در مقیاس بزرگ است که در زمان استراحت و عدم توجه و تمرکز نسبت به محیط اطراف، از خود فعالیت بیشتری نشان می دهد.مشاهده بیشتر….
شاخص توده بدنی
شاخص توده بدنی
شاخصی که با تقسیم کردن وزن شخص بر حسب کیلوگرم بر توان دوم قد وی بر حسب متر به دست میآید.مشاهده بیشتر….
شبکه حالت پیش فرض مغز
شبکه حالت پیش فرض مغز
یک شبکهٔ مغزی در مقیاس بزرگ است که در زمان استراحت و عدم توجه و تمرکز نسبت به محیط اطراف، از خود فعالیت بیشتری نشان می دهد.مشاهده بیشتر….
شیمی درمانی
شیمی درمانی
یکی از روشهای درمان سرطان است که با استفاده از یک یا چند داروی ضد سرطان ( داروهای شیمی درمانی یا آلکیله کننده) به عنوان بخشی از یک رژیم شیمی درمانی استاندارد استفاده می کند.مشاهده بیشتر….
شکنج پیشانی
شکنج پیشانی
این ناحیه که از چهار بخش میانه، زبرین (فوقانی)، میانی، زیرین (تحتانی) تشکیل شده است، در پردازش درد نقش دارد.مشاهده بیشتر….
شاخص توده بدنی
شاخص توده بدنی
شاخصی که با تقسیم کردن وزن شخص بر حسب کیلوگرم بر توان دوم قد وی بر حسب متر به دست میآید.مشاهده بیشتر….
شیمی درمانی
شیمی درمانی
یکی از روشهای درمان سرطان است که با استفاده از یک یا چند داروی ضد سرطان ( داروهای شیمی درمانی یا آلکیله کننده) به عنوان بخشی از یک رژیم شیمی درمانی استاندارد استفاده می کند.مشاهده بیشتر….
شبکه حالت پیش فرض مغز
شبکه حالت پیش فرض مغز
یک شبکهٔ مغزی در مقیاس بزرگ است که در زمان استراحت و عدم توجه و تمرکز نسبت به محیط اطراف، از خود فعالیت بیشتری نشان می دهد.مشاهده بیشتر….
شکنج پیشانی
شکنج پیشانی
این ناحیه که از چهار بخش میانه، زبرین (فوقانی)، میانی، زیرین (تحتانی) تشکیل شده است، در پردازش درد نقش دارد.مشاهده بیشتر….
ضدافسردگیهای سهحلقهای
ضدافسردگیهای سهحلقهای
گروهی از داروهای ضد افسردگی هستند که بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین را در پایانه های پیش سیناپسی مسدود می کنند و منجر به افزایش غلظت این انتقال دهنده های عصبی در شکاف سیناپسی می شود.مشاهده بیشتر….
ضدافسردگیهای سهحلقهای
ضدافسردگیهای سهحلقهای
گروهی از داروهای ضد افسردگی هستند که بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین را در پایانه های پیش سیناپسی مسدود می کنند و منجر به افزایش غلظت این انتقال دهنده های عصبی در شکاف سیناپسی می شود.مشاهده بیشتر….
ضدافسردگیهای سهحلقهای
ضدافسردگیهای سهحلقهای
گروهی از داروهای ضد افسردگی هستند که بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین را در پایانه های پیش سیناپسی مسدود می کنند و منجر به افزایش غلظت این انتقال دهنده های عصبی در شکاف سیناپسی می شود.مشاهده بیشتر….
طب سوزنی
طب سوزنی
یک روش درمانی باستانی است که مبداء آن کشور چین است و برای درمان دردهای مختلف از جمله سردرد، کمردرد و آرتروز کاربرد دارد.مشاهده بیشتر….
طب سوزنی
طب سوزنی
یک روش درمانی باستانی است که مبداء آن کشور چین است و برای درمان دردهای مختلف از جمله سردرد، کمردرد و آرتروز کاربرد دارد.مشاهده بیشتر….
طب سوزنی
طب سوزنی
یک روش درمانی باستانی است که مبداء آن کشور چین است و برای درمان دردهای مختلف از جمله سردرد، کمردرد و آرتروز کاربرد دارد.مشاهده بیشتر….
غدد لنفاوی (گره لنفاوی)
غدد لنفاوی (گره لنفاوی)
گروهی از داروهای ضد افسردگی هستند که بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین را در پایانه های پیش سیناپسی مسدود می کنند و منجر به افزایش غلظت این انتقال دهنده های عصبی در شکاف سیناپسی می شود.مشاهده بیشتر….
غدد لنفاوی (گره لنفاوی)
غدد لنفاوی (گره لنفاوی)
گروهی از داروهای ضد افسردگی هستند که بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین را در پایانه های پیش سیناپسی مسدود می کنند و منجر به افزایش غلظت این انتقال دهنده های عصبی در شکاف سیناپسی می شود.مشاهده بیشتر….
غدد لنفاوی (گره لنفاوی)
غدد لنفاوی (گره لنفاوی)
گروهی از داروهای ضد افسردگی هستند که بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین را در پایانه های پیش سیناپسی مسدود می کنند و منجر به افزایش غلظت این انتقال دهنده های عصبی در شکاف سیناپسی می شود.مشاهده بیشتر….
فوتوداینامیک درمانی
فوتوداینامیک درمانی
روشی نوین در درمان غیر تهاجمی و سرپایی سرطان است که در آن درمان بیمار به وسیله تزریق داروی حساس به نور که اصطلاحاً به آن photosensitizer گفته می شود، انجام می شود.مشاهده بیشتر….
فیبروبلاست
فیبروبلاست
فراوانترین سلول در بافت همبند پوست است که بهعنوان پیشساز انواع سلولهای مزانشیمی تخصصی، در هنگام آسیب، ترمیم و بازسازی پوست عمل میکند.مشاهده بیشتر….
فیبروز کیستیک
فاکتور نورتروپیک مشتق از مغز
فاکتور نورتروپیک مشتق از مغز
پروتئینی از خانوادهٔ نوروتروفین هاست که توسط ژنی به نام BDNF بیان شده و سبب گسترش شبکهٔ عصبی میشود.مشاهده بیشتر….
فلز سنگین
فلز سنگین
اصطلاحی در شیمی است که به فلزها یا شبهفلزهای دارای عدد جرمی بالاتر از آهن گفته می شود که اثرات خطرناک زیستی دارند.مشاهده بیشتر….
فوتوداینامیک درمانی
فوتوداینامیک درمانی
روشی نوین در درمان غیر تهاجمی و سرپایی سرطان است که در آن درمان بیمار به وسیله تزریق داروی حساس به نور که اصطلاحاً به آن photosensitizer گفته می شود، انجام می شود.مشاهده بیشتر….
فیبروبلاست
فیبروبلاست
فراوانترین سلول در بافت همبند پوست است که بهعنوان پیشساز انواع سلولهای مزانشیمی تخصصی، در هنگام آسیب، ترمیم و بازسازی پوست عمل میکند.مشاهده بیشتر….
فاکتور آزادکننده کورتیکوتروپین
فاکتور آزادکننده کورتیکوتروپین
اصلی ترین عامل در تنظیم هورمون کورتیزول در بدن است به طوری که سطح هورمون کورتیزول در خون را افزایش می دهد.مشاهده بیشتر….
فیبروز کیستیک
فیستول برونش پلورال
فیستول برونش پلورال
اتصال غیرطبیعی که بین راه هوایی در داخل ریه و فضای پوششی اطراف قسمت بیرونی ریه ایجاد میشود.مشاهده بیشتر….
فاکتور رشد شبه انسولین IGF-1
فاکتور رشد شبه انسولین IGF-1
یک هورمون رشد است که عمدتا توسط کبد سنتز می شود و رشد استخوان را به طور مستقیم و غیرمستقیم از طریق تأثیر بر عضلات اسکلتی تقویت می کند.مشاهده بیشتر….
فیبریلاسیون دهلیزی
فیبریلاسیون دهلیزی
شایعترین نوع آریتمی قلبی است که در آن، تحریک الکتریکی، مسیر مشخصی را در قلب طی نمیکند و زمانی رخ می دهد که موج الکتریکی در دهلیزها، جهت مشخصی ندارد.مشاهده بیشتر….
فارماکولوژی
فارماکولوژی
(یا: داروشناسی) شاخهای از داروسازی و زیستشناسی است که به مطالعه واکنش متقابل داروها (یا مواد شیمیایی) بر انسان میپردازد که منجر به ایجاد اثرات بیوشیمیایی یا فیزیولوژیکی این ترکیبات میگردد.مشاهده بیشتر….
فاکتور رشد عصبی
فاکتور رشد عصبی
یکی از فاکتورهای رشد با ساختاری پروتئینی است که در رشد، نمو و نگهداری نورون های هدف خاص نقش دارد.مشاهده بیشتر….
فاگوسیت
فاگوسیت
(یا: بیگانه خوار) نوعی از سلولهای سیستم ایمنی هستند که میتوانند مولکولهای بیگانه، پاتوژن ها و نیز اجزای سلولی فرسوده را بلعیده، هضم کرده و سپس از بین ببرند.مشاهده بیشتر….
فلز سنگین
فلز سنگین
اصطلاحی در شیمی است که به فلزها یا شبهفلزهای دارای عدد جرمی بالاتر از آهن گفته می شود که اثرات خطرناک زیستی دارند.مشاهده بیشتر….
فاکتور رشد شبه انسولین IGF-1
فاکتور رشد شبه انسولین IGF-1
یک هورمون رشد است که عمدتا توسط کبد سنتز می شود و رشد استخوان را به طور مستقیم و غیرمستقیم از طریق تأثیر بر عضلات اسکلتی تقویت می کند.مشاهده بیشتر….
فیبریلاسیون دهلیزی
فیبریلاسیون دهلیزی
شایعترین نوع آریتمی قلبی است که در آن، تحریک الکتریکی، مسیر مشخصی را در قلب طی نمیکند و زمانی رخ می دهد که موج الکتریکی در دهلیزها، جهت مشخصی ندارد.مشاهده بیشتر….
فوتوداینامیک درمانی
فوتوداینامیک درمانی
روشی نوین در درمان غیر تهاجمی و سرپایی سرطان است که در آن درمان بیمار به وسیله تزریق داروی حساس به نور که اصطلاحاً به آن photosensitizer گفته می شود، انجام می شود.مشاهده بیشتر….
فیبروبلاست
فیبروبلاست
فراوانترین سلول در بافت همبند پوست است که بهعنوان پیشساز انواع سلولهای مزانشیمی تخصصی، در هنگام آسیب، ترمیم و بازسازی پوست عمل میکند.مشاهده بیشتر….
فیبروز کیستیک
فیستول برونش پلورال
فیستول برونش پلورال
اتصال غیرطبیعی که بین راه هوایی در داخل ریه و فضای پوششی اطراف قسمت بیرونی ریه ایجاد میشود.مشاهده بیشتر….
فاکتور نورتروپیک مشتق از مغز
فاکتور نورتروپیک مشتق از مغز
پروتئینی از خانوادهٔ نوروتروفین هاست که توسط ژنی به نام BDNF بیان شده و سبب گسترش شبکهٔ عصبی میشود.مشاهده بیشتر….
فاکتور آزادکننده کورتیکوتروپین
فاکتور آزادکننده کورتیکوتروپین
اصلی ترین عامل در تنظیم هورمون کورتیزول در بدن است به طوری که سطح هورمون کورتیزول در خون را افزایش می دهد.مشاهده بیشتر….
فارماکولوژی
فارماکولوژی
(یا: داروشناسی) شاخهای از داروسازی و زیستشناسی است که به مطالعه واکنش متقابل داروها (یا مواد شیمیایی) بر انسان میپردازد که منجر به ایجاد اثرات بیوشیمیایی یا فیزیولوژیکی این ترکیبات میگردد.مشاهده بیشتر….
فاکتور رشد عصبی
فاکتور رشد عصبی
یکی از فاکتورهای رشد با ساختاری پروتئینی است که در رشد، نمو و نگهداری نورون های هدف خاص نقش دارد.مشاهده بیشتر….
فاگوسیت
فاگوسیت
(یا: بیگانه خوار) نوعی از سلولهای سیستم ایمنی هستند که میتوانند مولکولهای بیگانه، پاتوژن ها و نیز اجزای سلولی فرسوده را بلعیده، هضم کرده و سپس از بین ببرند.مشاهده بیشتر….
فلز سنگین
فلز سنگین
اصطلاحی در شیمی است که به فلزها یا شبهفلزهای دارای عدد جرمی بالاتر از آهن گفته می شود که اثرات خطرناک زیستی دارند.مشاهده بیشتر….
فوتوداینامیک درمانی
فوتوداینامیک درمانی
روشی نوین در درمان غیر تهاجمی و سرپایی سرطان است که در آن درمان بیمار به وسیله تزریق داروی حساس به نور که اصطلاحاً به آن photosensitizer گفته می شود، انجام می شود.مشاهده بیشتر….
فیبروبلاست
فیبروبلاست
فراوانترین سلول در بافت همبند پوست است که بهعنوان پیشساز انواع سلولهای مزانشیمی تخصصی، در هنگام آسیب، ترمیم و بازسازی پوست عمل میکند.مشاهده بیشتر….
فیبروز کیستیک
فیستول برونش پلورال
فیستول برونش پلورال
اتصال غیرطبیعی که بین راه هوایی در داخل ریه و فضای پوششی اطراف قسمت بیرونی ریه ایجاد میشود.مشاهده بیشتر….
فاکتور نورتروپیک مشتق از مغز
فاکتور نورتروپیک مشتق از مغز
پروتئینی از خانوادهٔ نوروتروفین هاست که توسط ژنی به نام BDNF بیان شده و سبب گسترش شبکهٔ عصبی میشود.مشاهده بیشتر….
فاکتور آزادکننده کورتیکوتروپین
فاکتور آزادکننده کورتیکوتروپین
اصلی ترین عامل در تنظیم هورمون کورتیزول در بدن است به طوری که سطح هورمون کورتیزول در خون را افزایش می دهد.مشاهده بیشتر….
فاکتور رشد شبه انسولین IGF-1
فاکتور رشد شبه انسولین IGF-1
یک هورمون رشد است که عمدتا توسط کبد سنتز می شود و رشد استخوان را به طور مستقیم و غیرمستقیم از طریق تأثیر بر عضلات اسکلتی تقویت می کند.مشاهده بیشتر….
فیبریلاسیون دهلیزی
فیبریلاسیون دهلیزی
شایعترین نوع آریتمی قلبی است که در آن، تحریک الکتریکی، مسیر مشخصی را در قلب طی نمیکند و زمانی رخ می دهد که موج الکتریکی در دهلیزها، جهت مشخصی ندارد.مشاهده بیشتر….
قشر کمربندی مغز
قشر کمربندی مغز
بخشی از مغز است که در قسمت درونی قشر مخ قرار گرفته و معمولا جزوی از دستگاه لیمبیک در نظر گرفته می شود. به نظر می رسد که این قشر مغز در پردازش احساسات، تنظیم خلق و خو، آگاهی احساسی، یادگیری، و حافظه نقش داشته باشد.مشاهده بیشتر….
قارچ کوبنسیس
قارچ کوبنسیس
از انواع قارچ های جادویی است که به علت پرورش نسبتا آسانی که دارد، بیشتر در تحقیقات علمی استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
قشر جزیره ای مغز
قشر جزیره ای مغز
ناحیهای از شکنجهای عمیق قشری در دو نیمکره مغز پستانداران است که در زمینه آگاهی و همچنین در اعمال متفاوت و مرتبط با هیجانات یا تنظیم هومئوستازی بدن فعالیت دارد.مشاهده بیشتر….
قشر پیش پیشانی مغز
قشر پیش پیشانی مغز
ناحیه ای از قشر مغز است که قسمت جلویی لوب پیشانی را در بر میگیرد و در عملکردهای اجرایی مثل تمییز دادن افکار متناقض، تشخیص خوب و بد، بهتر و بهترین، تشابه و تفاوت، عواقب فعالیتهای کنونی و تعدیل رفتار اجتماعی نقش دارد.مشاهده بیشتر….
قشر کمربندی مغز
قشر کمربندی مغز
بخشی از مغز است که در قسمت درونی قشر مخ قرار گرفته و معمولا جزوی از دستگاه لیمبیک در نظر گرفته می شود. به نظر می رسد که این قشر مغز در پردازش احساسات، تنظیم خلق و خو، آگاهی احساسی، یادگیری، و حافظه نقش داشته باشد.مشاهده بیشتر….
قارچ کوبنسیس
قارچ کوبنسیس
از انواع قارچ های جادویی است که به علت پرورش نسبتا آسانی که دارد، بیشتر در تحقیقات علمی استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
قشر پیش پیشانی مغز
قشر پیش پیشانی مغز
ناحیه ای از قشر مغز است که قسمت جلویی لوب پیشانی را در بر میگیرد و در عملکردهای اجرایی مثل تمییز دادن افکار متناقض، تشخیص خوب و بد، بهتر و بهترین، تشابه و تفاوت، عواقب فعالیتهای کنونی و تعدیل رفتار اجتماعی نقش دارد.مشاهده بیشتر….
قشر جزیره ای مغز
قشر جزیره ای مغز
ناحیهای از شکنجهای عمیق قشری در دو نیمکره مغز پستانداران است که در زمینه آگاهی و همچنین در اعمال متفاوت و مرتبط با هیجانات یا تنظیم هومئوستازی بدن فعالیت دارد.مشاهده بیشتر….
قشر پیش پیشانی مغز
قشر پیش پیشانی مغز
ناحیه ای از قشر مغز است که قسمت جلویی لوب پیشانی را در بر میگیرد و در عملکردهای اجرایی مثل تمییز دادن افکار متناقض، تشخیص خوب و بد، بهتر و بهترین، تشابه و تفاوت، عواقب فعالیتهای کنونی و تعدیل رفتار اجتماعی نقش دارد.مشاهده بیشتر….
قشر جزیره ای مغز
قشر جزیره ای مغز
ناحیهای از شکنجهای عمیق قشری در دو نیمکره مغز پستانداران است که در زمینه آگاهی و همچنین در اعمال متفاوت و مرتبط با هیجانات یا تنظیم هومئوستازی بدن فعالیت دارد.مشاهده بیشتر….
قشر کمربندی مغز
قشر کمربندی مغز
بخشی از مغز است که در قسمت درونی قشر مخ قرار گرفته و معمولا جزوی از دستگاه لیمبیک در نظر گرفته می شود. به نظر می رسد که این قشر مغز در پردازش احساسات، تنظیم خلق و خو، آگاهی احساسی، یادگیری، و حافظه نقش داشته باشد.مشاهده بیشتر….
قارچ کوبنسیس
قارچ کوبنسیس
از انواع قارچ های جادویی است که به علت پرورش نسبتا آسانی که دارد، بیشتر در تحقیقات علمی استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
کارآزمایی بالینی
کارآزمایی بالینی
یکی از انواع مطالعات پزشکی است که بر روی جمعیتهای انسانی انجام میشود. کاربرد مهم کارآزماییهای بالینی در مطالعه اثرات داروها و شیوههای درمانی جدید است.مشاهده بیشتر….
کارسینوم
کارسینوم
به معنی رشد بدخیم سلولهای اپیتلیال است که به بافتهای اطراف نفوذ نموده و توانایی متاستاز نیز دارد.مشاهده بیشتر….
کارسینوم سلول بازال
کارسینوم سلول بازال
نوعی تومور بدخیم شایع پوستی است که اغلب به صورت یک ناحیه برجسته و بدون درد روی پوست ظاهر می شود.مشاهده بیشتر….
کارسینوم سلول سنگفرشی
کارسینوم سلول سنگفرشی
یکی از اشکال عمده سرطان پوست است که در سلول های سنگفرشی در بافت پوششی پوست رخ میدهد.مشاهده بیشتر….
کالری
کالری
برابر است با مقدار انرژی مورد نیاز برای افزایش دمای ۱ کیلوگرم آب در فشار هوای ۱ اتمسفر به اندازه ۱ درجه سلسیوس.مشاهده بیشتر….
کراتوز اکتینیک
کراتوز اکتینیک
یک اختلال در کراتینوسیت های اپیدرمی است که در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش ایجاد می شود و ممکن است سبب ضخیم یا پوسته پوسته شدن پوست شود.مشاهده بیشتر….
کراتینوسیت
کراتینوسیت
سلول اصلی سازنده ناحیه درم پوست است که 90 درصد از سلول های پوست اپیدرم را تشکیل می دهند. به این سلولها بازال سل نیز گفته میشود.مشاهده بیشتر….
کربوپلاتین
کربوپلاتین
یک داروی شیمی درمانی است که معمولاً برای درمان انواع سرطان مانند تخمدان، ریه، سر و گردن، مغز، و نوروبلاستوما استفاده میشود.مشاهده بیشتر….
کم خونی داسی شکل
کم خونی داسی شکل
یک اختلال خونی است که ریشه ژنتیکی داشته و می تواند خطر ابتلا به کم خونی و سکته مغزی را افزایش دهد.مشاهده بیشتر….
کارسینوم سلول سنگفرشی
کارسینوم سلول سنگفرشی
یکی از اشکال عمده سرطان پوست است که در سلول های سنگفرشی در بافت پوششی پوست رخ میدهد.مشاهده بیشتر….
کالری
کالری
برابر است با مقدار انرژی مورد نیاز برای افزایش دمای ۱ کیلوگرم آب در فشار هوای ۱ اتمسفر به اندازه ۱ درجه سلسیوس.مشاهده بیشتر….
کراتوز اکتینیک
کراتوز اکتینیک
یک اختلال در کراتینوسیت های اپیدرمی است که در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش ایجاد می شود و ممکن است سبب ضخیم یا پوسته پوسته شدن پوست شود.مشاهده بیشتر….
کراتینوسیت
کراتینوسیت
سلول اصلی سازنده ناحیه درم پوست است که 90 درصد از سلول های پوست اپیدرم را تشکیل می دهند. به این سلولها بازال سل نیز گفته میشود.مشاهده بیشتر….
کربوپلاتین
کربوپلاتین
یک داروی شیمی درمانی است که معمولاً برای درمان انواع سرطان مانند تخمدان، ریه، سر و گردن، مغز، و نوروبلاستوما استفاده میشود.مشاهده بیشتر….
کربوهیدرات
کربوهیدرات
زیستمولکولهایی هستند که از ۳ نوع اتم کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شدهاند و در بدن بیشتر بهعنوان مولکولهای ذخیرهکنندهٔ انرژی عمل میکنند.مشاهده بیشتر….
کریسپر
کریسپر
قسمتی از DNA حاوی تواليهاي خوشهاي منظم تكراري كوتاه پاليندرومي است که در مکانیسم های دفاعی موجودات پروکاریوتی در برابر ویروس ها نقش دارد.مشاهده بیشتر….
کریسپر_cas9
کریسپر_cas9
تکنیک ویرایش ژنوم در زیست شناسی مولکولی است که توسط آن ژنوم موجودات زنده را می توان تغییر داد.مشاهده بیشتر….
کاپتون
کاپتون
نوعی پلی آمید است که به دلیل پایداری دمایی-شیمیایی و همچنین مقاومت بالا در برابر حلال های متفاوت، در صنعت کاربردهای گسترده ای دارد.مشاهده بیشتر….
کلاژن
کلاژن
پروتئین ساختاری اصلی در ماتریکس خارج سلولی است که در بافت های همبند مختلف بدن یافت می شود و باعث استحکام ساختار بافت همبند می شود.مشاهده بیشتر….
کلاژن هیدرولیز شده
کلاژن هیدرولیز شده
فرمی از کلاژن است که در آن پروتئین کلاژن به زنجیره های کوچکتری از آمینواسیدها به نام پپتیدها شکسته می شود یا در اصطلاح هیدرولیز می شود.مشاهده بیشتر….
کلستریدیوم دیفیسل
کلستریدیوم دیفیسل
یک گونه از باکتریهای گرم مثبت و اسپور دار است و یکی از علل اصلی عفونتهای رودهای بیمارستانی بوده. همچنین می تواند باعث سرطان روده بزرگ شود.مشاهده بیشتر….
کلیرانس کلیوی
کلیرانس کلیوی
کمیتی است که چگونگی حذف ماده (دارویی) حل شده از بدن توسط کلیهها را توضیح میدهد.مشاهده بیشتر….
کورتاژ
کورتیکواستروئیدها
کورتیکواستروئیدها
(یا: کورتون) نوعی داروی ضد التهابی هستند که معمولاً برای درمان بیماری های روماتولوژیک مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس یا واسکولیت (التهاب رگ های خونی) استفاده می شوند.مشاهده بیشتر….
کورتیزول
کورتیزول
هورمونی است که در پاسخ به استرس از بخش قشری غدد فوق کلیوی ترشح شده و در افزایش میزان قند خون نقش دارد.مشاهده بیشتر….
کوکائین
کوکائین
یک ماده محرک و بسیار اعتیادآور است که از طریق افزایش میزان سروتونین، دوپامین و نوراپینفرین، در بلندمدت عملکرد گیرندههای عصبی مغز را مختل کرده و موجب اعتیاد میشود.مشاهده بیشتر….
کتانسرین
کتانسرین
دارویی است که در کاهش فشار خون کاربرد دارد و در تحقیقات علمی به منظور مطالعه سیستم سروتونین در بدن، به ویژه انواع گیرنده های ۲ سروتونین (5-HT2)، از آن استفاده میشود.مشاهده بیشتر….
کارآزمایی بالینی
کارآزمایی بالینی
یکی از انواع مطالعات پزشکی است که بر روی جمعیتهای انسانی انجام میشود. کاربرد مهم کارآزماییهای بالینی در مطالعه اثرات داروها و شیوههای درمانی جدید است.مشاهده بیشتر….
کارسینوم
کارسینوم
به معنی رشد بدخیم سلولهای اپیتلیال است که به بافتهای اطراف نفوذ نموده و توانایی متاستاز نیز دارد.مشاهده بیشتر….
کارسینوم سلول بازال
کارسینوم سلول بازال
نوعی تومور بدخیم شایع پوستی است که اغلب به صورت یک ناحیه برجسته و بدون درد روی پوست ظاهر می شود.مشاهده بیشتر….
کارسینوم سلول سنگفرشی
کارسینوم سلول سنگفرشی
یکی از اشکال عمده سرطان پوست است که در سلول های سنگفرشی در بافت پوششی پوست رخ میدهد.مشاهده بیشتر….
کالری
کالری
برابر است با مقدار انرژی مورد نیاز برای افزایش دمای ۱ کیلوگرم آب در فشار هوای ۱ اتمسفر به اندازه ۱ درجه سلسیوس.مشاهده بیشتر….
کراتوز اکتینیک
کراتوز اکتینیک
یک اختلال در کراتینوسیت های اپیدرمی است که در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش ایجاد می شود و ممکن است سبب ضخیم یا پوسته پوسته شدن پوست شود.مشاهده بیشتر….
کراتینوسیت
کراتینوسیت
سلول اصلی سازنده ناحیه درم پوست است که 90 درصد از سلول های پوست اپیدرم را تشکیل می دهند. به این سلولها بازال سل نیز گفته میشود.مشاهده بیشتر….
کربوپلاتین
کربوپلاتین
یک داروی شیمی درمانی است که معمولاً برای درمان انواع سرطان مانند تخمدان، ریه، سر و گردن، مغز، و نوروبلاستوما استفاده میشود.مشاهده بیشتر….
کربوهیدرات
کربوهیدرات
زیستمولکولهایی هستند که از ۳ نوع اتم کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شدهاند و در بدن بیشتر بهعنوان مولکولهای ذخیرهکنندهٔ انرژی عمل میکنند.مشاهده بیشتر….
کریسپر
کریسپر
قسمتی از DNA حاوی تواليهاي خوشهاي منظم تكراري كوتاه پاليندرومي است که در مکانیسم های دفاعی موجودات پروکاریوتی در برابر ویروس ها نقش دارد.مشاهده بیشتر….
کریسپر_cas9
کریسپر_cas9
تکنیک ویرایش ژنوم در زیست شناسی مولکولی است که توسط آن ژنوم موجودات زنده را می توان تغییر داد.مشاهده بیشتر….
کلاژن
کلاژن
پروتئین ساختاری اصلی در ماتریکس خارج سلولی است که در بافت های همبند مختلف بدن یافت می شود و باعث استحکام ساختار بافت همبند می شود.مشاهده بیشتر….
کاپتون
کاپتون
نوعی پلی آمید است که به دلیل پایداری دمایی-شیمیایی و همچنین مقاومت بالا در برابر حلال های متفاوت، در صنعت کاربردهای گسترده ای دارد.مشاهده بیشتر….
کم خونی داسی شکل
کم خونی داسی شکل
یک اختلال خونی است که ریشه ژنتیکی داشته و می تواند خطر ابتلا به کم خونی و سکته مغزی را افزایش دهد.مشاهده بیشتر….
کراتینوسیت
کراتینوسیت
سلول اصلی سازنده ناحیه درم پوست است که 90 درصد از سلول های پوست اپیدرم را تشکیل می دهند. به این سلولها بازال سل نیز گفته میشود.مشاهده بیشتر….
کربوپلاتین
کربوپلاتین
یک داروی شیمی درمانی است که معمولاً برای درمان انواع سرطان مانند تخمدان، ریه، سر و گردن، مغز، و نوروبلاستوما استفاده میشود.مشاهده بیشتر….
کربوهیدرات
کربوهیدرات
زیستمولکولهایی هستند که از ۳ نوع اتم کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شدهاند و در بدن بیشتر بهعنوان مولکولهای ذخیرهکنندهٔ انرژی عمل میکنند.مشاهده بیشتر….
کریسپر
کریسپر
قسمتی از DNA حاوی تواليهاي خوشهاي منظم تكراري كوتاه پاليندرومي است که در مکانیسم های دفاعی موجودات پروکاریوتی در برابر ویروس ها نقش دارد.مشاهده بیشتر….
کریسپر_cas9
کریسپر_cas9
تکنیک ویرایش ژنوم در زیست شناسی مولکولی است که توسط آن ژنوم موجودات زنده را می توان تغییر داد.مشاهده بیشتر….
کلاژن
کلاژن
پروتئین ساختاری اصلی در ماتریکس خارج سلولی است که در بافت های همبند مختلف بدن یافت می شود و باعث استحکام ساختار بافت همبند می شود.مشاهده بیشتر….
کلاژن هیدرولیز شده
کلاژن هیدرولیز شده
فرمی از کلاژن است که در آن پروتئین کلاژن به زنجیره های کوچکتری از آمینواسیدها به نام پپتیدها شکسته می شود یا در اصطلاح هیدرولیز می شود.مشاهده بیشتر….
کلستریدیوم دیفیسل
کلستریدیوم دیفیسل
یک گونه از باکتریهای گرم مثبت و اسپور دار است و یکی از علل اصلی عفونتهای رودهای بیمارستانی بوده. همچنین می تواند باعث سرطان روده بزرگ شود.مشاهده بیشتر….
کلیرانس کلیوی
کلیرانس کلیوی
کمیتی است که چگونگی حذف ماده (دارویی) حل شده از بدن توسط کلیهها را توضیح میدهد.مشاهده بیشتر….
کورتاژ
کورتیکواستروئیدها
کورتیکواستروئیدها
(یا: کورتون) نوعی داروی ضد التهابی هستند که معمولاً برای درمان بیماری های روماتولوژیک مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس یا واسکولیت (التهاب رگ های خونی) استفاده می شوند.مشاهده بیشتر….
کورتیزول
کورتیزول
هورمونی است که در پاسخ به استرس از بخش قشری غدد فوق کلیوی ترشح شده و در افزایش میزان قند خون نقش دارد.مشاهده بیشتر….
کوکائین
کوکائین
یک ماده محرک و بسیار اعتیادآور است که از طریق افزایش میزان سروتونین، دوپامین و نوراپینفرین، در بلندمدت عملکرد گیرندههای عصبی مغز را مختل کرده و موجب اعتیاد میشود.مشاهده بیشتر….
کتانسرین
کتانسرین
دارویی است که در کاهش فشار خون کاربرد دارد و در تحقیقات علمی به منظور مطالعه سیستم سروتونین در بدن، به ویژه انواع گیرنده های ۲ سروتونین (5-HT2)، از آن استفاده میشود.مشاهده بیشتر….
کارآزمایی بالینی
کارآزمایی بالینی
یکی از انواع مطالعات پزشکی است که بر روی جمعیتهای انسانی انجام میشود. کاربرد مهم کارآزماییهای بالینی در مطالعه اثرات داروها و شیوههای درمانی جدید است.مشاهده بیشتر….
کارسینوم
کارسینوم
به معنی رشد بدخیم سلولهای اپیتلیال است که به بافتهای اطراف نفوذ نموده و توانایی متاستاز نیز دارد.مشاهده بیشتر….
کارسینوم سلول بازال
کارسینوم سلول بازال
نوعی تومور بدخیم شایع پوستی است که اغلب به صورت یک ناحیه برجسته و بدون درد روی پوست ظاهر می شود.مشاهده بیشتر….
کارسینوم سلول سنگفرشی
کارسینوم سلول سنگفرشی
یکی از اشکال عمده سرطان پوست است که در سلول های سنگفرشی در بافت پوششی پوست رخ میدهد.مشاهده بیشتر….
کالری
کالری
برابر است با مقدار انرژی مورد نیاز برای افزایش دمای ۱ کیلوگرم آب در فشار هوای ۱ اتمسفر به اندازه ۱ درجه سلسیوس.مشاهده بیشتر….
کراتوز اکتینیک
کراتوز اکتینیک
یک اختلال در کراتینوسیت های اپیدرمی است که در اثر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش ایجاد می شود و ممکن است سبب ضخیم یا پوسته پوسته شدن پوست شود.مشاهده بیشتر….
کراتینوسیت
کراتینوسیت
سلول اصلی سازنده ناحیه درم پوست است که 90 درصد از سلول های پوست اپیدرم را تشکیل می دهند. به این سلولها بازال سل نیز گفته میشود.مشاهده بیشتر….
کربوپلاتین
کربوپلاتین
یک داروی شیمی درمانی است که معمولاً برای درمان انواع سرطان مانند تخمدان، ریه، سر و گردن، مغز، و نوروبلاستوما استفاده میشود.مشاهده بیشتر….
کربوهیدرات
کربوهیدرات
زیستمولکولهایی هستند که از ۳ نوع اتم کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شدهاند و در بدن بیشتر بهعنوان مولکولهای ذخیرهکنندهٔ انرژی عمل میکنند.مشاهده بیشتر….
کریسپر
کریسپر
قسمتی از DNA حاوی تواليهاي خوشهاي منظم تكراري كوتاه پاليندرومي است که در مکانیسم های دفاعی موجودات پروکاریوتی در برابر ویروس ها نقش دارد.مشاهده بیشتر….
کریسپر_cas9
کریسپر_cas9
تکنیک ویرایش ژنوم در زیست شناسی مولکولی است که توسط آن ژنوم موجودات زنده را می توان تغییر داد.مشاهده بیشتر….
کلاژن
کلاژن
پروتئین ساختاری اصلی در ماتریکس خارج سلولی است که در بافت های همبند مختلف بدن یافت می شود و باعث استحکام ساختار بافت همبند می شود.مشاهده بیشتر….
کلاژن هیدرولیز شده
کلاژن هیدرولیز شده
فرمی از کلاژن است که در آن پروتئین کلاژن به زنجیره های کوچکتری از آمینواسیدها به نام پپتیدها شکسته می شود یا در اصطلاح هیدرولیز می شود.مشاهده بیشتر….
کلستریدیوم دیفیسل
کلستریدیوم دیفیسل
یک گونه از باکتریهای گرم مثبت و اسپور دار است و یکی از علل اصلی عفونتهای رودهای بیمارستانی بوده. همچنین می تواند باعث سرطان روده بزرگ شود.مشاهده بیشتر….
کلیرانس کلیوی
کلیرانس کلیوی
کمیتی است که چگونگی حذف ماده (دارویی) حل شده از بدن توسط کلیهها را توضیح میدهد.مشاهده بیشتر….
کورتاژ
کورتیکواستروئیدها
کورتیکواستروئیدها
(یا: کورتون) نوعی داروی ضد التهابی هستند که معمولاً برای درمان بیماری های روماتولوژیک مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس یا واسکولیت (التهاب رگ های خونی) استفاده می شوند.مشاهده بیشتر….
کاپتون
کاپتون
نوعی پلی آمید است که به دلیل پایداری دمایی-شیمیایی و همچنین مقاومت بالا در برابر حلال های متفاوت، در صنعت کاربردهای گسترده ای دارد.مشاهده بیشتر….
کم خونی داسی شکل
کم خونی داسی شکل
یک اختلال خونی است که ریشه ژنتیکی داشته و می تواند خطر ابتلا به کم خونی و سکته مغزی را افزایش دهد.مشاهده بیشتر….
کورتیزول
کورتیزول
هورمونی است که در پاسخ به استرس از بخش قشری غدد فوق کلیوی ترشح شده و در افزایش میزان قند خون نقش دارد.مشاهده بیشتر….
کوکائین
کوکائین
یک ماده محرک و بسیار اعتیادآور است که از طریق افزایش میزان سروتونین، دوپامین و نوراپینفرین، در بلندمدت عملکرد گیرندههای عصبی مغز را مختل کرده و موجب اعتیاد میشود.مشاهده بیشتر….
کتانسرین
کتانسرین
دارویی است که در کاهش فشار خون کاربرد دارد و در تحقیقات علمی به منظور مطالعه سیستم سروتونین در بدن، به ویژه انواع گیرنده های ۲ سروتونین (5-HT2)، از آن استفاده میشود.مشاهده بیشتر….
گلیکوزآمینوگلیکان
گلیکوزآمینوگلیکان
پلی ساکاریدهای بدون شاخه طولانی میباشند که از تکرار واحدهای دیساکارید تولیدشده و نقش کلیدی در ساختمان مولکولی و عملکرد غشا سیتوپلاسمی ایفا می کنند.مشاهده بیشتر….
گابا
گابا
یک ناقل عصبی مهم است که عموما نقش مهاری داشته و تحریکات نورون ها را تضعیف می کند.مشاهده بیشتر….
گیرنده آنتیژن کایمریک
گیرنده آنتیژن کایمریک
یکی از روشهای درمان سرطان است که با استفاده از یک یا چند داروی ضد سرطان ( داروهای شیمی درمانی یا آلکیله کننده) به عنوان بخشی از یک رژیم شیمی درمانی استاندارد استفاده می کند.مشاهده بیشتر….
گلوتامات
گلوتامات
فراوانترین انتقال دهنده عصبی تحریکی در دستگاه عصبی مهره داران است که 90% اتصالات سیناپسی در مغز انسان را تشکیل می دهد.مشاهده بیشتر….
گلیکوزآمینوگلیکان
گلیکوزآمینوگلیکان
پلی ساکاریدهای بدون شاخه طولانی میباشند که از تکرار واحدهای دیساکارید تولیدشده و نقش کلیدی در ساختمان مولکولی و عملکرد غشا سیتوپلاسمی ایفا می کنند.مشاهده بیشتر….
گابا
گابا
یک ناقل عصبی مهم است که عموما نقش مهاری داشته و تحریکات نورون ها را تضعیف می کند.مشاهده بیشتر….
گیرنده آنتیژن کایمریک
گیرنده آنتیژن کایمریک
یکی از روشهای درمان سرطان است که با استفاده از یک یا چند داروی ضد سرطان ( داروهای شیمی درمانی یا آلکیله کننده) به عنوان بخشی از یک رژیم شیمی درمانی استاندارد استفاده می کند.مشاهده بیشتر….
گلوتامات
گلوتامات
فراوانترین انتقال دهنده عصبی تحریکی در دستگاه عصبی مهره داران است که 90% اتصالات سیناپسی در مغز انسان را تشکیل می دهد.مشاهده بیشتر….
گلیکوزآمینوگلیکان
گلیکوزآمینوگلیکان
پلی ساکاریدهای بدون شاخه طولانی میباشند که از تکرار واحدهای دیساکارید تولیدشده و نقش کلیدی در ساختمان مولکولی و عملکرد غشا سیتوپلاسمی ایفا می کنند.مشاهده بیشتر….
گیرنده آنتیژن کایمریک
گیرنده آنتیژن کایمریک
یکی از روشهای درمان سرطان است که با استفاده از یک یا چند داروی ضد سرطان ( داروهای شیمی درمانی یا آلکیله کننده) به عنوان بخشی از یک رژیم شیمی درمانی استاندارد استفاده می کند.مشاهده بیشتر….
گابا
گابا
یک ناقل عصبی مهم است که عموما نقش مهاری داشته و تحریکات نورون ها را تضعیف می کند.مشاهده بیشتر….
گلوتامات
گلوتامات
فراوانترین انتقال دهنده عصبی تحریکی در دستگاه عصبی مهره داران است که 90% اتصالات سیناپسی در مغز انسان را تشکیل می دهد.مشاهده بیشتر….
لنفوم غیر هوچکین
لنفوم غیر هوچکین
نوعی سرطان خون است که در سیستم لنفاوی بدن، باعث ایجاد اختلال در کارکرد گلبول های سفید می شود.مشاهده بیشتر….
لنفوم
لنفوم
گروهی از تومورهای سلولهای خونساز و بافتهای لنفی هستند که از لنفوسیتها به وجود میآیند و می توانند به نوعی سرطان خون منجر شوند.مشاهده بیشتر….
لگهموگلوبین
لگهموگلوبین
لگ هموگلوبین یک فیتوگلوبین حامل اکسیژن است که در گرههای ریشهای تثبیتکننده نیتروژن گیاهان لگومینوز مانند سویا و یونجه یافت میشود. این پروتئین توسط این گیاهان در پاسخ به کلونیزاسیون ریشههایشان توسط باکتریهای تثبیتکننده نیتروژن به نام ریزوبیا تولید میشود، که بخشی از رابطه همزیستی بین گیاه و باکتری است.مشاهده بیشتر….
لوبکتومی
لوبکتومی
یک روش جراحی است که در آن به منظور درمان سرطان یا سایر بیماری های خاص، قسمت هایی از ریه، کبد و یا مغز برداشته می شود.مشاهده بیشتر….
لوسمی
لوسمی
یکی از انواع سرطان خون است که سلولهای مغز استخوان یا میلوسیتها را تحت تأثیر قرار میدهد و روندی حاد دارد.مشاهده بیشتر….
لنفوم غیر هوچکین
لنفوم غیر هوچکین
نوعی سرطان خون است که در سیستم لنفاوی بدن، باعث ایجاد اختلال در کارکرد گلبول های سفید می شود.مشاهده بیشتر….
لنفوم
لنفوم
گروهی از تومورهای سلولهای خونساز و بافتهای لنفی هستند که از لنفوسیتها به وجود میآیند و می توانند به نوعی سرطان خون منجر شوند.مشاهده بیشتر….
لوسمی
لوسمی
یکی از انواع سرطان خون است که سلولهای مغز استخوان یا میلوسیتها را تحت تأثیر قرار میدهد و روندی حاد دارد.مشاهده بیشتر….
لگهموگلوبین
لگهموگلوبین
لگ هموگلوبین یک فیتوگلوبین حامل اکسیژن است که در گرههای ریشهای تثبیتکننده نیتروژن گیاهان لگومینوز مانند سویا و یونجه یافت میشود. این پروتئین توسط این گیاهان در پاسخ به کلونیزاسیون ریشههایشان توسط باکتریهای تثبیتکننده نیتروژن به نام ریزوبیا تولید میشود، که بخشی از رابطه همزیستی بین گیاه و باکتری است.مشاهده بیشتر….
لوبکتومی
لوبکتومی
یک روش جراحی است که در آن به منظور درمان سرطان یا سایر بیماری های خاص، قسمت هایی از ریه، کبد و یا مغز برداشته می شود.مشاهده بیشتر….
لگهموگلوبین
لگهموگلوبین
لگ هموگلوبین یک فیتوگلوبین حامل اکسیژن است که در گرههای ریشهای تثبیتکننده نیتروژن گیاهان لگومینوز مانند سویا و یونجه یافت میشود. این پروتئین توسط این گیاهان در پاسخ به کلونیزاسیون ریشههایشان توسط باکتریهای تثبیتکننده نیتروژن به نام ریزوبیا تولید میشود، که بخشی از رابطه همزیستی بین گیاه و باکتری است.مشاهده بیشتر….
لوبکتومی
لوبکتومی
یک روش جراحی است که در آن به منظور درمان سرطان یا سایر بیماری های خاص، قسمت هایی از ریه، کبد و یا مغز برداشته می شود.مشاهده بیشتر….
لنفوم غیر هوچکین
لنفوم غیر هوچکین
نوعی سرطان خون است که در سیستم لنفاوی بدن، باعث ایجاد اختلال در کارکرد گلبول های سفید می شود.مشاهده بیشتر….
لنفوم
لنفوم
گروهی از تومورهای سلولهای خونساز و بافتهای لنفی هستند که از لنفوسیتها به وجود میآیند و می توانند به نوعی سرطان خون منجر شوند.مشاهده بیشتر….
لوسمی
لوسمی
یکی از انواع سرطان خون است که سلولهای مغز استخوان یا میلوسیتها را تحت تأثیر قرار میدهد و روندی حاد دارد.مشاهده بیشتر….
ماده موثره دارویی
ماست سل
ماست سل
نوعی سلول های ایمنی حاوی هیستامین و هپارین است که بیشتر به دلیل نقش خود در آلرژی و آنافیلاکسی شناخته می شود و نقش مهمی در نحوه واکنش سیستم ایمنی به برخی باکتریها و انگلها دارد.مشاهده بیشتر….
مالتیپل اسکروزیس
مالتیپل اسکروزیس
یک بیماری التهابی است که در آن غلافهای میلین سلولهای عصبی در مغز و نخاع آسیب دیده و در نتیجه طیف وسیعی از علائم و نشانهها از جمله مشکلات جسمی، ذهنی و گاهی اوقات روانپزشکی را ایجاد میکند.مشاهده بیشتر….
متاستاز
متاستاز
به معنی انتشار یک عامل بیماریزا از یک محل اولیه یا آغازین به یک محل دیگر یا ثانویه در بدن میزبان است.مشاهده بیشتر….
متالوپروتئاز
متالوپروتئاز
هر آنزیم پروتئازی است که مکانیسم کاتالیزوری آنها با دخالت یک فلز انجام میشود.مشاهده بیشتر….
متوترکسات
متوترکسات
داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی با مکانیسم مهارکننده رقابتی تولید فولیک اسید است که با اتصال به آنزیم دی هیدروفولات ردوکتاز (DHFR) از تبدیل دی هیدروفولات (FH۲) به تتراهیدروفولات (FH۴) جلوگیری می کند.مشاهده بیشتر….
مدیاستن
مدیاستن
حفرهٔ مرکزی قفسه سینه است که از جلو به استخوان جناغ سینه، از پشت به ستون مهرهها و از دو سو توسط ششها محدود می شود و قلب و سایر ساختارهای مهم را نگه می دارد.مشاهده بیشتر….
مزودرم
مزودرم
یکی از سه لایه زایای اولیه در مراحل ابتدایی رویان بوده که مسئول تشکیل تعدادی از ساختارها و اندام های حیاتی در جنین در حال رشد می باشدمشاهده بیشتر….
موکوزیت دهانی
موکوزیت دهانی
به عنوان التهاب مخاط دهان ناشی از عوامل شیمی درمانی یا پرتو یونیزان گفته می شود که باعث التهاب و زخم های دهانی میگردد.مشاهده بیشتر….
مونوآمین اکسیداز
مونوآمین اکسیداز
گروهی از آنزیم ها در جدار میتوکندری هستند که انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین، اپینفرین، دوپامین و مونو آمینهای دیگر را اکسید میکنند.مشاهده بیشتر….
مونوساکارید
مونوساکارید
سادهترین نوع کربوهیدراتها بوده که شکل پیچیده تری از قندها مانند الیگوساکاریدها و پلی ساکاریدها را می سازند.مشاهده بیشتر….
میاستنی گراویس
میاستنی گراویس
نوعی بیماری ناشی از فلج ماهیچهای است که علت آن فعالیت ایمنی بر ضد پروتئینهای گیرندهٔ استیل کولین در سیناپس عصبی-عضلانی می باشد.مشاهده بیشتر….
مطالعات برونتنی
مطالعات برونتنی
به آزمایشهایی گفته میشود که به جای به کار بردن جانداران زنده، بخشی از بدن آنها مانند یاختهها یا بافتهایشان را در محیط آزمایشگاهی کشت میدهند.مشاهده بیشتر….
مطالعات پیش بالینی
مطالعات پیش بالینی
مرحلهای از تحقیقات است که قبل از آزمایشهای بالینی (آزمایش در انسان) شروع میشود و در طی آن دادههای مهم امکانسنجی، آزمایشهای تکراری و ایمنی دارو جمعآوری میشود.مشاهده بیشتر….
مطالعات درونتنی
مطالعات درونتنی
به آزمایش هایی اطلاق میشود که محققان در یک موجود زنده کامل، مانند یک شخص، حیوان آزمایشگاهی یا گیاه انجام میدهند.مشاهده بیشتر….
مقاومت باکتریایی
مقاومت باکتریایی
زمانی ایجاد می شود که باکتری ها ویروسها، قارچها و انگلها در اثر جهش ژنتیکی در طول زمان تغییر میکنند و دیگر به آنتی بیوتیک های رایج پاسخ نمیدهند که سبب افزایش ریسک مرگ و میر ناشی از عفونت می شود.مشاهده بیشتر….
ملانوما
ملانوما
به تومورهای پوستی بدخیم با منشا سلولهای ملانیندار گفته میشود که به سرعت میتواند در بدن گسترش پیدا کند.مشاهده بیشتر….
ملانین
ملانین
اصطلاح گستردهای برای گروهی از رنگدانههای طبیعی موجود در بسیاری از موجودات زنده است.مشاهده بیشتر….
مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین
مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین
دستهای از داروهای ضد افسردگی هستند که برای درمان افسردگی و برخی از انواع اختلالات اضطرابی و اختلالات شخصیتی کاربرد دارند.مشاهده بیشتر….
موکوزیت دستگاه گوارش
موکوزیت دستگاه گوارش
به التهاب و زخم غشاهای مخاطی دستگاه گوارش گفته میشود که معمولاً به عنوان عوارض داروهای شیمی درمانی و رادیوتراپی سرطان شناخته میشود.مشاهده بیشتر….
میکرو RNA
میکرو RNA
مولکولهای RNA تک رشتهای کوچک و غیر کدکننده است که در گیاهان، جانوران و برخی از ویروسها یافت میشود و وظیفهٔ اصلی آن در تنظیم بیان ژن پس از رونویسی است.مشاهده بیشتر….
میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ
یک عمل زیبایی است که شامل سوراخ کردن مکرر پوست با سوزن های ریز و استریل شده با هدف جوانسازی پوست می باشد.مشاهده بیشتر….
میتوکندری
میتوکندری
اندامکی با ساختار دو غشایی است که وظیفه آن تنفس سلولی و انتقال انرژی بوده و موجب میشود انرژی شیمیایی موجود در مواد غذایی با عمل فسفوریلاسیون اکسیداتیو، به صورت پیوندهای پرانرژی فسفات ATP (آدنوزین تریفسفات) ذخیره شود.مشاهده بیشتر….
ماده موثره دارویی
ماست سل
ماست سل
نوعی سلول های ایمنی حاوی هیستامین و هپارین است که بیشتر به دلیل نقش خود در آلرژی و آنافیلاکسی شناخته می شود و نقش مهمی در نحوه واکنش سیستم ایمنی به برخی باکتریها و انگلها دارد.مشاهده بیشتر….
مالتیپل اسکروزیس
مالتیپل اسکروزیس
یک بیماری التهابی است که در آن غلافهای میلین سلولهای عصبی در مغز و نخاع آسیب دیده و در نتیجه طیف وسیعی از علائم و نشانهها از جمله مشکلات جسمی، ذهنی و گاهی اوقات روانپزشکی را ایجاد میکند.مشاهده بیشتر….
متاستاز
متاستاز
به معنی انتشار یک عامل بیماریزا از یک محل اولیه یا آغازین به یک محل دیگر یا ثانویه در بدن میزبان است.مشاهده بیشتر….
متالوپروتئاز
متالوپروتئاز
هر آنزیم پروتئازی است که مکانیسم کاتالیزوری آنها با دخالت یک فلز انجام میشود.مشاهده بیشتر….
متوترکسات
متوترکسات
داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی با مکانیسم مهارکننده رقابتی تولید فولیک اسید است که با اتصال به آنزیم دی هیدروفولات ردوکتاز (DHFR) از تبدیل دی هیدروفولات (FH۲) به تتراهیدروفولات (FH۴) جلوگیری می کند.مشاهده بیشتر….
مدیاستن
مدیاستن
حفرهٔ مرکزی قفسه سینه است که از جلو به استخوان جناغ سینه، از پشت به ستون مهرهها و از دو سو توسط ششها محدود می شود و قلب و سایر ساختارهای مهم را نگه می دارد.مشاهده بیشتر….
مزودرم
مزودرم
یکی از سه لایه زایای اولیه در مراحل ابتدایی رویان بوده که مسئول تشکیل تعدادی از ساختارها و اندام های حیاتی در جنین در حال رشد می باشدمشاهده بیشتر….
موکوزیت دهانی
موکوزیت دهانی
به عنوان التهاب مخاط دهان ناشی از عوامل شیمی درمانی یا پرتو یونیزان گفته می شود که باعث التهاب و زخم های دهانی میگردد.مشاهده بیشتر….
مونوآمین اکسیداز
مونوآمین اکسیداز
گروهی از آنزیم ها در جدار میتوکندری هستند که انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین، اپینفرین، دوپامین و مونو آمینهای دیگر را اکسید میکنند.مشاهده بیشتر….
مونوساکارید
مونوساکارید
سادهترین نوع کربوهیدراتها بوده که شکل پیچیده تری از قندها مانند الیگوساکاریدها و پلی ساکاریدها را می سازند.مشاهده بیشتر….
میاستنی گراویس
میاستنی گراویس
نوعی بیماری ناشی از فلج ماهیچهای است که علت آن فعالیت ایمنی بر ضد پروتئینهای گیرندهٔ استیل کولین در سیناپس عصبی-عضلانی می باشد.مشاهده بیشتر….
مطالعات برونتنی
مطالعات برونتنی
به آزمایشهایی گفته میشود که به جای به کار بردن جانداران زنده، بخشی از بدن آنها مانند یاختهها یا بافتهایشان را در محیط آزمایشگاهی کشت میدهند.مشاهده بیشتر….
مطالعات پیش بالینی
مطالعات پیش بالینی
مرحلهای از تحقیقات است که قبل از آزمایشهای بالینی (آزمایش در انسان) شروع میشود و در طی آن دادههای مهم امکانسنجی، آزمایشهای تکراری و ایمنی دارو جمعآوری میشود.مشاهده بیشتر….
مطالعات درونتنی
مطالعات درونتنی
به آزمایش هایی اطلاق میشود که محققان در یک موجود زنده کامل، مانند یک شخص، حیوان آزمایشگاهی یا گیاه انجام میدهند.مشاهده بیشتر….
مقاومت باکتریایی
مقاومت باکتریایی
زمانی ایجاد می شود که باکتری ها ویروسها، قارچها و انگلها در اثر جهش ژنتیکی در طول زمان تغییر میکنند و دیگر به آنتی بیوتیک های رایج پاسخ نمیدهند که سبب افزایش ریسک مرگ و میر ناشی از عفونت می شود.مشاهده بیشتر….
ملانوما
ملانوما
به تومورهای پوستی بدخیم با منشا سلولهای ملانیندار گفته میشود که به سرعت میتواند در بدن گسترش پیدا کند.مشاهده بیشتر….
ملانین
ملانین
اصطلاح گستردهای برای گروهی از رنگدانههای طبیعی موجود در بسیاری از موجودات زنده است.مشاهده بیشتر….
مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین
مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین
دستهای از داروهای ضد افسردگی هستند که برای درمان افسردگی و برخی از انواع اختلالات اضطرابی و اختلالات شخصیتی کاربرد دارند.مشاهده بیشتر….
موکوزیت دستگاه گوارش
موکوزیت دستگاه گوارش
به التهاب و زخم غشاهای مخاطی دستگاه گوارش گفته میشود که معمولاً به عنوان عوارض داروهای شیمی درمانی و رادیوتراپی سرطان شناخته میشود.مشاهده بیشتر….
میکرو RNA
میکرو RNA
مولکولهای RNA تک رشتهای کوچک و غیر کدکننده است که در گیاهان، جانوران و برخی از ویروسها یافت میشود و وظیفهٔ اصلی آن در تنظیم بیان ژن پس از رونویسی است.مشاهده بیشتر….
میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ
یک عمل زیبایی است که شامل سوراخ کردن مکرر پوست با سوزن های ریز و استریل شده با هدف جوانسازی پوست می باشد.مشاهده بیشتر….
میتوکندری
میتوکندری
اندامکی با ساختار دو غشایی است که وظیفه آن تنفس سلولی و انتقال انرژی بوده و موجب میشود انرژی شیمیایی موجود در مواد غذایی با عمل فسفوریلاسیون اکسیداتیو، به صورت پیوندهای پرانرژی فسفات ATP (آدنوزین تریفسفات) ذخیره شود.مشاهده بیشتر….
ماده موثره دارویی
ماست سل
ماست سل
نوعی سلول های ایمنی حاوی هیستامین و هپارین است که بیشتر به دلیل نقش خود در آلرژی و آنافیلاکسی شناخته می شود و نقش مهمی در نحوه واکنش سیستم ایمنی به برخی باکتریها و انگلها دارد.مشاهده بیشتر….
مالتیپل اسکروزیس
مالتیپل اسکروزیس
یک بیماری التهابی است که در آن غلافهای میلین سلولهای عصبی در مغز و نخاع آسیب دیده و در نتیجه طیف وسیعی از علائم و نشانهها از جمله مشکلات جسمی، ذهنی و گاهی اوقات روانپزشکی را ایجاد میکند.مشاهده بیشتر….
متاستاز
متاستاز
به معنی انتشار یک عامل بیماریزا از یک محل اولیه یا آغازین به یک محل دیگر یا ثانویه در بدن میزبان است.مشاهده بیشتر….
متالوپروتئاز
متالوپروتئاز
هر آنزیم پروتئازی است که مکانیسم کاتالیزوری آنها با دخالت یک فلز انجام میشود.مشاهده بیشتر….
متوترکسات
متوترکسات
داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی با مکانیسم مهارکننده رقابتی تولید فولیک اسید است که با اتصال به آنزیم دی هیدروفولات ردوکتاز (DHFR) از تبدیل دی هیدروفولات (FH۲) به تتراهیدروفولات (FH۴) جلوگیری می کند.مشاهده بیشتر….
مدیاستن
مدیاستن
حفرهٔ مرکزی قفسه سینه است که از جلو به استخوان جناغ سینه، از پشت به ستون مهرهها و از دو سو توسط ششها محدود می شود و قلب و سایر ساختارهای مهم را نگه می دارد.مشاهده بیشتر….
مزودرم
مزودرم
یکی از سه لایه زایای اولیه در مراحل ابتدایی رویان بوده که مسئول تشکیل تعدادی از ساختارها و اندام های حیاتی در جنین در حال رشد می باشدمشاهده بیشتر….
موکوزیت دهانی
موکوزیت دهانی
به عنوان التهاب مخاط دهان ناشی از عوامل شیمی درمانی یا پرتو یونیزان گفته می شود که باعث التهاب و زخم های دهانی میگردد.مشاهده بیشتر….
مونوآمین اکسیداز
مونوآمین اکسیداز
گروهی از آنزیم ها در جدار میتوکندری هستند که انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین، اپینفرین، دوپامین و مونو آمینهای دیگر را اکسید میکنند.مشاهده بیشتر….
مونوساکارید
مونوساکارید
سادهترین نوع کربوهیدراتها بوده که شکل پیچیده تری از قندها مانند الیگوساکاریدها و پلی ساکاریدها را می سازند.مشاهده بیشتر….
میاستنی گراویس
میاستنی گراویس
نوعی بیماری ناشی از فلج ماهیچهای است که علت آن فعالیت ایمنی بر ضد پروتئینهای گیرندهٔ استیل کولین در سیناپس عصبی-عضلانی می باشد.مشاهده بیشتر….
مطالعات برونتنی
مطالعات برونتنی
به آزمایشهایی گفته میشود که به جای به کار بردن جانداران زنده، بخشی از بدن آنها مانند یاختهها یا بافتهایشان را در محیط آزمایشگاهی کشت میدهند.مشاهده بیشتر….
مطالعات پیش بالینی
مطالعات پیش بالینی
مرحلهای از تحقیقات است که قبل از آزمایشهای بالینی (آزمایش در انسان) شروع میشود و در طی آن دادههای مهم امکانسنجی، آزمایشهای تکراری و ایمنی دارو جمعآوری میشود.مشاهده بیشتر….
مطالعات درونتنی
مطالعات درونتنی
به آزمایش هایی اطلاق میشود که محققان در یک موجود زنده کامل، مانند یک شخص، حیوان آزمایشگاهی یا گیاه انجام میدهند.مشاهده بیشتر….
مقاومت باکتریایی
مقاومت باکتریایی
زمانی ایجاد می شود که باکتری ها ویروسها، قارچها و انگلها در اثر جهش ژنتیکی در طول زمان تغییر میکنند و دیگر به آنتی بیوتیک های رایج پاسخ نمیدهند که سبب افزایش ریسک مرگ و میر ناشی از عفونت می شود.مشاهده بیشتر….
ملانوما
ملانوما
به تومورهای پوستی بدخیم با منشا سلولهای ملانیندار گفته میشود که به سرعت میتواند در بدن گسترش پیدا کند.مشاهده بیشتر….
ملانین
ملانین
اصطلاح گستردهای برای گروهی از رنگدانههای طبیعی موجود در بسیاری از موجودات زنده است.مشاهده بیشتر….
مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین
مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین
دستهای از داروهای ضد افسردگی هستند که برای درمان افسردگی و برخی از انواع اختلالات اضطرابی و اختلالات شخصیتی کاربرد دارند.مشاهده بیشتر….
موکوزیت دستگاه گوارش
موکوزیت دستگاه گوارش
به التهاب و زخم غشاهای مخاطی دستگاه گوارش گفته میشود که معمولاً به عنوان عوارض داروهای شیمی درمانی و رادیوتراپی سرطان شناخته میشود.مشاهده بیشتر….
میکرو RNA
میکرو RNA
مولکولهای RNA تک رشتهای کوچک و غیر کدکننده است که در گیاهان، جانوران و برخی از ویروسها یافت میشود و وظیفهٔ اصلی آن در تنظیم بیان ژن پس از رونویسی است.مشاهده بیشتر….
میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ
یک عمل زیبایی است که شامل سوراخ کردن مکرر پوست با سوزن های ریز و استریل شده با هدف جوانسازی پوست می باشد.مشاهده بیشتر….
میتوکندری
میتوکندری
اندامکی با ساختار دو غشایی است که وظیفه آن تنفس سلولی و انتقال انرژی بوده و موجب میشود انرژی شیمیایی موجود در مواد غذایی با عمل فسفوریلاسیون اکسیداتیو، به صورت پیوندهای پرانرژی فسفات ATP (آدنوزین تریفسفات) ذخیره شود.مشاهده بیشتر….
ناحیه درم
ناحیه درم
به لایهای از پوست گفته میشود که زیر اپیدرم قرار دارد. وظیفه حمایت و محافظت از پوست را برعهده دارد.مشاهده بیشتر….
نانوذره
نانوذره
به عنوان ذره ای از ماده تعریف میشود که قطری بین ۱ تا ۱۰۰ نانومتر دارد و برای دارورسانی ماده موثر دارویی به بافت هدف خاص استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
نیکوتین
نیکوتین
یک ترکیب آلی نیتروژندار و اعتیادآور است که معمولا در گیاهانی مانند تنباکو یافت می شود و با اثر بر سیستم عصبی، به فرد احساس آرامش می دهد.مشاهده بیشتر….
نیاسین
نیاسین
یک ترکیب آلی و نوعی ویتامین ب۳ است که توسط بدن ساخته می شود . این ویتامین به حفظ سلامت سیستم عصبی، سیستم گوارشی و پوست کمک میکند.مشاهده بیشتر….
نشانگان شوگرن
نشانگان شوگرن
نوعی اختلال التهابی مزمن و وابسته به دستگاه ایمنی است که با اختلال در عملکرد غدد برون ریز (غدد اگزوکرین) و سایر تظاهرات سیستمیک مشخص میشود.مشاهده بیشتر….
نوتروفیل
نوتروفیل
فراوانترین نوع گرانولوسیتها (40 تا 70 درصد) هستند که میکروب ها را بلعیده و پاسخ سیستم ایمنی را تقویت می کنند.مشاهده بیشتر….
نوراپینفرین
نوراپینفرین
یکی از هورمون هایی است که در پاسخ به استرس از غدد فوق کلیوی ترشح شده و باعث افزایش ضربان قلب و انقباض رگ ها می شود.مشاهده بیشتر….
نورون
نورون
سلول های تشکیل دهنده سیستم عصبی هستند که سیگنالهای الکتریکی به نام پتانسیل عمل را در سراسر یک شبکه عصبی ارسال یا دریافت میکند.مشاهده بیشتر….
نیمه عمر
نیمه عمر
مدت زمانیست که نیمی از ماده فعال داروی وارد شده به بدن٬ در پلاسما یا سرم خون کاهش مییابد.مشاهده بیشتر….
نوروپاتی
نوروپاتی
یک اختلال در کارکرد دستگاه عصبی است که می تواند ناشی از شیمی درمانی یا دیابت بوده و تحریک پذیری اعصاب بدن را مختل کند.مشاهده بیشتر….
ناحیه درم
ناحیه درم
به لایهای از پوست گفته میشود که زیر اپیدرم قرار دارد. وظیفه حمایت و محافظت از پوست را برعهده دارد.مشاهده بیشتر….
نانوذره
نانوذره
به عنوان ذره ای از ماده تعریف میشود که قطری بین ۱ تا ۱۰۰ نانومتر دارد و برای دارورسانی ماده موثر دارویی به بافت هدف خاص استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
نشانگان شوگرن
نشانگان شوگرن
نوعی اختلال التهابی مزمن و وابسته به دستگاه ایمنی است که با اختلال در عملکرد غدد برون ریز (غدد اگزوکرین) و سایر تظاهرات سیستمیک مشخص میشود.مشاهده بیشتر….
نوروپاتی
نوروپاتی
یک اختلال در کارکرد دستگاه عصبی است که می تواند ناشی از شیمی درمانی یا دیابت بوده و تحریک پذیری اعصاب بدن را مختل کند.مشاهده بیشتر….
نوراپینفرین
نوراپینفرین
یکی از هورمون هایی است که در پاسخ به استرس از غدد فوق کلیوی ترشح شده و باعث افزایش ضربان قلب و انقباض رگ ها می شود.مشاهده بیشتر….
نوتروفیل
نوتروفیل
فراوانترین نوع گرانولوسیتها (40 تا 70 درصد) هستند که میکروب ها را بلعیده و پاسخ سیستم ایمنی را تقویت می کنند.مشاهده بیشتر….
نورون
نورون
سلول های تشکیل دهنده سیستم عصبی هستند که سیگنالهای الکتریکی به نام پتانسیل عمل را در سراسر یک شبکه عصبی ارسال یا دریافت میکند.مشاهده بیشتر….
نیمه عمر
نیمه عمر
مدت زمانیست که نیمی از ماده فعال داروی وارد شده به بدن٬ در پلاسما یا سرم خون کاهش مییابد.مشاهده بیشتر….
نیکوتین
نیکوتین
یک ترکیب آلی نیتروژندار و اعتیادآور است که معمولا در گیاهانی مانند تنباکو یافت می شود و با اثر بر سیستم عصبی، به فرد احساس آرامش می دهد.مشاهده بیشتر….
نیاسین
نیاسین
یک ترکیب آلی و نوعی ویتامین ب۳ است که توسط بدن ساخته می شود . این ویتامین به حفظ سلامت سیستم عصبی، سیستم گوارشی و پوست کمک میکند.مشاهده بیشتر….
ناحیه درم
ناحیه درم
به لایهای از پوست گفته میشود که زیر اپیدرم قرار دارد. وظیفه حمایت و محافظت از پوست را برعهده دارد.مشاهده بیشتر….
نانوذره
نانوذره
به عنوان ذره ای از ماده تعریف میشود که قطری بین ۱ تا ۱۰۰ نانومتر دارد و برای دارورسانی ماده موثر دارویی به بافت هدف خاص استفاده می شود.مشاهده بیشتر….
نشانگان شوگرن
نشانگان شوگرن
نوعی اختلال التهابی مزمن و وابسته به دستگاه ایمنی است که با اختلال در عملکرد غدد برون ریز (غدد اگزوکرین) و سایر تظاهرات سیستمیک مشخص میشود.مشاهده بیشتر….
نوتروفیل
نوتروفیل
فراوانترین نوع گرانولوسیتها (40 تا 70 درصد) هستند که میکروب ها را بلعیده و پاسخ سیستم ایمنی را تقویت می کنند.مشاهده بیشتر….
نورون
نورون
سلول های تشکیل دهنده سیستم عصبی هستند که سیگنالهای الکتریکی به نام پتانسیل عمل را در سراسر یک شبکه عصبی ارسال یا دریافت میکند.مشاهده بیشتر….
نیمه عمر
نیمه عمر
مدت زمانیست که نیمی از ماده فعال داروی وارد شده به بدن٬ در پلاسما یا سرم خون کاهش مییابد.مشاهده بیشتر….
نوروپاتی
نوروپاتی
یک اختلال در کارکرد دستگاه عصبی است که می تواند ناشی از شیمی درمانی یا دیابت بوده و تحریک پذیری اعصاب بدن را مختل کند.مشاهده بیشتر….
نوراپینفرین
نوراپینفرین
یکی از هورمون هایی است که در پاسخ به استرس از غدد فوق کلیوی ترشح شده و باعث افزایش ضربان قلب و انقباض رگ ها می شود.مشاهده بیشتر….
نیکوتین
نیکوتین
یک ترکیب آلی نیتروژندار و اعتیادآور است که معمولا در گیاهانی مانند تنباکو یافت می شود و با اثر بر سیستم عصبی، به فرد احساس آرامش می دهد.مشاهده بیشتر….
نیاسین
نیاسین
یک ترکیب آلی و نوعی ویتامین ب۳ است که توسط بدن ساخته می شود . این ویتامین به حفظ سلامت سیستم عصبی، سیستم گوارشی و پوست کمک میکند.مشاهده بیشتر….
واسکولیت
واسکولیت
به گروه وسیعی از بیماریهای التهابی رگهای خونی (سرخرگها، سیاهرگها و مویرگها) گفته شده که منجر به از بین رفتن رگ های خونی می شود.مشاهده بیشتر….
واکنش انفوزیون
واکنش انفوزیون
واکنشی آلرژیک است و می تواند شامل تب، لرز، برافروختگی صورت، بثورات پوستی، خارش پوست، احساس سرگیجه، خس خس سینه و مشکل در تنفس باشد.مشاهده بیشتر….
وزیکول خارج سلولی
وزیکول خارج سلولی
. وزیکول های لیپیدی هستند که توسط سلول ها به فضای خارج سلولی ترشح می شوندمشاهده بیشتر….
ویتیلیگو
ویتیلیگو
یک اختلال خودایمنی مزمن است که در آن ملانوسیتها (سلولهایی که رنگدانه تولید میکنند) در قسمتهایی از پوست، غشاهای مخاطی و شبکیه تخریب شده و رنگدانه یا رنگ خود را از دست می دهند.مشاهده بیشتر….
واسکولیت
واسکولیت
به گروه وسیعی از بیماریهای التهابی رگهای خونی (سرخرگها، سیاهرگها و مویرگها) گفته شده که منجر به از بین رفتن رگ های خونی می شود.مشاهده بیشتر….
وزیکول خارج سلولی
وزیکول خارج سلولی
. وزیکول های لیپیدی هستند که توسط سلول ها به فضای خارج سلولی ترشح می شوندمشاهده بیشتر….
ویتیلیگو
ویتیلیگو
یک اختلال خودایمنی مزمن است که در آن ملانوسیتها (سلولهایی که رنگدانه تولید میکنند) در قسمتهایی از پوست، غشاهای مخاطی و شبکیه تخریب شده و رنگدانه یا رنگ خود را از دست می دهند.مشاهده بیشتر….
واکنش انفوزیون
واکنش انفوزیون
واکنشی آلرژیک است و می تواند شامل تب، لرز، برافروختگی صورت، بثورات پوستی، خارش پوست، احساس سرگیجه، خس خس سینه و مشکل در تنفس باشد.مشاهده بیشتر….
واسکولیت
واسکولیت
به گروه وسیعی از بیماریهای التهابی رگهای خونی (سرخرگها، سیاهرگها و مویرگها) گفته شده که منجر به از بین رفتن رگ های خونی می شود.مشاهده بیشتر….
وزیکول خارج سلولی
وزیکول خارج سلولی
. وزیکول های لیپیدی هستند که توسط سلول ها به فضای خارج سلولی ترشح می شوندمشاهده بیشتر….
ویتیلیگو
ویتیلیگو
یک اختلال خودایمنی مزمن است که در آن ملانوسیتها (سلولهایی که رنگدانه تولید میکنند) در قسمتهایی از پوست، غشاهای مخاطی و شبکیه تخریب شده و رنگدانه یا رنگ خود را از دست می دهند.مشاهده بیشتر….
واکنش انفوزیون
واکنش انفوزیون
واکنشی آلرژیک است و می تواند شامل تب، لرز، برافروختگی صورت، بثورات پوستی، خارش پوست، احساس سرگیجه، خس خس سینه و مشکل در تنفس باشد.مشاهده بیشتر….
هیدروکسی کلروکین
هیدرولیز
هیرسوتیسم
هیرسوتیسم
وضعیتی در زنان است که منجر به رشد بیش از حد موهای تیره با الگوی مردانه در صورت، سینه و پشت می شود که مرتبط با اختلالات یا تغییرات هورمونی است.مشاهده بیشتر….
هایپرتروفی
هورمون پاراتیروئید
هورمون پاراتیروئید
هورمونی است که با افزایش جذب رودهای کلسیم، کاهش دفع کلیوی و افزایش فعالیت سلول های استخوان خوار، موجب افزایش سطح کلسیم خون میشود.مشاهده بیشتر….
هموستاز
هموستاز
فرایندی است شامل چندین مرحله به هم پیوسته (آبشاری) که منجر به توقف خونریزی از رگ خونی می شود.مشاهده بیشتر….
هیالورونیک اسید
هیالورونیک اسید
مولکول پلی ساکاریدی که یکی از اجزای اصلی بافت همبند است و یک ماتریکس ژلاتینی تشکیل می دهد که سلول ها را احاطه کرده است.مشاهده بیشتر….
هیپوکامپ
هیپوکامپ
قسمتی از دستگاه لیمبیک مغز میباشد که مسئول حافظه کوتاه مدت بوده و نقش مهمی در یادگیری و حافظه دارد.مشاهده بیشتر….
همانندسازی
همانندسازی
در زیست شناسی، فرآیندی است که در آن از یک مولکول DNA، دو رشته DNA جدید تولید می شود.مشاهده بیشتر….
هروئین
هروئین
ماده مخدری است که بشدت اعتیادآور بوده و با اثر بر مغز، احساس سرخوشی و لذت شدیدی ایجاد می کند؛ اما مصرف آن در دوزهای بالا می تواند با مختل کردن سیستم تنفسی باعث مرگ شود.مشاهده بیشتر….
هیپوکسی
هیپوکسی
هیپوکسی حالتی است که در آن اکسیژن به مقدار کافی در سطح بافت در دسترس نیست.علائم اولیه هیپوکسی شامل اضطراب، سردرگمی و بی قراری و کبودی در لب و انگشتان دست و پا است.مشاهده بیشتر….
هورمون
هورمون
مادهای شیمیایی (پروتئینی و استروئیدی) است که به مقدار بسیار کم از غدد درون ریز یا برخی سلول ها ی بدن ترشح می شود و روی سلولهای خاصی تأثیر میگذارد.مشاهده بیشتر….
هوش مصنوعی
هوش مصنوعی
رشتهای است که علم کامپیوتر و مجموعه دادهها را ترکیب میکند تا امکان حل مسئله را فراهم کند.مشاهده بیشتر….
هیستون
هیستون
پروتئینهای موجود در هسته سلولهای یوکاریوت هستند که در تشکیل DNA نقش مستقیم دارند.مشاهده بیشتر….
هیدروکسی کلروکین
هیدرولیز
هیرسوتیسم
هیرسوتیسم
وضعیتی در زنان است که منجر به رشد بیش از حد موهای تیره با الگوی مردانه در صورت، سینه و پشت می شود که مرتبط با اختلالات یا تغییرات هورمونی است.مشاهده بیشتر….
هایپرتروفی
هموستاز
هموستاز
فرایندی است شامل چندین مرحله به هم پیوسته (آبشاری) که منجر به توقف خونریزی از رگ خونی می شود.مشاهده بیشتر….
همانندسازی
همانندسازی
در زیست شناسی، فرآیندی است که در آن از یک مولکول DNA، دو رشته DNA جدید تولید می شود.مشاهده بیشتر….
هروئین
هروئین
ماده مخدری است که بشدت اعتیادآور بوده و با اثر بر مغز، احساس سرخوشی و لذت شدیدی ایجاد می کند؛ اما مصرف آن در دوزهای بالا می تواند با مختل کردن سیستم تنفسی باعث مرگ شود.مشاهده بیشتر….
هیالورونیک اسید
هیالورونیک اسید
مولکول پلی ساکاریدی که یکی از اجزای اصلی بافت همبند است و یک ماتریکس ژلاتینی تشکیل می دهد که سلول ها را احاطه کرده است.مشاهده بیشتر….
هیپوکامپ
هیپوکامپ
قسمتی از دستگاه لیمبیک مغز میباشد که مسئول حافظه کوتاه مدت بوده و نقش مهمی در یادگیری و حافظه دارد.مشاهده بیشتر….
هیپوکسی
هیپوکسی
هیپوکسی حالتی است که در آن اکسیژن به مقدار کافی در سطح بافت در دسترس نیست.علائم اولیه هیپوکسی شامل اضطراب، سردرگمی و بی قراری و کبودی در لب و انگشتان دست و پا است.مشاهده بیشتر….
هورمون
هورمون
مادهای شیمیایی (پروتئینی و استروئیدی) است که به مقدار بسیار کم از غدد درون ریز یا برخی سلول ها ی بدن ترشح می شود و روی سلولهای خاصی تأثیر میگذارد.مشاهده بیشتر….
هوش مصنوعی
هوش مصنوعی
رشتهای است که علم کامپیوتر و مجموعه دادهها را ترکیب میکند تا امکان حل مسئله را فراهم کند.مشاهده بیشتر….
هیستون
هیستون
پروتئینهای موجود در هسته سلولهای یوکاریوت هستند که در تشکیل DNA نقش مستقیم دارند.مشاهده بیشتر….
هورمون پاراتیروئید
هورمون پاراتیروئید
هورمونی است که با افزایش جذب رودهای کلسیم، کاهش دفع کلیوی و افزایش فعالیت سلول های استخوان خوار، موجب افزایش سطح کلسیم خون میشود.مشاهده بیشتر….
هیدروکسی کلروکین
هیدرولیز
هیرسوتیسم
هیرسوتیسم
وضعیتی در زنان است که منجر به رشد بیش از حد موهای تیره با الگوی مردانه در صورت، سینه و پشت می شود که مرتبط با اختلالات یا تغییرات هورمونی است.مشاهده بیشتر….
هایپرتروفی
هموستاز
هموستاز
فرایندی است شامل چندین مرحله به هم پیوسته (آبشاری) که منجر به توقف خونریزی از رگ خونی می شود.مشاهده بیشتر….
هیالورونیک اسید
هیالورونیک اسید
مولکول پلی ساکاریدی که یکی از اجزای اصلی بافت همبند است و یک ماتریکس ژلاتینی تشکیل می دهد که سلول ها را احاطه کرده است.مشاهده بیشتر….
هیپوکامپ
هیپوکامپ
قسمتی از دستگاه لیمبیک مغز میباشد که مسئول حافظه کوتاه مدت بوده و نقش مهمی در یادگیری و حافظه دارد.مشاهده بیشتر….
هیپوکسی
هیپوکسی
هیپوکسی حالتی است که در آن اکسیژن به مقدار کافی در سطح بافت در دسترس نیست.علائم اولیه هیپوکسی شامل اضطراب، سردرگمی و بی قراری و کبودی در لب و انگشتان دست و پا است.مشاهده بیشتر….
هورمون
هورمون
مادهای شیمیایی (پروتئینی و استروئیدی) است که به مقدار بسیار کم از غدد درون ریز یا برخی سلول ها ی بدن ترشح می شود و روی سلولهای خاصی تأثیر میگذارد.مشاهده بیشتر….
هوش مصنوعی
هوش مصنوعی
رشتهای است که علم کامپیوتر و مجموعه دادهها را ترکیب میکند تا امکان حل مسئله را فراهم کند.مشاهده بیشتر….
همانندسازی
همانندسازی
در زیست شناسی، فرآیندی است که در آن از یک مولکول DNA، دو رشته DNA جدید تولید می شود.مشاهده بیشتر….
هروئین
هروئین
ماده مخدری است که بشدت اعتیادآور بوده و با اثر بر مغز، احساس سرخوشی و لذت شدیدی ایجاد می کند؛ اما مصرف آن در دوزهای بالا می تواند با مختل کردن سیستم تنفسی باعث مرگ شود.مشاهده بیشتر….
هیستون
هیستون
پروتئینهای موجود در هسته سلولهای یوکاریوت هستند که در تشکیل DNA نقش مستقیم دارند.مشاهده بیشتر….
هورمون پاراتیروئید
هورمون پاراتیروئید
هورمونی است که با افزایش جذب رودهای کلسیم، کاهش دفع کلیوی و افزایش فعالیت سلول های استخوان خوار، موجب افزایش سطح کلسیم خون میشود.مشاهده بیشتر….
یوکاریوت
یوکاریوت
ارگانیسمی متشکل از سلول یا سلول هایی که ماده ژنتیکی آن به شکل کروموزوم در یک هسته مجزا قرار دارد.مشاهده بیشتر….
یرقان
یرقان
نوعی اختلال کبدی است که در آن به دنبال افزایش مقدار بیلی روبین در خون، فرد دچار تغییر رنگ و زردی در پوست، صلبیه و غشاهای مخاطی می شود.مشاهده بیشتر….
یوکاریوت
یوکاریوت
ارگانیسمی متشکل از سلول یا سلول هایی که ماده ژنتیکی آن به شکل کروموزوم در یک هسته مجزا قرار دارد.مشاهده بیشتر….
یرقان
یرقان
نوعی اختلال کبدی است که در آن به دنبال افزایش مقدار بیلی روبین در خون، فرد دچار تغییر رنگ و زردی در پوست، صلبیه و غشاهای مخاطی می شود.مشاهده بیشتر….
یوکاریوت
یوکاریوت
ارگانیسمی متشکل از سلول یا سلول هایی که ماده ژنتیکی آن به شکل کروموزوم در یک هسته مجزا قرار دارد.مشاهده بیشتر….
یرقان
یرقان
نوعی اختلال کبدی است که در آن به دنبال افزایش مقدار بیلی روبین در خون، فرد دچار تغییر رنگ و زردی در پوست، صلبیه و غشاهای مخاطی می شود.مشاهده بیشتر….